AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve yanındaki il başkanlanı Zahir Soğanda, Van'ın Çaldıran İlçesi'nde saldırıya uğradı.

Van'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu Doğubeyazıt'a uğurladıktan sonra esnafın bayramını kutladıklarını belirten Milletvekili Kayatürk, "Bize saldıranlar DBP'liler. Bu ilk defa olan birşey değil. Fakat bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın, biz halkımızla kucaklaşmaya devam edeceiz. Bunların endişesi halkla biraraya gelmemiz. Bu onları korkutuyor" dedi.

"BURAYA NEDEN GELİYORSUNUZ?"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve İl Başkanı Zahir Soğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile birlikte Çaldıran İlçesi'ne geldi. Buradan Soylu'yu Doğubeyazıt'taki programına uğurlayan Milletvekili Kayatürk ve İl Başkanı Soğanda, Çaldıran İlçesi'nde esnafın bayramını kutlamak istedi. İddiya göre burada bir grup genç, "Buraya niye geliyorsunuz. AK Parti, Kobani için neden müdahalede bulunmuyor?" diye bağırmaya başladı. Bunun ardından grup Milletvekili Kayatürk ve yanındakilere taşlı saldırıda bulundu. Milletvekili ve yanıdakiler araçlara binerek köye ayrılırken, güvenlik güçleri önlem aldı.

KAYATÜRK: HALKLA BİRARAYA GELMEMİZ ONLARI KORKUTUYOR

Olayı anlatan Ak Parti Van Milletvekili Kayatürk, saldırıda bulunanların DBP'li olduklarını öne sürerek şunları söyledi: "Çaldıran'a geldik, esnafın bayramını kutlayalım dedik. Bize yapılan saldırı ilk defa olan birşey değil. Bize karşı ciddi bir saygısızlık oldu. Cahil birkaç genç, 'Buraya niye geliyorsunuz. Ak Parti Kobani için neden müdahalede bulunmuyor?' diyerek sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Fakat bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın biz halkımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz. Halkla biraraya gelmemiz onları korkutuyor. Baskı ve tehditle halkıda yıldırmaya çalışıyorlar. Biz buna papuç bırakmayacağız."

Editör: TE Bilisim