Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ak Parti’nin Van teşkilatında da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında başladı. Önce il başkanı Zahir Soğanda görevden alındı. Sonra il başkanlığına Kayhan Türkmenoğlu atandı. İlin ardından bu kez de ilçelerde yeni isimlerin atamaları başladı. Geçtiğimiz yılın ortasında başlayıp bu yılın başlarına kadar süren teşkilatlarda atamalara rağmen sular durulmadı. AK Parti’nin Van’da aylardır sessiz, sakin bir siyaset yönetimi içinde olmasına da neden olan atamalara rağmen bitmeyen tartışmalar önceki gün başlayan ilçe kongreleri ile bir kez daha yeni bir sürece girdi. Daha önce Hakkari’de yaşanan teşkilatın atamasına rağmen ikinci liste ile sürece dahil olunma hareketi Van’da da başladı. Geçtiğimiz ay yapılan atamalara ilk etapta bariz tepki olmasa da önce Çaldıran’da sonra da Çatak’ta ikinci liste ile yarışa giren adaylar atanan isimlere karşı kazandı. Gevaş’ta ise atama ile göreve gelen başkana karşı aday olarak çıkan Gülşen Zeynep Çiftci mevcut başkana karşı kazanmayı adeta kıl payı kaçırdı. 4 kongreden ikisinde çıkan sonuçlar ile seçilen isimler Genel Merkeze adeta mesaj gönderdi. Erciş de sürpriz yapmayan ve mevcut başkan ile devam eden ilçe oldu

 

ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ-SONER İZGİ - Geçtiğimiz yıl sonunda il başkanı Zahir Soğanda’nın görevden alınmasıyla başlayan Ak Parti’nin değişim süreci ile ilgili çalkantılı süreç sürüyor. Aylardır devam eden il ve ilçe teşkilatlarındaki görevden almalar, atamalar noktalandı ama sürprizler bitmedi. Tam atamalar bitti, kongreler başladı derken Van’da, 4 ilçe kongresinden 2’sini yeni atanan isimler 2’sini ise genel merkeze rağmen çıkan adaylar kazandı!

 

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ak Parti’nin Van teşkilatında da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında başladı. Önce il başkanı Zahir Soğanda görevden alındı. Sonra il başkanlığına Kayhan Türkmenoğlu atandı. İlin ardından bu kez de ilçelerde yeni isimlerin atamaları başladı. Geçtiğimiz yılın ortasında başlayıp bu yılın başlarına kadar süren teşkilatlarda atamalara rağmen sular durulmadı. AK Parti’nin Van’da aylardır sessiz, sakin bir siyaset yönetimi içinde olmasına da neden olan atamalara rağmen bitmeyen tartışmalar önceki gün başlayan ilçe kongreleri ile bir kez daha yeni bir sürece girdi. Daha önce Hakkari’de yaşanan teşkilatın atamasına rağmen ikinci liste ile sürece dahil olunma hareketi Van’da da başladı. Geçtiğimiz ay yapılan atamalara ilk etapta bariz tepki olmasa da önce Çaldıran’da sonra da Çatak’ta ikinci liste ile yarışa giren adaylar atanan isimlere karşı kazandı. Gevaş’ta ise atama ile göreve gelen başkana karşı aday olarak çıkan Gülşen Zeynep Çiftci mevcut başkana karşı kazanmayı adeta kıl payı kaçırdı. 4 kongreden ikisinde çıkan sonuçlar ile seçilen isimler Genel Merkeze adeta mesaj gönderdi. Erciş de sürpriz yapmayan ve mevcut başkan ile devam eden ilçe oldu.

 

FİTİLİ ÇALDIRAN ATEŞLEDİ!

Ak Parti’de genel merkezin atadığı isme rağmen yarışa dahil olup seçim kazanma fitilini ateşleyen ilk ilçe Çaldıran ilçesi oldu. Atamalardan sonra yaşanan sessizlik Ak Parti Çaldıran ilçe kongresinde mevcut atamaya karşı birleşen isimlerin listesi oldu. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da Ak Parti Genel Merkezine çağrılan ve Çaldıran İlçe Başkanı olarak belirlenen Abdurrahman Çınarağaç’a karşı seçime dahil olan Ali Çiftci flaş bir şekilde seçimin galibi oldu. Seçimde başkan seçilen Ali Çiftci 112 oy alırken, Abdurrahman Çınarağaç ise 62 oy aldı.

 

İKİNCİ SÜRPRİZ ÇATAK’TAN!

Çaldıran’dan sonra AK Parti’nin sürpriz yapan ikinci ilçesi ise Çatak oldu. AK Parti koordinatörleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Halil Özyolcu’nun da katıldığı kongrelerde bu kez de Çatak eski ilçe başkanı Tahsin Babur yaptı. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Genel Merkezi tarafından Çatak İlçe Başkanı olarak atanan Mustafa Güvener’e başkanlığı teslim eden Babur, çıktığı ikinci liste ile yeniden başkan seçildi. Tahsin Babur, ikinci listeyi hazırlayarak girdiği seçimde Çaldıran gibi sürpriz yaptı.  Oldukça büyük katılımla gerçekleşen kongrede delegelerin kullandığı oyların 164’ünü Tahsin Babur, 124’ünü ise Mustafa Güvener aldı. 3 oyun geçersiz sayıldığı kongrede Babur, yeniden ilçe başkanı seçildi.

 

GEVAŞ’TA KADIN ADAY RAKİP OLDU

İki gün içinde şok üstüne şok yaşayan koordinatör ve teşkilat sorumlularının katılıp sürprizle karşılaştığı diğer kongre Gevaş oldu. Bedirhan Erdem’in geçtiğimiz haftalarda görevi devrettiği Tahsin Değirmencioğlu da karşısına liste çıkarılan isim oldu. Mevcut başkana karşı liste hazırlayan Gülşen Zeynep Çiftci flaş sonuç çıkan 3’üncü liste olmadı ama Çiftci az bir farkla seçimi kaybetti. Yapılan seçimde 148 oy alırken, Tahsin Değirmencioğlu ise 176 oy aldı.

 

3’Ü BİRLİKTE ATANMIŞTI, 2’SİNDE SÜRPRİZ OLDU!

Böylelikle Ak Parti’nin merkez atamaları öncesi genel merkez tarafından ataması yapılan Çaldıran, Çatak ve Gevaş ilçelerinde genel merkezin adaylarına karşı ikinci liste ile çıkan 3 isimden 2’si görevi devralmış oldu. Son dakika listeye giren isimler hem teşkilata hem de koordinatörlere sürpriz yaşatırken gözler AK Parti Genel Merkezi’nin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceğine çevrildi. Özellikle de merkez ilçe kongrelerinin ve il kongresinin de yaklaştığı bir süreçte, merkez ilçelerin de sürpriz listelerin yarıştığı bir seçim olup olmayacağı merak konusu oldu.

 

DAHA ÖNCEDE DE OLDU!

Bilindiği gibi aynı sürpriz geçtiğimiz aylarda Hakkari’de yaşanmıştı. AK Parti’de değişimin ilk yaşandığı il olan Hakkari’de yapılan atamaya rağmen ikinci liste ile seçime girilmiş ve seçimi kazanan isim Metin Tekin olmuştu. Genel Merkez tarafından belirlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kongrede Emrullah Gür’e rakip çıkan Metin Tekin Hakkari’nin yeni il başkanı seçilmiş fakat Genel Merkez daha sonra bir kez daha Tekin’i istifa ettirip Emrullah Gür’e görevi ikinci kez tevdi etmişti.

Editör: TE Bilisim