ŞEHRİVAN

Ak Parti'de haftasonu yapılacak olan 5'inci olağan kongre hazırlıkları devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kongre öncesi Eyüp Acar adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Yaptığı yazılı bir açıklama ile AK Parti İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ak Parti'nin önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Acar, böylelikle mevcut yönetim ile devam edilmesi halinde seçimde yarışacak olan ikinci isim olacak. Yapılacak açıklamada Acar adaylığını şu sözlerle açıkladı; "Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile 07.12.2014 tarihinde gerçekleşecek olan AK Parti 5. Olağan kongresinde şahsımın da aday olduğunu önemle duyurur, çıktığımız bu önemli yolda halkımızdan desteklerini esirgememelerini temenni eder, saygılar sunarım."

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VAN'A GELİYOR!

Öte yandan mevcut başkan Zahir Soğanda'nın adaylığı ile birlikte Eyüp Acar'ın da başkanlık için yarışacağı kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı açıklanırken, kongrenin 7 Aralık Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi. 

M. Eyyüp Acar kimdir?

2007 yılında AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı kongresi ile siyasete adım attı. 1,5 yıl Gençlik Kolları başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2009 yılında AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı olarak atanan Acar, bu görevini 2014 yılının Haziran ayına kadar devam ettirdi. Sivil toplum örgütlerinde çeşitli görevler üstlenen Acar, Dünya gündemine oturan 'Mavi Marmara' gemisinin de aktivistlerindendir.

Editör: TE Bilisim