AK Parti, Cumhurbaşkanlığı adaylığında öne çıkan isimleri belirlemek üzere bir anket formu hazırladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partili milletvekilleriyle bugün yapacağı toplantıda dağıtılacak formda vekillerden “cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi” forma yazları istenecek. Formları dolduran milletvekillerinin ad ve soyadlarını yazmaları isteniyor.

SEÇİM SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLECEK, BAŞARILI VE BAŞARISIZ İLLER TARTIŞILACAK

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre, Erdoğan’ın Ak Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle yapacağı toplantıda yerel seçimlerinin sonuçları değerlendirilecek; başarılı ve başarısız iller tartışılacak.

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik mesajı da bu toplantıda milletvekillerine vermesi bekleniyor.

"CUMHURBAŞKANI KİM OLSUN?" ANKETİ

Toplantıda, hazırlanan anket formunun da dağıtılması bekleniyor. Böylece parti vekillerin, Cumhurbaşkanı adaylarını öğrenmiş olacak. Formda 3 bölüm yer alıyor. Birinci bölümde “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi aday göstermek istersiniz?” diye sorularak üç isim yazmaları isteniyor. İkinci bölümde, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüş ve önerilerinizi belirtiniz” denilerek vekillerin ucu açık cevaplar vermesi isteniyor.
Formları dolduran milletvekillerinin ad ve soyadlarını yazmaları için de formda bölüm bulunuyor. Böylece kimin, hangi ismi önerdiği açık olacak.

3 DÖNEM SORUSU

Üçüncü bölümde ise milletvekillerine Ak Parti tüzüğüyle ilgili bir soru yöneltiliyor. “Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?” diye sorularak “Sınırlamalar kaldırılmalı” veya “Mevcut düzenleme devam etmeli” seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istenecek.

Son bölümde yer alan soru, AK Parti’de, “üç dönem görev, bir dönem dinlenme” kuralının yeniden tartışmaya açılacağı şeklinde yorumlandı. AK Parti Tüzüğü’nün 132. maddesi, üç dönem siyaset yapanlara bir dönem ara verme zorunluluğu getiriyor. Tüzük gereği yeniden aday olamayacaklar arasında Erdoğan’ın da aralarında olduğu 70’in üzerinde isim bulunuyor.

"CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN GÖRÜŞMEDİLER"

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasıyla ilgili konuların şu ana kadar kesinlikle görüşülmediğini, bu konuların ele alınacağı görüşmenin yakın bir süreçte gerçekleşeceğini söyledi. Sever, basında bu konuyla ilgili yer alan haber ve senaryoların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim