ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ/HAMİT KARAKUŞ- Türkiye 31 Mart seçimlerini konuşmaya devam ediyor! 31 Mart günü yapılan fakat hala İstanbul başta olmak üzere bir çok ille ilgili belirsizliğin sürdüğü seçimlerde bir taraftan da kazananların yönetme hazırlığı yapılıyor. YSK’nın itirazın olmadığı illerde mazbataları kazanan adayları verme süreci başlarken HDP’nin 10, AK Parti’nin 4 belediye kazandığı Van’da da itiraz süreci başladı. AK Parti’nin 5, HDP’nin 1 ilçe için itiraz yaptığı seçimler konuşulmaya devam ederken partiler seçim değerlendirmelerini de kamuoyu ile paylaştı. Seçim sonuçlarını nasıl yorumlayacağı merakla beklenen il başkanı Kayhan Türkmenoğlu: “Partimiz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde birinci siyasi parti olmuş, Van genelinde de oylarını ciddi oranda arttırarak, daha önce 2 olan belediye sayımızı 4’e çıkarmıştır.” Dedi. Türkmenoğlu, diğer Kürt illeri gibi Van’da da partinin güçlendiğini söyledi.

Basın toplantısında seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, bazı ilçelerde seçim sonuçlarına ilişkin itirazları olduğunu ifade etti. Türkmenoğlu, İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve Çaldıran’da seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde oy kullanma, sayım, tutanaklar ile ilgili iş ve işlemlerde yapılan bariz hatalar nedeniyle itiraz ettiklerini açıkladı. Seçimlerden güçlenerek çıktıklarını vurgulayan Türkmenoğlu, “Özellikle kırsal alanda ve sınır ilçelerimizde oyların önemli oranda artışı, ideoloji siyasetinin yitirildiğinin göstergesidir. Teşkilatımız, Van'da girdiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinden güçlenerek çıktı.” dedi. Basın toplantısına AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ve partililer de katıldı.

TÜRKMENOĞLU: AK PARTİ VAN’DA OYLARINI ARTTIDI

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçim sonrası alınan sonuçlar ilgili basın açıklaması yapan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Ak Parti’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde birinci siyasi parti olduklarını ifade etti. Türkmenoğlu, Van genelinde ise, oylarını arttırarak, daha önce 2 olan belediye sayısını 4’e çıkarttıklarını belirtti.

TÜRKMENOĞLU: TEŞKİLAT OLARAK GAYRET GÖSTERDİK

AK Parti Van İl Başkanlığı olarak 24 Haziran 2018 Genel seçimlerindeki başarılı çalışmalara imza attıklarını ve 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen olan yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden start verdiklerini belirtti. Türkmenoğlu, “Teşkilatımız tarafından hazırlanan ve ilimizde bir ilk olan 120 günlük stratejik eylem planı uygulamaya geçmiştir. Genel merkezimizin merkez yoklaması, teşkilat temayül yoklamaları ve kamuoyu araştırmaları neticesinde belirlenen Büyükşehir Belediye başkan adayımız, ilçe belediye başkan adaylarımız ile birlikte milletvekillerimiz, il, ilçe ana kademe, gençlik ve kadın kolları, meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız ve teşkilatlarımızın tamamı ilimiz genelindeki yaklaşık 229 bin hanede yaşayan seçmenlerimize ulaşmak için gayret göstermiştir.” dedi.

TÜRMENOĞLU: SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZI TİTİZLİKLE YÜRÜTTÜK

31 Mart yerel seçimlerinde teşkilat olarak seçim çalışmalarında gayret gösterdiklerini ifade eden Türkmenoğlu, “Gönül belediyeciliği anlayışımızı sahaya hâkim kılmak için ilimizin tamamında 30 ayrı seçim ofisi açarak, 10 ayrı noktada seçim stantları kurarak, 2 büyük seçim otobüsü, 20 adet seçim minibüsü ile broşürler, mektuplar ve seçim için gerekli tüm materyalleri dağıtarak Van kamuoyuna projelerimizi anlatmaya çalıştık. Ayrıca adaylarımızın projelerinin tanıtım toplantılarını da gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Van siyasi tarihinin en kalabalık mitingi gerçekleştirilmiştir. Seçim günü sandıklarda görev alacak müşahitlerimiz büyük bir titizlikle belirlenmiş, gerekli bilgi ve donanıma sahip arkadaşlarımız sandıklarda görev almışlardır.” diye ifade etti.

