AK Parti Van İl Yönetimi ile Tuşba ve Gevaş ilçeleri dışındaki 11 ilçe başkanı görevlerinden istifa etti İl Başkanı Aras: “Genel merkezimizin uygun görmesi doğrultusunda bu onurlu emaneti yeni bir dava arkadaşıma teslim etmek üzere şahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerim ve 11 ilçe başkanımın istifa ediyorum.” Dedi.

AK Parti’de 30 Mart’ta yapılan yerel seçimde Van’da alınan başarısızlığın il teşkilatı ve 12 ilçeye kesildi. Aras ve yönetimi son haftalarda haklarında çıkan ‘görevden alınacakları’ yönündeki yalanlamalarına rağmen Genel Merkez doğrultusunda istifasını sundu. Seçimde BDP’ye karşı başarısızlık alan tüm ilçeler de istisnasız istifa ettirilirken, Ak Parti Van il teşkilatının yanında Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erçiş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray ilçe teşkilatları da yönetimleriyle birlikte istifa etti. Seçimi kazanan Tuşba ve Gevaş ilçe teşkilatları ise göreve devam edecek.

BİLİNDİK TEMENNİ İLE GÖREVİ BIRAKTI

AK Parti il yönetimi dün flaş bir açıklama için basın mensuplarının karşısına çıktı. Ak Parti Van l Koordinatörü ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, il başkanı Aras ve ilçe başkanlarının dışında toplantıya istifa eden il yönetimi, ilçe başkanları ve bir grup partili katıldı. Toplantıda istifa açıklamasını il başkanı Abdullah Aras yaptı. Aras konuşmasında şu ifadelere kullandı; “Malumunuz 2011 yılında atamayla ardından 2012 yılında seçimle vazife aldığım Ak Parti Van İl Başkanlığı görevimin 4. Yılını geride bırakırken bugün itibari ile Genel Merkezi'mizin uygun görmesi doğrultusunda bu onurlu emaneti yeni bir dava arkadaşıma teslim etmek üzere görevimden istifa ettiğimi ve aynı zamanda şahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerim ve 11 ilçe başkanımın da istifa ettiğini huzurunuzda kamuoyuna duyurmak istiyorum.”

ARAS: KIRGIN DEĞİLİM

Açıklamasında kimseye kırgın olmadığını belirten Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar teşkilatımla birlikte elimizden geldiğince Van halkına hizmet etmeye gayret gösterdik. Mutlaka eksikliklerimiz, kusurlarımız olmuştur belki bilmeden veya istemeden kırdığımız kardeşlerimiz de olmuştur. Bu nedenle ben öncelikle herkesten helallik isterken, bu yolda her türlü fedakârlığı ve cefayı gösteren teşkilatımdan da ayrıca huzurunuzda helallik istiyor ve hepsine ayrı ayrı minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zorlu yolda bana yoldaş olan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Ben şahsen kimseye kırgın değilim. Hele ki partime asla kırgın değilim. Kaldı ki koltuk sadece emanettir ve elbette bugün gibi günü geldiğinde bu emaneti başka bir dava arkadaşımız taşıyacaktır. Ak Parti benim sadakatle bağlandığım evimdir, yuvamdır. Dolayısıyla ben şahsen bu kararı saygı ve hoşgörüyle karşılıyorum ve sonuna kadar Ak Partiye her koşulda hizmet edeceğimi de ayrıca ifade etmek istiyorum. Nihayet bizler koltuk sevdalısı değil dava sevdalısı neferleriz.”

“TEMİZ VE ŞAİBESİZ BİR KOLTUK BIRAKTIM”

Aras açıklamasının son bölümümde ise şu ifadeleri kullandı; “Ak Partinin Van'da olduğundan daha başarılı olması için göreve yeni atanacak olan teşkilatın her daim hizmetinde ve yanında olacağımı belirterek şimdiden yeni görevlerin hayırlı ve başarılı olmasını Rabbimden diliyorum. Kimi yeterli görür kimi eksik görür ben elimden geldiğince bu şerefli koltuğa layık olmaya çalıştım ve Allah'a hamd olsun ardımda temiz ve şaibesiz bir koltuk bıraktım. Bu açıdan vicdanım temiz alnım ak bir şekilde ayrılıyorum. Elbette seçimi kazanamamanın verdiği uhdeyi de üzülerek taşıyorum. Ama inşallah yeni görev arkadaşlarımız bizden daha başarılı ve daha layık hizmetler yapar. Neticede Bu memleketin geleceği için Ak Partinin varlığı ve hizmetleri elzemdir. Ben sözlerime daima hizmet daima Ak Parti şiarıyla son verirken, bugüne kadar her daim haberlerimize koşan, yer veren, emek veren tüm basın camiasına sonsuz teşekkür ederek, teşkilatıma ve kadim Van halkına şükranlarımı sunuyorum, hepiniz Allah’a emanet olun Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Ak Parti Van İl Koordinatörü ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi istifa nedeniyle boşalan yerlerin doldurulacağını, şimdiden müracaatları almaya başladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim