ŞEHRİVAN HABER - Ak Parti cephesined değişim zamanı. Uzun süredir konuşulan teşkilatlardaki değişim başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini yeniden üstlenmesinin ardından dile getirdiği, "partide metal yorgunluğu var" sözleri, dikkatleri yenileneceği açıklanan teşkilatlara çevirdi. Partinin, teşkilatlardaki yenilenme sürecinde üç temel kriteri ele alacağı ifade edildi. Referandum sonuçlarının seçimlerle karşılaştırması, bölgedeki kanaat önderleri ve milletvekillerinin değerlendirmeleri ile vatandaşların memnuniyetinin ölçüleceği anketlere göre teşkilatlar değiştirilecek.

Erdoğan'ın, başkanlık ettiği ilk MKYK toplantısında partideki yeni yapılanmaya dair görüşler de ele alındı. Erdoğan, MYK'da geniş çaplı değişikliğe gitmezken teşkilatlarda ise kapsamlı bir değişiklik bekleniyor. Erdoğan'ın, "artık işimiz daha zor" ve "metal yorgunluğu görüyorum" sözlerinin arkasında çeşitli rapor ve görüşlerin olduğu, yeniden yapılanma için haziran ayı sonu başlayacak kongrelerle adım atılacağı kaydedildi.

 

ANKET YAPILACAK

Parti kaynakları, Erdoğan'ın "metal yorgunluğu var" sözleriyle de dillendirdiği teşkilatlardaki yenilenme sürecinde üç temel kriteri ele alacağını ifade etti. 16 Nisan referandumunun yerel seçimler öncesi bir işaret olduğunu belirten parti kurmayları, yenilenme sürecinde ilk kriter olarak referandum sonuçlarının seçimlerle karşılaştırmasının yapılacağını belirtiyor. Bazı bölgelerde teşkilat çalışmalarından kaynaklı olarak referandumda beklenen seviyeye ulaşılamadığı yorumları da yapılıyor. 
 

GÖRÜŞLER ALINACAK

İkinci kriter olarak, AK Parti teşkilat ve yerel yönetimlerinin çalışmalarının o il, ilçe veya bölgedeki kanaat önderleri, eski ve yeni milletvekilleri ile partide görev yapmış kişilere danışılması ele alınacak. Bu görüşmelerde teşkilatların, "ev ziyaretleri", "üniversitelilerle buluşma", "mahalle, köy veya belde toplantıları" yapıp yapmadıkları sorulacak. Birçok mahallede sadece broşürlerin dağıtılıp, başka bir görüşme yapılmadığı yönünde de Ak Parti'ye gelen bazı şikayetler bulunuyor. Bu konuda özellikle kadın ve gençlik kollarının çalışmaları da değerlendirilecek.

 

ANKETLER İLE VATANDAŞA SORULACAK

Üçüncü kriter olarak da bazı büyük ilçelerde ve illerde çalışmaları ölçen anketler yapılacak. Bu anketlerin bazılarının çalışmalarının başladığı, vatandaş memnuniyetlerine göre gelecek sonuçların diğer kriterler ile değerlendirilerek adımların atılacağı da ifade edildi.

 

UYUMSUZLUĞA MEŞTER
Teşkilatlarla ilgili yapılacak değişimlerde milletvekillerinin de görüşlerini alacak olan Erdoğan'ın özellikle belediye yönetimleri ile teşkilatlar arasında uyumsuzluktan rahatsız olduğu ve büyük il ve ilçelerde bizzat kendisinin il başkanıyla görüşerek bu sorunları dillendireceği kaydedildi.  Erdoğan'ın kongrelerde gençlik kollarından isimlerin daha fazla aday olmalarını isteyeceği ve listelerde bu isimlere daha çok da yer vererek sinerji yaratmayı hedeflediği kaydedildi.

 

ŞİKAYETLER DİKKATLE İNCELENECEK

Bu süreçte Erdoğan'ın partide ve Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturacağını kendisinin açıkladığı özel ekip de bizzat vatandaşlardan gelen şikayetleri ele alacak. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve AK Parti'ye gelen tüm şikayet ve ihbarlar bu ekiplerin kontrolünden geçecek ve gerekli adımların atılıp atılmadığı denetlenecek. Kaynaklar özellikle AK Parti'ye gelen bazı şikayetlerin yerel yönetimler veya il-ilçe yönetimleri tarafından; "siyasi rakibimiz bunları yapıyor" denilerek ötelendiğini belirterek, bazı haklı şikayetlerin de bu gerekçelerle görmezden gelindiğini ifade etti. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim