Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, 'Gerekirse İmralı ile görüşmeler yine devam eder' dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HDP'nin siyasi varlığı Türkiye demokrasisi için önemlidir" diyen Kurtulmuş, "Devletin güvenlik birimleri, gerekirse İmralı ile görüşmeye devam eder ama aslolan, toplumun bütün kesimlerinin sürece dahil olmasıdır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

“HDP'nin bir siyasal parti olarak varlığı Türkiye demokrasisi için önemlidir ve bir şanstır. Ama HDP'li siyasetçileri demokrasinin sınırları içinde teröre karşı bir tavır almaya çağırıyoruz.

“Parlamento içinde gelin en aykırı fikri bile söyleyin. Tercihimiz siyasal zeminlerin açık olmasıdır. Müzakerelerin bunun üzerinden devam etmesidir.

Belki çözüm sürecinde tek muhatap olarak İmralı ve çevresi, örgütün unsurları alındı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da ifade ettiği gibi, devletin güvenlik birimleri İmralı ile bu konudaki görüşmelerine devam ettiler geçmişte, gerekirse bu süreç devam eder. Ama asıl olan toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil olmasıdır."

Editör: TE Bilisim