ÖMER AYTAÇ AYKAÇ-ŞEHRİVAN ÖZEL

Türkiye genelinde olağan kongreler için start veren AK Parti'de ilçe kongreleri ile birlikte heyecan başladı. Bugün Gürpınar ilçesinde yapılan olağan kongreyle birlikte hazırlığı yapılan Tuşba Olağanüstü Kongresi'nde ise flaş bir iptal kararı yaşandı! 

Van'ın büyükşehir olmasının ardından kurulan Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde olağanüstü kongre hazırlıklarının yaşandığı şu günlerde alınan olağanüstü iptal kararı flaş etkisi yarattı. Tuşba ilçesi kurulduktan sonra Naif Şabu'nun atandığı ilçe başkanlığı atama ile yürütülen başkanlık için kolları sıvadı. Fakat kongre öncesi ilk gerginlik delege listesindeki değişiklik ile başladı. Mevcut yönetim önce hazırlanan delege listesinde değişikliğe gidileceği talebinde bulunarak. Listeyi değiştirdi. Bu değişiklik ile yeni bir delege listesi hazırlanarak seçime gidilme kararı aldı.

İKİNCİ LİSTE ŞOK ETTİ!

Başkan Naif Şabu'nun karşısına genç isim Bilal Yücebaş'ın aday olarak çıktığı seçimlerde yeni liste adeta şok etkisi yaratırken delege listesinin sadece belli ailelerden kişilerin oluşması tepki aldı. Aynı aileden bir çok kişinin yer aldığı liste diğer adayın tepkisini alsa da seçime bu liste ile devam etme kararı alındı. İki adayın da çalışmalarını tamamladığı bugün ise gelen bilgi olayın tam anlamıyla arap saçına dönmesine neden oldu!

GEREKÇE GARİP!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilat sorumlusu bir çok yetkilinin kongreler için bulunduğu kentte Tuşba Olağanüstü konrgesi alınan flaş karar ile iptal edildi. Günlerdir hazırlıkları yapılan ve yarın yapılması planlanan seçim ilk etapda edinilen bilgiye göre yürütme kurulu tarafından alınan karar ile iptal edildi. İptal kararı kulislerde hareketle dakikalar yaşanmasına neden olurken iptal kararı ise iptal kararından daha çok tartışıldı. Zira bazı çevreler yaşanabilecek olası gerginlik nedeniyle konrgenin iptal edildiğini belirtirken, mevcut yönetime alternatif olarak aday olan taraf ise farklı bahanelerin öne sürüldüğü seçimlerde güvenlik ve diğer bahaneler ile seçimin iptal edildiğini bunun kaybedilen seçimlerin üstünü örtmek için bir bahane olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim