7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için geri sayım devam ederken adaylarının belirlenmesine kısa süre bir zaman kala Ak Parti Bilici’den bir değerlendirme geldi. 2015 seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunan Bilici; “İnşallah sahip olduğumuz kadrolarla AK Parti, millete mahcup olmayacaktır. Bilge adam Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Davutoğlu öncülüğünde, Haziran ayında gireceğimiz Genel seçimlerde Van halkından güçlü bir destek göreceğimize inanıyorum.” Dedi.

 

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici yaptığı yazılı bir açıklama ile 2015 seçimlerine değerlendirdi. Seçimlerin öneminden çözüm sürecine, yeni anayasa oluşturma hedefinden yeni döneme kadar bir çok konuyu değerlendiren Bilici, AK Parti’nin bu dönem de başarıyı yakalayacağının altını çizdi.

 

 İSTİKARIN VE ÇÖZÜMÜN SEÇİMİ OLACAK

 

Açıklamasında 7 Haziran’da yeni Türkiye için büyük bir viraj olduğuna değinen Bilici, “Türkiye’de her seçim döneminin kendine has bir önemi olmuştur. Ancak 2015 genel seçimi farklı bir anlam ve öneme sahiptir. Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden biri olarak gördüğümüz 7 Haziran,  Yeni Türkiye’nin inşasında milletimiz ve demokrasimiz için önemli bir viraj olacaktır. Çözüm sürecindeki devamlılığın ve istikrarın oylanacağı bu seçimler aynı zamanda darbe mahsullerini ortadan kaldıracak yeni bir Anayasa için de çok önemlidir.” Dedi.

 

“VESAYETÇİ SİSTEMİ BİTİREN LİDER”

 

Bilici değerlendirmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkılarına vurgu yaparak sürdürürken; “Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yeniden dizayn edilen siyaset, toplum ve devlet ilişkilerinde demokratik bir standart esas alınmıştır. Milli iradeyi tutsak alan vesayetçi anlayış ve bunları besleyen yapılar tasfiye edilmiştir. 2002 yılından itibaren eski Türkiye’nin vesayetçi siyasal sistemi zayıflamış, milli iradeye dayalı yeni bir siyasal dönem başlamıştır. Yeni dönemin en önemli dinamiği olan AK Partinin Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak Yeni Türkiye’nin kurucu lideri olmuştur.” Dedi.


“AK PARTİ MAHÇUP OLMAYACAK”

 

Bilici açıklamasında son olarak gelecek seçime de vurgu yaparak; “AK Parti, bugüne kadar kurulan bütün tuzaklardan güçlenerek çıkmış ve milletimizin desteği ile girdiği bütün seçimlerde oyunu arttırmıştır. Milletin yüklediği sorumluluğu yani siyasi ve ekonomik istikrarı kalıcı hale getirmiştir. Bu başarı ile birlikte Ak Partiye yeni bir sorumluluk yüklenmiştir. Bu sorumlulukta Yeni Türkiye’yi inşa etme sorumluluğudur. İnşallah sahip olduğumuz kadrolarla AK Parti, millete mahcup olmayacaktır. Bilge adam Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Davutoğlu öncülüğünde, Haziran ayında gireceğimiz Genel seçimlerde Van halkından güçlü bir destek göreceğimize inanıyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim