AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti içindeki ihraçlarla ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Ömer Çelik, AK Parti'nin kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın ihraç edileceğini açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti tüzüğüne aykırı davranan kişilerin ihracına ilişkin son dakika açıklama yaptı.

"Partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış devlet içine nüfuz etmiş illegal yapılarda yaptığı açıklamalardan dolayı tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi" diyen Ömer Çelik, konuşmasının devamında şöyle dedi:

Gerek vatandaşlardan gerek teşkilatlardan gelen şikayetleri değerlendirdik. AK Parti'de siyaset yapan tüm arkadaşlarımızın AK Parti'nin kurucu değerlerine riayet etmelidir. Sürekli olarak AK Parti'nin ilkelerini korumanın AK Parti'nin siyasi hayatının korunması anlamına gelir.

YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?

Yaşar Yakış (1 Ağustos 1938, Akçakoca, Düzce), Türk diplomat ve siyasetçi.

1962 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuş ve aynı yıl Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevine başlamıştır.

İlk yurtdışı görevinde Anvers Başkonsolosluğu Muavin Konsolosluğuna atanan Yakış, Lagos, Roma, ve Şam Büyükelçilikleri ile Brüksel'deki NATO Daimi Temsilciliğinde de çeşitli görevler üstlenmiştir.

Yakış, 1985 yılında, Türkiye Cumhurbaşkanına, İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komite Başkanlığı görevinde sekreterya hizmeti sunmak üzere kurulan İSEDAK Koordinasyon Kurulu'nu kurarak başkanlığını da üstlenmiştir.

1988 yılında T.C. Riyad Büyükelçiliği görevine atanan Yakış, daha sonra sırasıyla T.C. Kahire Büyükelçiliği ve Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi ve Viyana'daki Uluslararası Kuruluşlar Nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi görevlerinde bulunmuştur. 1992-1995 yıllarında Büyükelçi Yakış, Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini ifa etmiştir.

Büyükelçi Yakış, 2001 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olmuş ve Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi olarak siyasete atılmıştır. Yakış, 3 Kasım 2002'de düzenlenen genel seçimlerde Düzce'den milletvekili seçilmiş, 18 Kasım 2002 tarihinde de T.C. Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır. Daha sonraki hükümet değişikliğinde, görevini Abdullah Gül'e bırakmıştır.

Fransızca, İngilizce ve Arapça bilen Yakış'ın Ortadoğu'ya ilişkin, çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan “Türkiye, Suriye ve Irak Arasında Su Sorunları” adlı bir kitabı da kaleme almıştır.

Yakış, Türk-Suudi ilişkilerinin gelişmesine katkısı nedeniyle, Suudi Hükümeti tarafından Kral Abdülaziz Nişanı (birinci derece) ile taltif edilmiştir.

Milletvekilliği görevini bıraktıktan sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Editör: TE Bilisim