Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van İl Koordinatörü Yahya Akman, Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Yekta Haydaroğlu ile 23'ncü dönem milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve partililer katıldı. Divana seçilen Abdulahat Aras'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras yaptı. Gün birlik ve beraberlik günü olduğunu ifade eden Aras, “Biz buyuz, biz biriz, biz birlikte varız, kırgınlığa, küskünlüğe mahal bırakmadan bu tabloyla yerel seçimlere damgamıza vuracağız. Bu birlikteliği beraberliği sağlamak il başkanı olarak birinci vazifemdir. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Yurtiçi ve yurtdışı yaşamış olduğumuz iki gündem Türkiye’yi çok iyi konuma getirdi. Çözüm süreci bunun en önemli göstergesidir. İsrail'in bizden özür dilemesi yabana atılacak bir hadise değil” dedi.

 

BİLİCİ’DEN KAYA’YA GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar, Belediye Meclis Üyeleri adına Ayhan Fidan, Van İl Genel Meclis Üyeleri adına Fatih Zorkul, Belediye Başkanları adına Nazmi Sezer, AK Parti Van eski milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ile Yekta Haydaroğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün birer konuşma yapmasının ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, sözlerine Bekir Kaya’ya geçmiş olsun dileklerini göndererek başladı. Bu halkları karşı karşıya getirmek isteyenlerin unuttukları bir konunun olduğunu vurgulayan Bilici, Türklerin ve Kürtlerin bin yıla aşkın birlikte yaşadıklarını unuttuklarını kaydetti. Hep beraber olduklarını anlatan Bilici, “Kurtuluş savaşında Çanakkale savaşında ve şuan Çanakkale’de tüm etnik kökenler koyun koyuna yatmaktadırlar. Yıllardır kandan gözyaşından beslenen MHP CHP'nin bugün meclisteki tutumlarını da açıklamalarını da hepimiz takip ediyoruz. CHP, her defasında belki de cumhuriyetin ilanından bu yana ‘laiklik elden gidiyor’ söylemleri ile ‘din elden gidiyor’ söylemleriyle bu ülke insanlarını ülkenin yönetiminde yer almamaları için ellerinden geleni yaptılar. Bugün ne diyorlar ülke bölünüyor işte şeriat geliyor gibi söylemlerde bulunuyorlar. Bizim büyük ortak bir paydamız vardır o da İslam’dır” ifadelerini kullandı. 

 

AKMAN: BİZİM BU EMEKLİLİĞİMİZ MEZARDA BİTECEK


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van İl Koordinatörü Yahya Akman da, Van'da AK Parti’nin artık hâkim olması gerektiğini belirtti. Kimsenin kimseye küsecek bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Akman, “Burada bir vefa ve hissiyat gördüm. Bu kumaştan çok güzel elbise çıkar ben buna yürekten inanıyorum. Kimi sıkıntılar yaşamadığınız sürece iyinin kıymetini anlayamazsınız. Bu önümüzdeki bir sene Van için aydınlanma yenilenme dönemi olacak. Hakikaten çok güzel kadrolara sahibiz. Şu kardeşlik ikliminin oluşmasıyla beraber daha iyi olacak. Bir kaç sene sonra birbirinize nefretle baktığınız insanların size hayranlıkla bakacağını göreceksiniz. Silahların gölgesi olmadığı zaman tehditler olmadığı zaman bizim söylemlerimizin doğru olduğunu göreceksiniz. Yeter ki o aramızdaki duvar kalksın. Bizde emeklilik diye bir hadise yok. Bizim bu emekliliğimiz mezarda bitecek. Bütün kardeşlerimizin üzerine eşit miktarda bir yükün bindiğini hepimiz bilmeliyiz. Yerel basınımız dahilindedir ki bir çok ilimizde olduğu gibi Van ilimizde geçtiğimiz kongre dönemlerinde bazı görev değişikleri olduğunda bazı kırgınlıkların olduğunu gördük. Zaman zaman bu kırgınlıkların bazen haklı sebepleriyle karşılaştım. Belki temel problem ile doğru bir iletişim olmaması ile birlikte bundan çok büyük bir üzüntü duydum. Olan bütün kardeşlerimizi kardeşlerimiz olarak bildiğimizden dolayı Van'daki herhangi bir kardeşimizin bu partiye gönül koymasını istemiyorum. Hiçbirimizin küsmeye kızmaya ve bu partiye zarar vermeye hakkı yoktur. Şahsi menfaatleri yüzünden bu partiye zarar verenlere hakkımı helal etmiyorum. Bu partinin çatısı altında Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın liderliği altında usulsüzlük yolsuzluk yapanlar bunun Allah katında hesabını verecekler” şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Siyaset Akademisi’ne katılanlara sertifikalarının verilmesi ile toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.(iha)

Editör: TE Bilisim