TÜRMENOĞLU: TEŞKİLATIMIZ, 31 MART SEÇİMLERİ’NDE GÜÇLENEREK ÇIKMIŞTIR

Teşkilat olarak kentte kurumsal teşkilat çalışmalarıyla yoğun ve organize bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Türkmenoğlu, “Cumhur İttifakı yerel seçiminde Van ili genelinde Ak Parti oylarını arttırmış, diğer partiler ise oylarını düşürmüştür. Özellikle kırsal alanda ve sınır ilçelerimizde oyların önemli oranda artışı, ideoloji siyasetinin yitirildiğinin göstergesidir. Teşkilatımız, Van ilinde girdiği 31 Mart 2019 yerel seçiminden de güçlenerek çıkmıştır. Bahçesaray, Çatak, Gevaş ve Gürpınar İlçelerimiz Ak Parti Belediyeciliği ile hizmet anlayışını tercih ederek Belediye Başkanlığını kazanmıştır.” dedi.

“ERCİŞ İLÇEMİZDE İTİRAZLARIMIZ SÖZ KONUSUDUR”

Türkmenoğlu, birçok ilçede gerekli itirazları YSK’ya yaptıklarını aktararak, “Erciş’te itirazımız söz konusudur. Dün akşam itibariyle sayımlar başladı, bugün veya yarın sonuçlanacak. Çaldıran aynı şekilde. 2 bin 281 sandıkta kullanılan 512 bin oyun 483 bini geçerli, 28 bin 600 ise geçersiz oy. Bu sayı yüksek bir rakam. Erciş’te 5 bin geçersiz oy bulunuyor. Rakibimizin ise 2 bin 600 oy ile kazandığı görünüyor. Seçim sonuçları bir tahlildir, bir laboratuvardır bizim için. Yol göstericidir. Bununla ilgili gerekli hassasiyetleri göstereceğiz” dedi.

TÜRKMENOĞLU: 5 İLÇE’DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİKLERİNİ AÇIKLADI

İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve Çaldıran’da seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde oy kullanma, sayım, tutanaklar ile ilgili iş ve işlemlerde yapılan bariz hatalar nedeniyle itiraz ettiklerini açıklayan Türkmenoğlu, “Tutanakların yasaya aykırı bir şekilde düzenlemiş olduğu, tutanakların birçoğunda kullanılan zarf ve oy pusulaların sayısının bir biriyle uyuşmadığı, kullanılan zarf sayısı ile sandıkta çıkan zarf sayısının eşleşmediği, seçmen sayısı ile kullanılan oy pusulası sayısının bir biriyle uyuşmadığı, bir kısım tutanaklarda oy pusulası ve zarf sayısının tutanaklara geçirilmediği, oy sayım döküm çizelgesinde oyların sandık sonuç tutanağına hatalı olarak geçirildiği, geçersiz sayılan oyların geçersizlik sebebinin tutanaklara yansıtılamadığını gördük. Biliyorsunuz İstanbul’da benzer gerekçeler var. Nihayetinde hukuk ve adalet bizim için her şeyin üstündedir. İtirazların sonucunu beklemek zorundayız. Bunu niye yaptık? Arada çok az bir fark var bazı ilçelerde. Erciş’te olduğu gibi. Orada geçersiz 5 bin oy var. Geçersiz oylarımızın birçoğu afaki, sadece Erciş’te 300’e yakın sandık var. Orada en azında her birinde 3 oy çıksa bu rakam tersine dönebilir” şeklinde konuştu.

TÜRMENOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI, AK PARTİ TEŞKİLATI VE VAN HALKINA TEŞEKKÜR

Türkmenoğlu son olarak sözlerini şöyle tamamladı; “Bu vesile ile seçim çalışmalarımıza ve yapılan büyük mitinge katkı sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, SKM programlarımıza bizzat katılan Sayın Bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, İl yönetim kuruluna, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, mahalle başkanlarımıza, sandık kurulu asil ve yedek üyelerimize, müşahitlerimize, okul bina ve kat sorumlularımıza, Seçim Koordinasyon Merkezlerimize (SKM), Sonuç Alım Sistemi (SAS) ekibimize, eski teşkilat mensuplarımıza, seçim süresince görev yapan jandarma ve emniyet mensuplarına, sağlık görevlilerine, basınımızın güzide mensuplarına ve tüm aziz Van halkına teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim