AK Parti'de bugüne kadar alışık olmadığımız gelişmeleri yaşandı. Ankara'da dün geceden başlayarak gün boyu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olarak girmesi beklenen kongrede karşısına ikinci bir adayın çıkabileceği ve bu ismin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım olduğu konuşuldu.

 

GÖRÜŞ AYRILIKLARI VE ANLAŞMAZLIKTAN KAYNAKLANIYORDU

Bu kulis, AK Parti'nin genel başkanının ve MKYK üyelerinin seçileceği cumartesi günkü kongreye ilişkin görüş ayrılıkları ve anlaşmazlıktan kaynaklanıyordu. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, kongreye sunulacak MKYK listesi üzerinde anlaşamadı. Bu arada, ‘Kurucular Kurulu' denilen AK Parti'nin kuruluşunda da yer almış ağır isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek, kongrede ikinci bir aday çıkarmak istediklerini, MKYK listesinde yer alacak bazı isimlerle ilgili çekincelerini iletti.

 

ÇOK SAYIDA GÖRÜŞME YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, bugünkü haftalık olağan görüşme dışında dün akşam da bir görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşmede Davutoğlu'nun Erdoğan'a, Binali Yıldırım'ın adaylığına ilişkin, "Onayınız var mı?" diye sorduğu, Erdoğan'ın, "Bilgim var" yanıtını verdiği bilgisi kulislere yansıdı. Bundan sonra çeşitli isimler devreye girdi, çok sayıda görüşme yapıldı.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim