30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ak Parti Erciş Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Sanayici ve İşadamı Abdulahat ARVAS Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Seçimi ve seçimlerde alınan oyları değerlendiren Arvas, açıklamasında adaylığı ve sonrasında yapılan yorumlara ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erciş'in artan oyları sonrası yapılan eleştirilere bomba gibi cevap verdi. Arvas, bazı AK Partilileri adeta bombalayarak; "Herkes Erciş'teki seçim kaybının nedenini çok iyi biliyor." dedi.

Arvas, "10 Ağustos 2014 tarihinde ülkemizde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi ile sonuçlanmıştır. Bu başarı hiç bir kimsenin, hiçbir gurubun değil, sevgisi ülkenin dışına taşan, tabiri yerinde ise küreselleşen ve bir dünya lideri  olan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına, liderliğine, zirve hizmetlerindeki başarısına, yüksek performansına ve sessiz devrimlerine aittir. İlimizde ise genel olarak katılım bir önceki yerel seçimlere oranla daha az olmuş; partimiz yüzdelik bandında 1-2 puan artış kaydetmiştir. Bazı ilçelerimizde önceki seçime oranla alınan oylar azalmış bazı ilçelerimizde artmış bazı ilçelerimizde ise oy oranında küçük artışlar kaydedilmiş; fakat yüzdelik oranında birkaç puan artmıştır." şeklinde konuştu.

"HERKES NEDENİ ÇOK İYİ BİLİYOR!"

Arvas açıklamasında bazı diğer Ak Partili isimlere de sert eleştiriler yönelterek; "Erciş, ilimizin ikinci büyük ilçesi konumunda, 170 bin nüfusa ve 90.594 seçmene sahiptir. İlçemiz Partimizin kuruluşundan bu yana Ak Partinin kalesi konumundaydı. Ak Partinin önceki seçim sonuçlarına göz attığımızda 2007 yılında yapılan Milletvekili seçimlerde ilçemizde, %64,6 gibi rekor bir oy potansiyeline sahip iken, 2009 yılına gelindiğinde yapılan mahalli seçimlerde ise %36,1 gibi bir orana gerilemiştir. İki yıl gibi kısa bir süre içerisinde İlçemizde Ak Parti oylarında neredeyse %50 oranında bir gerileme, tepkimeler, küsmeler ve kopmalar yaşanmıştır. Acaba nasıl bir performans ve etken ilçe halkımızı Ak partiye karşı küstürdü, uzaklaştırdı, ötekileştirdi ve oyların düşmesine sebep oldu? Bu tablo Partimizin kalesi olan Erciş için çok düşündürücü değil mi? Aslında çok iyi politize olmuş Erciş halkı gerçek nedenleri herkesten çok iyi bilmektedir. Bu vahim düşüş ivmesinin ardından yeni bir umut ve heyecanla 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde çok kısa süreli bir çalışma ile partimizin oy oranı %42.85'e yükseltilmiştir. Partimiz Erciş merkezinde birinci olmuş fakat büyükşehir yasasıyla belediye seçmenine dahil olan  köylerden gelen oylarla seçimi kaybetmiştir. Seçmen ve katılım oranlarında değişiklik olmasına rağmen aşağıdaki sonuçlar alınmıştır. Belediye malları tüyü bitmemiş yetimin malı, tüm milletin hakkı ve beytülmal konumunda olduğundan şahsi menfaatler için asla kullanılamaz.

"MASA BAŞINDA BİRBİRİNİZİ TEBRİK EDECEĞİNİZE ERCİŞ'İN SORUNLARI İLE İLGİLENİN"

Ardından Erciş'teki oylarla ilgili oranları paylaşan Arvas, kendi aday olduğu dönemde Erciş'teki köy ve merkez oylarının azalmadığını aksine arttığını, milletvekili seçimlerinde alınan oyların ise kendisinin aldığı oylardan sadece 34 oy fazla olduğunu söyledi. Arvas konuyla ilgili olarak; "Belediyenin tüm imkanları ve diğer tüm olanaklar seferber edilerek 2009 yılında yapılan Belediye seçimleri ile Belediyenin bir tek personeli, bir çakıl taşı, herhangi bir araç ve gereci kullanılmadan, maddi ve manevi hiçbir katkısını almadan; onca problemlere, olumsuzluklara, menfi propagandalara ve tahribatlara rağmen   30 Mart 2014 tarihinde yapılan belediye seçimleri ile kıyaslama yapacak olursak; Ak Partimizin köylerde almış olduğu oy oranı ile şehir merkezinde almış olduğu oy oranına baktığımızda 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerde partimiz şehir merkezinde 14.660 oy alırken 30 Mart 2014 tarihinde ise 16.600 oya yükseltmiştir. Köylerde ise 2009 yılında 9.015 oy alırken 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde 13.400 oya yükseltmiştir. 2009 yılında bütün bu imkan ve olanaklar kullanılmasına rağmen toplamda 23.675 oy alınmış; bütün bu olumsuzluklara, problemlere, içerde ve dışarıda bulunan muhalif çalışmalara rağmen 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde  29.997 oy alınmıştır. 2011 yılında yapılan milletvekili seçimlerinden de ancak 30.031 oy alınmıştır. Yani sadece 34 oy fazla alınmıştır.  O zaman bu rakamda mı çok düşük olarak itibar edilecektir? İlizyonist bir hareketle negatif algı oluşturarak rehavete kapılıp masa başında birbirinizi takdir edeceğinize Erciş'in kronikleştirilmiş ve kangren haline getirilmiş sorunları ile ilgilenin ki halk siz tenkit etmeyip başarılarınızı takdir edip teşekkür etsin."

O SÖZLERE SERT CEVAP!

