AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Iğdır, Ardahan, İskenderun ve Mersin'den gelen istifa haberleriyle ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

AK Parti'den istifa eden başkan ya da yöneticilerin bu zamana kadar olan görevlerini başarıyla yerine getirdiğinin altını çizen Soylu, bu istifalara çok özel anlamların yüklenilmemesi gerektiğini dile getirdi.

SOYLU: AK PARTİ'DE ASLA BİR ÇATLAK YOK

AK Parti'deki istifaların asla ‘bir çatlağın' habercisi olmadığına dikkat çeken Soylu, siyasetin ve teşkilatçılığın çok meşakkatli ve fedakarlık gerektiren bir yol olduğunu söyledi. Soylu, AK Parti'nin son seçimlerde yüzde 45 oy almasında bu teşkilatların büyük emeğinin olduğunu açıklarken, istifaları "bayrak değişimi" şeklinde yorumlamak icap ettiğine vurgu yaptı.

"BAYRAK DEĞİŞİMİ SÜKUNET İÇERİSİNDE OLUR"

AK Parti teşkilatında görev yapan her arkadaşın ayrı bir önem ve değere sahip olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, parti içerisindeki bayrak değişiminin suhulet ve sükunet içerisinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

SIRA VAN'A MI GELİYOR!

Öte yandan kulislerde daha önce adı geçen 19 ille ilgili istifalar bir bir doğrulanmaya devam ederken o illerden birisi olan Van ile ilgili de kritik günler yaşanıyor. O 19 il arasında yer alan ve teşkilatı ile 12 ilçenin de istifasının isteneceği iddia edilen Van'la ilgili Genel Merkez'in nasıl bir karar verdiği ise şu sıraların en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim