Van Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste gündem dışı söz alan AK Partili Van Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Naif Sağlam, Kobani'de IŞİD saldırıları ve AK Parti hükümetinin sessizliğine dikkat çekmek için partisinden istifa etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısını Van TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında yapılan meclis toplantısına DBP'li ve AK Partili meclis üyeleri hazır bulundu. Açılış ve yoklamanın ardından gündeme geçildi. Gündeme maddelerine ilişkin yapılan görüşmelerin ardından gündem dışı söz alan AK Partili Van Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Naif Sağlam, Kobani'de IŞİD saldırıları ve AK Parti hükümetinin sessizliğine dikkat çekerek bir AK Partili olarak kendisinin bu sessizliğe daha fazla katlanamayacağını ve mensubu olduğu partiden istifa ettiğini açıkladı.

Sağlam'ın istifa açıklamasının ardından gündem maddelerine geçildi. 1'inci gündem maddesi olan Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından tespit edilen bir konunun Ulaşım Komisyonu'na havale edilmesi talebi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Ulaşım Daire Başkanlığının talebi komisyona havale edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Diğer gündem maddesi olan 2015 yılı ücret tarifelerinin belirlenmesi, Muradiye ilçesi için 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planın yapılması ve İpekyolu ilçesi Hafıziye Mahallesi'nde bulunan 298 ada, 1 No'lu parselde bulunan taşınmazın tadilatına yönelik talepler görüşüldü.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla kentte töre cinayeti adı altında katledilen kadınların mezarlarının yapılması ve onarılması için meclise önerge veren Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'in önergesi meclis üyelerine sunuldu. Yapılan görüşmelerin ardından önerge oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Van Büyükşehir Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle kentte bulunan ve töre cinayeti adı altında katledilen kadınların mezarlarını yapacak, tahrip edilen ve eskiyen mezarları ise onaracak.

Meclis, diğer maddeleri tartışmak üzere sonraki gün toplanmak üzere toplantıya ara verdi.

Editör: TE Bilisim