7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi Van'da üst üste istifa depremi yaşayan AK Parti'ye bir kötü haber de Başkale ilçesinden geldi. Geçtiğimiz hafta AK Parti heyetinin ziyaret ettiği esnada bir anda olayların merkezi olan Başkale ilçesi o günden sonra çokça konuşulmuş ve AK Parti'ye yönelik tepkiler gündem olmuştu. Olayın üzerinden daha bir kaç gün geçmeden o ilçede AK Parti teşkilatı istifa ederek yönetim halinde HDP'ye katıldı.

 

YÖNETİMİ İLE BERABER HDP'YE KATILDI

Başkale'de yaşananların ardından Kürt siyasetçilerin tutuklanmasından rahatsızlık duyduklarını dile getiren AK Parti Başkale İlçe Başkanı İsmet Mühürcü ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçelerine gelen AKP’lilerin halka hakaret ettiğini ve polis ordusu ile gezerek provokasyon yaratmaya çalıştığını söyledi. Bu olayın ardından, yıllardır AK Partide'de siyaset yürüten İlçe Başkanı İsmet Mühürcü, yönetim kurulu üyeleri Abdulmutalip Demir, Aydın Gülmez, Burhan Aydın, Emine Akdağ, Erdal Yenigün, Remzi Diker, Ferhat Aydın, Hüsnü Demir, Mehmet Toprak, Mehmet Mühürcü, Şeyma Kaya, Tahir Mihirci, Seyfettin Demir, Ömer Kaya, Ferhat Çevik, Haydar Mihirci, Saddam Koç, Rıdvan Gülten, Mehmet Toprak ve Gençlik Kolları Başkanı Vedat Mihirci, görevlerinden istifa ederek Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) geçti. HDP seçim bürosunda gerçekleşen törene HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP İlçe eşbaşkanları Gülistan Orhan ve Daştan Şimşek, DBP ilçe yöneticileri, Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, Belediye Meclis üyeleri ve kitle katıldı.

 

‘ISRARCI OLMAMA RAĞMEN OLAY BÜYÜTÜLDÜ’

İstifa ederek HDP’ye geçen İlçe Başkanı İsmet Mühürcü, “5 gün önce ilçemizde yaşanan bu tatsız olay ben ve ailemi derinden üzmüştür. Bu olay aslında çok küçük bir olaydı, ama büyütüldü. Ben bu kadar büyütülmesini istemedim, ısrarcı olmama rağmen yine de çok büyütüldü. Hiçbir tepki altında istifa etmiyorum, yalnızca kendi halkımla beraber olmak için kararı aldım. Kendi rızam ve ailemin rızası ile istifa ediyorum” dedi. Mühürcü şunları belirtti: “Fakat 5 gün önce gelişen bazı gelişmeler hem beni hem de ailemi rahatsız etmiştir. Başlıca nedenlerini sıraladığımda ilkin ilçeye gelen heyetin bir ailenin baş sağlığına ısrarla polis eşliğinde katılmak istemesidir. Gelen heyette tüm ısrarlarıma rağmen çevik kuvvet polisi eşliğinde esnafları dolaşmıştır. Bu esnaf ve halkın tepkisine yol açtı. Tepki gösteren halka ‘Korkmayın sizi bu haraççılardan kurtaracağım’ biçiminde sözler sarf etmiş, bu da gerginliği arttırmıştır. Esnafın ziyaretlerini kabul etmediği görülmesine rağmen heyetimizin buna ısrarla devam etmesi sonucu halktan tepkiler gelmiştir. Heyetin halka hakaret etmesi bizi de rahatsız etmiştir. Olası bir kargaşanın çıkacağı ortamın oluşmaması için DBP ve HDP yöneticileri kendi kitlesine müdahale etmiştir. Gelen bu yöneticilere de ‘Siz haraç topluyorsunuz’ demişlerdir.”

Kaynak: Oktay Candemir/ANF

Editör: TE Bilisim