Bir siyasetçinin Erciş'te oyların arttığı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Arvas, o ifadelerini kullanan siyasetçiye atasözlü gönderme de yaparak; "Kaybedilen mahalli seçimin asıl müsebbiplerinin, etkenlerinin, seçimin neden kaybedildiğinin ve Ak Partinin durumunun neden bu hale geldiğinin cevabını merak edenler Erciş'te sokaktan geçen herhangi bir vatandaşa, tarafsız ve objektif bir şekilde  sormaları halinde cevabını net olarak alacakları aşikardır. Bu gün bazılarının sanki Ak parti mensubu ve yetkilileri değil de muhalif bir parti mensubuymuş gibi 30.000 oyu ve bu oyu kullanmış ak partiye gönül veren Ercişli halkını küçümseyen açıklamalarda bulunarak demeçlerinde: "çok kısa bir süre önce yerel seçimlerde kaybeden ve çok düşük oy alan ilçemiz" gibi cümlelerle  kameralar karşısına geçerek, kaybedenin ak parti değil de sanki başka bir partiymiş gibi bir sevinçle beyanatta bulunmaları akıllara soru işaretleri gelmesine sebep olmaktadır. Acaba 30 Martta ki seçimlerde sizler partinize ve adayınıza çalışmadığınızı mı kast etmek istiyorsunuz da böyle bir cümle kurma ihtiyacını hissediyorsunuz? Eğer %55.6'lık Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu bir zaferse bu zafer ve bu başarı aslında sizlerin ve herkesin bildiği gibi tamamıyla Sayın Başbakanımıza aittir. Bu başarı her ak partili gibi bizimde hedef ve gayemizdi. Yok eğer bu başarı sadece zatıalilerinize ait ise delilleriniz ne ? Ne yaptınız da bu oy oranları arttı? Doğrusu bütün vatandaşlarımız gibi bu başarının sırrını bizlerde merak etmekteyiz.  Hani derler ya!  "Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur." bu ata sözü hakikati yansıtmakta ve hepimiz için örnek teşkil etmektedir." dedi.

"BAŞBAKANIN BAŞARISI NERDE?"

"Bazı eski yönetim mensupları, Ak parti gönüldaşları ve ekibimizle  cansiperane bir şekilde çalışmamız sonucu 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde alınan 30.000 oyu çok küçümseyerek  Cumhurbaşkanımıza çıkan 32.283 oydan 2.283 gibi bir oy farkı ile  kendilerine pay çıkararak, zafer ilan etmişlerdir. Oysa Erciş'in gerçek seçim verilerine baktığımızda: Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde ilçemizde  2.517 gibi bir oy alan diğer iki küçük partinin de oylarını  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakanımıza verdiğini halk gibi düşünürsek, başarı elde edilmemiş hatta oy kaybı yaşanmıştır. Çünkü ilçemizde ve bölgemizde çatı adayın kayda değer bir tabanı bulunmamaktadır; ve ayrıca diğer Cumhurbaşkanı adayının halk nezdinde de kazanma şansının olmaması bilindiğinden katılım düşük olmuştur. Yaşanan bu olay Nasreddin hocanın meşhur fıkrasını akla getirmektedir. "Nasrettin hoca evine 2 kg. et almıştır. Akşam evine gittiğinde sofrada beklediği eti göremeyince hanımına sorar; hanım et nerde? Aslında eti kendisi yiyen hanımsa şark kurnazlığı yaparak eti kedinin yediğini söyleyerek suçu kediye yükler. Sivri zekasıyla meşhur Hoca ise hanımına: o zaman kediyi ve teraziyi getir bakalım der. Kediyi tartınca 2 kg. olduğunu görür. Hanım Eğer bu kedi ise et nerde, eğer bu etse kedi nerde diye sorar." Bu başarı eğer demeç verenlere ait ise acaba Sayın Başbakanımızın başarısı nerde?"

"ERCİŞ, SEÇİMDE NE YAPTIKLARINI İYİ BİLİYOR"

Son olarak Erciş'te kendisinin aday olduğu dönemde alınan oyların küçümsenecek oylar olmadığını belirten Arvas, açıklamasının son bölümünde yine eleştirel ifadeler kullanarak, bahse konu Ak Partili siyaseti ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Neticesinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Erciş'te alınan 30.000 oyun küçümsenecek bir oy olmadığı her Ercişli vatandaş gibi iyi bilinmektedir. Bu kıssadan hisse müsebbiplere münebbih olmalıdır. Yani kim ne ekerse onu biçer. Halep ordaysa arşın buradadır. Başarıların küçüğü olsun benim olsun düşüncesi makyavelist düşüncenin çürük bir ürünüdür. Erciş halkı, biz siyasetçilerin, ne yaptıklarını nasıl çalıştıklarını, nerden nereye nasıl geldiklerini çok iyi bilir, tahlilini yapar ve kararını ona göre verir. Bir önceki seçimde de bu seçimde de ak partiye ve Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Başbakanımıza oy veren kıymetli Erciş halkımızın her değerli ferdine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Biz siyasete başladığımızda halka bey ve efendi olmak için değil  hizmetkar olmaya talibiz demiştik. Hakka ve halka karşı sorumluluğumuzun bilinci ile ilkeli, prensipli dürüst, şeffaf bir siyaseti güttük, ve bu değerlerden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. İlçemizin, ilimizin, bölgemizin  ve tüm ülkemizin huzuru, barışı, mutluluğu ve güveni için dua ediyoruz. Ak Partinin bir neferi olarak her zaman Erciş halkımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Makam, mevki şan ve şöhretler gelip geçicidir. Önemli olan arkasında hoş bir seda bırakmaktır. Dedi.

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim