MHP ve CHP'nin bakan olarak görev almayacağını açıkladığı seçim hükümetinde Davutoğlu'nun geçmişte bu partilerde görev almış ancak partilerle bağı kalmamış isimlere yer vermeyi düşündüğü ifade edildi.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 günlük sürenin pazar akşamı dolmasının ardından önümüzdeki hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, “geçici seçim hükümeti” kurması için görevlendirmesi beklenirken gözler Ak Parti'nin seçim hükümetini oluştururken nasıl bir yol izleyeceğine çevrildi. 
 
Geçici Bakanlar Kurulu'nda, CHP'ye altı, MHP ve HDP'ye üçer bakanlık düşmesi bekleniyor. Anayasaya göre bakanlık teklifini kabul etmeyen isimlerin yerine bağımsızların atanması gerekiyor. Bu durumda HDP hükümete girerse, girmeyeceğini açıklayan CHP ve MHP'nin yerine dokuz bağımsız isme bakanlık teklifi götürülmesi gerekiyor.

 

CHP VE MHP'DE SİYASET YAPMIŞ BİRER İSME BAKANLIK TEKLİFİ

Ak Parti, CHP ve MHP'nin hükümete girmeyerek, “Ak Parti, HDP ile hükümet kurdu” görüntüsü oluşturmaya çalıştığını düşünüyor. Bunu aşmak için de CHP ve MHP'de siyaset yapmış birer isme “sembolik” olarak bakanlık teklif edilebileceği ifade ediliyor. 
 

CHP'li ve MHP'li kimliği olan, ancak parti üyesi olmayan bu isimlerin bakanlığı kabul etmesi durumunda; kamuoyuna, “kabinede sadece HDP'liler yok” mesajı verilecek.

 

3 İSİM BELİRLENDİ
 

Davutoğlu'nun diğer bir gündemini ise HDP'li bakan isimleri oluşturacak. HDP'den isim sormamakta kararlı olan Davutoğlu, bakan olacak üç ismi kendisi belirleyecek. HDP'den kabineye Celal Doğan, Mithat Sancar, Ayhan Bilgen gibi isimlerin seçilebileceği değerlendiriliyor.


Kaynak : Milliyet

Editör: TE Bilisim