ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- 31 Mart seçimlerinde 2 olan belediye sayısını 4’e çıkaran AK Parti, teşkilat olarak değerlendirme açıklamasının ardından kazanılan ilçelere ziyaret başlattı. Van seçim sonuçlarını ‘başarılı’ olarak yorumlayan teşkilat, AK Parti’nin koruduğu tek belediye olan Gevaş’ı ve HDP’deyken AK Parti’ye geçen Gürpınar’ı ziyaret etti. Milletvekillerinin de yer aldığı bir ziyaret ile yeni seçilen başkanları ziyaret eden partililer, seçilen başkanlarını çiçek takdim ederek tebrik etti. Ziyarette değerlendirmelerini paylaşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Mazbatamızı alır almaz tebrikleri hemen kabul edip işlerimize odaklanacağız. Şimdi yapacak çok işimiz var. Verdiğimiz sözler var. Bunları yerine getirmek için gayret ve azimle çalışacağız.” Dedi. Gevaş’ta konuşan belediye başkanı Murat Sezer ise, “Gevaş geçmişten bu zamana kadar Ak Parti’nin kalesi konumunu hep muhafaza etmiştir. Allah utandırmadı bizi ve bu seçimde de bize zafer kazandırdı.” Dedi.

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler sona ererken, tebrik ziyaretleri de başladı. Ziyaretler kapsamında Ak Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve teşkilat mensupları Gevaş ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’e tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Gürpınar’a ziyaret gerçekleştiren Ak Parti heyeti Hayrullah Tanış’ı başarılarından dolayı tebrik etti. Ziyarette bir konuşma yapan İl Başkanı Türkmenoğlu, “Uzun yıllar teşkilatımızı gururla temsil eden Hayrullah Tanış, her defasında Gürpınar’a olan sevgisini, sevdasını dile getiren bir kardeşimiz. İlçe teşkilatımızla birlikte kapı kapı dolaşarak büyük bir başarı gösterdiler. Gönül belediyeciliği adına güzel işler yapacağına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

TANIŞ: GAYRET VE AZİMLE ÇALIŞACAĞIZ

Daha sonra bir konuşma yapan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da teşkilatın her kademesine teşekkür etti. Tanış, “Aylardır Ak Parti teşkilatının her kademesi ev ev kapı kapı dolaştı. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu başarı teşkilatımızın azminden kaynaklıdır. Ayrıca tüm Gürpınar halkına da bizden yana oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Önceki seçimlerimize oranla oylarımıza 3 bin 500 fark koyarak oylarımızı arttırdık. Ayrıca rakibimiz olan partiyi de 2 bin oy geriletmişiz. Gürpınar’da 5 bin 500 oy yer değiştirmiştir. Gürpınar 3 bölgeden oluşuyor. Bu bölgeler Hoşap, Havesor ve Norduz bölgeleridir. Hoşap’ta birinci partiyiz. Havasor bölgesinde de birinci partiyiz. Norduz bölgesinde ise az bir farkla ikinci partiyiz. Birinci olduğumuz sandıklarda büyük farkla birinciyiz. Mazbatamızı alır almaz tebrikleri hemen kabul edip işlerimize odaklanacağız. Şimdi yapacak çok işimiz var. Verdiğimiz sözler var. Bunları yerine getirmek için gayret ve azimle çalışacağız.” Dedi.

KARTAL: TERÖRDEN EN ÇOK ZARAR GÖREN İLÇEDİR BURASI

Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da ziyarette bir konuşma yaptı. Kartal konuşmasında birlik ve beraberlik ile bu seçimi kazandıklarını vurgulayarak, “Büyük başarı elde ettiniz. Sizlerin sayesinde sevinçliyiz. Vekiller olarak belediye başkanımızın yanında olacağız. Kazanan Gürpınar’dır. Terörden en çok zarar gören ilçedir burası. Eksikliklerimiz vardı bizde bu eksikliklerin farkındayız ve bu eksiklikleri bitirip hizmet gelmesi için mücadele edeceğiz.” Diye belirtti.

ARVAS: SİZ PROJE ÜRETİN BİZDE ANKARA’DA SİZLER İÇİN KOŞUŞTURALIM

Ak Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas ise şunları söyledi: “İki aydır sahadayız. Gürpınar güllerinden doğru ve ayağa kaldırdık. Tüm kurumlarla birlikte ayağa kaldıracağız. Gürpınar’ı marka şehirler arasına katacağız. Bize oy vermeyenlere de hizmet götüreceğiz. Ak parti mazlumun ve garibanın umududur. Bizde bu şehir için çalışacağız. Hayırda yarışmak için mücadele edeceğiz. Siz proje üretin bizde Ankara’da sizler için koşuşturalım. Eksiklikleri masaya yatıracağız ve bunları çözüme kavuşturmak için çaba göstereceğiz.”

SEZER: HİZMETLERİN EN GÜZELİNİ GEVAŞ’A KAZANDIRACAĞIZ

Teşkilat mensupları daha sonra Gevaş ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’i tebrik eden Kayhan Türkmenoğlu, başarılı işlere imza atması için sürekli yanında olacaklarının mesajını verdi. Burada bir konuşma yapan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, “Bu zaferin sağlanmasında katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gevaş geçmişten bu zamana kadar Ak Parti’nin kalesi konumunu hep muhafaza etmiştir. Allah utandırmadı bizi ve bu seçimde de bize zafer kazandırdı. İnşallah halkımıza karşı ne mahcup olacağız ne de insanlarımızı pişman edeceğiz. Hizmetlerin en güzelini Gevaş’a kazandıracağız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim