“Gitti, gidecek, gidiyor” iddialarının hiç eksik olmadığı AK Parti il başkanlığı ile ilgili beklenen istifa haberi aylar sonra geldi. Görevde kaldığı sürenin büyük bir bölümünü görevden alınacağı yönündeki haberler ile geçiren AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda dün itibariyle görevi bıraktı!

 

ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL: Ak Parti Van İl Başkanlığı görevine Temmuz 2014 yılında atanan ve 3 yılı aşkın bir süredir il başkanı olarak görev yapan Zahir Soğanda dün itibariyle görevi bıraktı.

 

2014 yerel seçimlerin ardından Abdullah Aras’ın yerine göreve atanan Zahir Soğanda, son günlerde ardı arkası kesilmeyen görevi bırakma haberlerinin ardından beklenen açıklamayı yaptı.

 

 

GEÇEN HAFTA SİNYALİ VERİLMİŞTİ!

AK Parti’de 16 Nisan 2017 referandumu sonrası başlayan teşkilat değişimi devam ederken geçtiğimiz hafta 26 il başkanının istifasının alındığı belirtilmişti. Bir çok kentte aylardır istifa edeceği konuşulmasına rağmen sürekli olarak ertelenen, son olarak da olağan kongre süreci dolayısıyla sekteye uğrayan değişim kapsamında Van il başkanlığında da beklenen değişim gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından görevi bırakma kararı kendilerine iletilen il başkanları istifalarını sunmaya başladı. Bu kapsamda Van’da da beklenen açıklama geldi.

 

 

FLAŞ İSTİFA AÇIKLAMASI!

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda dün parti binasında gerçekleştirdiği bir toplantı ile görevi bıraktığını açıkladı. Soğanda yaptığı yazılı açıklama istifa ettiğini resmen duyururken açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son olarak Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan görevlendirmeyle 04.07.2014 tarihinde, daha sonra 5. Olağan İl Kongresi seçimi ile beraber 3,5 yıldır AK Parti Van İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Partimdeki bütün görevlerim ve İl Başkanlığı görevim sırasında partimin ilkeleri çerçevesinde dava bilinciyle hareket ettim. Bütün çalışmalarımı Allah rızasını gözeterek, Van'ımızın, ülkemizin, partimin ve bütün mazlum halkların selameti için dava arkadaşlarımla birlikte sürdürdük. Bundan sonra da görevim ne olursa olsun bu bilinçle çalışmalarımı sürdüreceğim.”

 

İSTİFA ETTİĞİ AN!

 

 

İSTİFASINI RESMİLEŞTİRDİ...

“Bütün görevlerin bir sonu olduğu gibi il başkanlığı görevinin de nihayet bulacağı muhakkaktır. 2019 yılının ilimiz, partimiz ve ülkemiz için önemli olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle hareket etmek durumundayız. Genel Merkezimizle yaptığımız istişare neticesinde önümüzdeki kongrede il başkanı adayı olmamam gerektiği kanaati hasıl olmuştur. Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin tavsiyeleri üzerine bugünden itibaren AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Öncelikle bu süreçte her zaman yanımızda olan Liderimiz Genel Başkanınız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanıma, Genel Başkan Yardımcılarına, Genel Merkez Yöneticilerine, Bölge ve İl Koordinatörlerine ve Van Milletvekillerine teşekkür ediyorum.”

 

 

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ!

“İl Başkanlığı süresince benimle birlikte gecesini gündüzüne katarak olağanüstü bir çabayla hareket eden bütün dava arkadaşlarıma, il başkan yardımcılarıma, il yönetin kurulu üyelerime, il disiplin ve hakem kurulu üyelerime, il kadın kolları başkan ve yönetimine, il gençlik kolları başkan ve yönetimine, ilçe başkanlarıma, ilçe yönetimlerine, ilçe kadın kolları başkan ve yönetimlerine, ilçe gençlik kolları başkan ve yönetimlerine, mahalle başkan yönetimlerine, sandık yönetimi ve üyelerine, sandık müşahitlerine, bütün AK Parti üyelerine, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, önceki yöneticilerimizin tümüne, davamıza gönül vermiş bütün Vanlı hemşerilerime, bizi yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza, özellikle eşim, çocuklarım ve aileme, parti çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca; ilimizin kalkınmasına, gelişmesine, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunan STK ve kanaat önderlerine, ilimizin kurum ve kuruluşlarına, basın mensuplarına teşekkür ederim.”

 

 

Soğanda son olarak ise şu sözleri kullandı: "Bundan sonra görev yapacak olan partimin il başkanı, ilçe başkanları ve bütün parti yöneticilerinin yanında olacağımı, partimin, ilimin, ülkemin geleceği için katkı sunacağımı belirtmek isterim. Bütün Van kamuoyuna ve ak parti camiasına saygıyla arz ederim."

Editör: TE Bilisim