AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve partililer, Erçek beldesine bağlı Dibekli, Yatıksırt, Ağzıkara, Yukarı ve Aşağı Güneyce, Karagündüz, Kelle, Ilıkaynak, Aşağı Gölalan ve Yalnızağaç köylerini ziyaret etti. İl Başkanı Abdullah Aras, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Abdülmenaf Keyifli, Merkez İlçe Başkan yardımcıları Abdurrahim Arslan, Şebap Gencay, İl Yönetim Kurulu üyesi Celal Şayak ve İl Genel Meclis Üyesi Arif Oflas ile birlikte gittiği köylerde vatandaşların sorunlarını dinledi. AK Parti’nin herkesin evi, yuvası gibi olduğunu söyleyen Aras, bugüne kadar köylerin temel hizmet ihtiyaçlarının büyük oranda karşılandığını, ancak bundan sonraki süreçte ise büyükşehir belediyesiyle birlikte köylerin çok daha geniş kapsamlı hizmetlere kavuşmasına imkân doğduğunu belirtti.

BÜYÜKŞEHİR İLE HİZMETLER ARTACAK

Aras, “Bugüne kadar İl Özel İdaresi’nden hizmet alan köylerimiz, önümüzdeki yerel seçimlerden itibaren artık büyükşehir belediyesi ve büyükşehir ilçe belediyesinden hizmet alacaktır. Yeni yasayla birlikte köyler mahalleye dönüştüğü için İl Özel İdaresi de büyükşehir belediyesine devrediliyor ve böylece 2014 yılı yerel seçiminden itibaren köylere hizmeti büyükşehir belediyesi götürecektir. Bu demektir ki, şehirdeki bir belediye hangi hizmetleri veriyor ise köylere de o hizmetleri verecektir. Kaldı ki büyükşehir belediyesinin imkânları çok daha geniş ve güçlüdür. Dolayısıyla köyün içinde altyapı hizmetinden üstyapı hizmetlerine, sosyal ve kültürel hizmetlerden temizlik, imar, park ve itfaiye gibi birçok alanlarda köylerimiz yeni hizmetlere kavuşacaktır” dedi.

ARAS’TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın köylerin şehirden farkı kalmaması için bu yeni hizmet modelini getirdiğini ifade eden Aras, bu şekilde Van’ın köyleriyle birlikte bütünüyle gelişmesi ve kalkınmasının çok daha düzenli ve hızlı olacağını söyledi. Türkiye’deki son gelişmelerin AK Parti’nin büyük başarılarını ve çözüm sürecini sekteye uğratma çabası taşıdığını söyleyen Aras, bu çabayı Hakkâri’den Edirne’ye boşa çıkaracak toplumsal bir inancın ve birlikteliğin olduğunu belirterek, ne iktidarın ne de milletin bu tür oyunlara gelmediğini, hizmetlere ve reformlara aralıksız devam edildiğini, vatandaşlardan dua etmelerini ve sağduyulu olmalarını istedi.
Köy sakinleri, AK Parti heyetinin ziyaretlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, gösterilen çabaların herkesin menfaatine olduğunu ve bu çabaların boşa gitmemesi için dua ettiklerini söylediler.

 

 

Editör: TE Bilisim