AK Parti'de olağan kongre süreci hızla devam ederken, Van'da Özalp ile birlikte kongresi yapılmayan iki ilçeden biri olan Tuşba'da da seçim hafta sonu tamamlandı. Geçtiğimiz haftalarda Bilal Yücebaş'ın da aday olduğu ve son dakika iptal edilen kognrenin ardından büyük tartışmaların yapıldığı Tuşba ilçe kongresinde mevcut başkan Naif Şabu farkla kazandı. Hem delegeler hem de seçim üzerine spekülasyonların yürütüldüğü ilçe kongresinde bu kez Yücebaş aday olmazken aynı ekibin desteklediği Fevzi Karataş, Şabu'ya rakip olarak seçime girdi.

Ak Parti Tuşba İlçe Başkanlığı 1'inci olağan genel kurulu Merkez İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Naif Şabu oyların büyük bir çoğunluğunu alarak ilçe başkanı seçildi Genel kurula Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Ak Parti İl Başkanı l Zahir Soğanda, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Bu arada Tuşba İlçe başkanlığı için yarışan Fevzi Karataş ve mevcut Başkan Naif Şabu arasındaki seçimde çekişmeli geçti. Saat 17.00’da açılan sandıklarda Fevzi Karataş 43 oy alırken, mevcut başkan Naif Şabu ise 310 oy alarak yeniden AK Parti Tuşba ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu.

Editör: TE Bilisim