Van Siyaseti adlı haber sitesi yazarlarından Baki Karaca bugünkü köşesinde geçtiğimiz günlerde Van Büyükşehir projelerini açıklayan Ak Parti Büyükşehir adayı Osman Gülaçar'ın projelerini değerlendirdi. "Seçime girecek partilerin elle tutulur projeleri olmalı" diyen Karaca, projelerin rekabeti arttırdığını kaydetti. Van Belediyesi'nin borç meselesini de değerlendiren Karaca, köşesinde şu ifadelere yer verdi; 

"Tamda; biz seçime doğru nasıl gidiyoruz, plansız projesiz nasıl seçim olur diye yazı yazmaya hazırlanırken, AK parti büyükşehir belediye başkan adayı Sayın Gülaçar, AK parti kazanırsa Van için yapacakları hizmetleri projelerle tam iki saat boyunca dünyanın her yerinden izlenen, bazı kanalların canlı yayınladığı programla tanıtımını yaptı. Evet, siyasette rekabet böyle olmalı ya, her parti yapacaklarını halka anlatacak, halk onay verirse o partiyi iktidara getirecek. Yani medeni, insana yakışan, rekabet havasında seçimi geçirmeyi öğrenmeliyiz. Dün projeler açıklanınca harbiden son derece etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Öyle ki artık Van halkı da insanca bir kentte yaşamalı dedim. Çok şeyden yetersiz ve yeteneksiz idareciler ve siyasetçiler yüzünden mahrum bırakılmışız. Çünkü açıklanan projeler bir insanın üst düzeyde yaşamasını sağlayacak.


Projelerin ne olduğunu resimleri ile birlikte www.vansiyaseti.com haber de yayınladık merak edenler bir kez daha bakabilir. Açıklanan projelere tabii ki eklenecek çok şey de olabilir eleştirilecek yönleri de olabilir. Tabi bunlar Van’ın önceliklerine göre belirlenmeli. Eğer AK parti kazanırsa ve bu projeler de hayata geçirilirse Van Türkiye’nin en yaşanılır kenti olacak birçok bakımdan. Ben Sayın Gülaçar’ın sözüne inanıyor ve güveniyorum kendisini iyi tanıdığım için yalan konuşmayacağına inanıyorum. Aksi halde öncekiler o kadar projeler açıkladı ki hepsi yalandan öteye gidemedi ne yazık ki. Yani Sayın Gülaçar’ı makamların değiştireceğine inanmıyorum. Sizlerde takdir edersiniz ki siyasete girenlerin çoğu aşırı yalancı oluyor. Zaten yalan insanlığın düşebileceği en alçak haldir bana göre. Bu projelerin menşei nedir diye sordum bazılarına, Konya’da hepsi uygulanmış cevabını aldım. Yani olmayacak bir şey değil yeter ki Van’a uygulansın uyarlansın ve samimi olunsun. İdareye talip olanlar şunu çok iyi bilmeli ki Van’ın çok sorunu var yani Van bir çıkmaz sokak. Açıkçası bu şehrin organizatöre iyi bir kılavuza ihtiyaç var.


Şuan ki anketlere bakıldığında her anket bir partiyi önde gösteriyor. Yani demem odur ki kim kazanır bilinmez ama partilerin elle tutulacak bir şeyleri olmalı mutlaka. Seçilecek başkanın, tarihinde ilk kez büyükşehir seçimine girecek Van için ne yapacağını halk bilmeli. Aksi halde aldatılan yine Van halkı oluyor. Seçilirsek şunları bunları yapacağız diyen partilere, yapılmadığı takdirde hesap soracak alanlar, fırsatlar tanınmalıdır. Bunu da partiler sağlamalıdır. Yani şeffaflığın gereğini her parti yerine getirmelidir. Şimdi sıra bu kentin en önemli partilerinden biri olan ve seçimin favorilerinden biri olarak gösterilen BDP’ de. Yani BDP seçilirse Van için ne yapacağını Van halkı ile paylaşmalı projelerini açıklamalıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim