AK Parti'de il ve ilçe yönetimlerinde yapılmak istenilen değişiklikler hayata geçirilmeye başlandı. 30 Mart yerel seçiminin sonuçlarının değerlendirildiği partide, aralarında Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu teşkilat değişiminde yöneticiler istifalarını Genel Merkeze sunmaya başladı. Ekrem Erdem'in yerine Teşkilat Başkanlığına getirilen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, teşkilatı 2015 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçimler için şekillendirmeye başladı. 

AK Parti'de 40 il ve 560 ilçe yönetimi değişecek. AK Parti son MYK'sında gündeme gelen ve teşkilat değişikliği ile ilgili adımlar atılmaya başlandı. 12 yıllık iktidar olmanın getirdiği rehaveti engellemek için yapıldığı belirtilen değişiklikle partiye yeni bir heyecan kazandırılmak istendiği kaydedildi. Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa dilekçesini Süleyman Soylu'ya sundu. 2009 yılında göreve gelen Alparslan'lı il yönetimiyle birlikte Ankara'da 15 ilçe yönetiminin de değişeceği öğrenildi.

ANKARA İLDE YÖNETİM DEĞİŞİYOR

Ankara İl Başkanı Alparslan istifa kararını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyururken, '2009 yılından itibaren İl Başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan beş yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyor..' şeklindeki ifadesi dikkat çekti. Alparslan'ın Genel Merkez'in talimatı doğrultusunda görevinden ayrıldığını da böylece ifade etti. AK Parti Hatay İl Başkanı Avukat Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi de istifa kararı aldı. Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu'nun istifa dilekçesinde, '30 Mart seçimleri sonrasında teşkilat çalışmalarında Genel Merkezimizin önünü açmak için İl Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum' ifadeleri yer aldı.

SIRADA İZMİR TEŞKİLATI VAR

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, dün Genel Merkez'de Teşkilat Başkanı Soylu ile biraraya geldi. Görüşmede Soylu'nun il yönetimi ile birlikte Akay'ın istifasını istediği öğrenildi. İl Başkanlığına 2011 yılında atanan Akay, 30 Mart yerel seçimlerinde 30 ilçesi bulunan İzmir'in yalnızca 6 ilçesini kazanabilmişti.

Toplantıya Gülen'in kitabıyla geldi

Şırnak AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. 40 kişilik yönetim kurulu üyelerinin de istifalarını sunduğunu belirten Demir, göreve gelecek arkadaşlarına başarı temennisinde bulundu. Demir, vedalaşma sırasında Fethullah Gülen'in 'Mefkure Yolculuğu' kitabını elinden düşürmedi.

Hangi iller görevi bıraktı

- Çanakkale'nin Merkez, Gökçeada ve Gelibolu ilçeleri başkan ve yönetim kurulu

- AK Parti Nevşehir İl Başkanı Avukat Kazım Sunar ve yönetim kurulu

- AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve yönetim kurulu

- AK Parti Kars İl Teşkilatı yönetimi

Editör: TE Bilisim