Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV canlı yayınında AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimleri'ndeki yüzde 49'luk zaferi ve seçim sonuçlarının gündemdeki yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, çözüm sürecinin akıbetine ilişkin açıklamasında, PKK ile mücadele edildiğini ve İmralı'ya görüşmek için şartların yeniden oluşması gerektiğini vurguladı.

Akdoğan, 1 Kasım seçimleri öncesi 'buzdolabı'na kaldırılan çözüm sürecinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya "Çözüm süreci bağlamında o noktaya gelebilmemiz için bu şartların olgunlaşması gerekir. Öcalan'ı da diri diri oraya gömdüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar." diye yanıt verdi.

 

"AK PARTİ İÇİN YÜZDE 49 SÜRPRİZ DEĞİL"

Akdoğan, yüzde 49'un beklediklerinden yüksek olduğunu ancak sürpriz olmadığını söyledi. Akdoğan, "Arazide bir sessizlik hali var demiştim. Bu sessizlik seçime ilgisizlik anlamında değildi. Millet kararını vermiş, pozitif bir sonuç çıkabilir demiştim. Biz 46-47'lerde bir sürpriz bekliyorduk. Bu biraz daha yüksek oldu ama AK Parti için yüzde 49 sürpriz değil. 2011'de de yüzde 49 almıştık" diye konuştu.

 

"3-4 AYDA SEÇMEN KANAATİ BU KADAR DRAMATİK DEĞİŞİMLER YAŞAMAZ"

Akdoğan, "7 Haziran sonrası AK Parti için ANAP gibi dağılma sürecine girecek" gibi yorumlar yapıldığını hatırlatarak, "Bu çok önemli bir şeydir. AK Parti'nin benzetilen partiler gibi olmadığı anlaşıldı. 3-4 ayda seçmen kanaati aslında bu kadar dramatik değişimler yaşamaz" dedi.

 

SEÇİM VAATLERİ

AK Parti'nin seçim vaatlerine de değinen Akdoğan, "Bunların hepsini yapacağız. Dün Sayın Başbakanımız MYK toplantısında talimat verdi. Hükümet kurulmasından sonra 100 günde atacağımız adımları planlıyoruz. Burada Türkiye'nin kaybedecek bir günü yok" diye konuştu.

 

"5. PARTİ HEDEF SAPTIRMAYDI"

Akdoğan, 5. parti iddialarına ilişkin ise "Bunlar hedef saptırmaydı" diyen Başbakan Yardımcısı, "MHP'nin eridiği görülüyordu. AK Parti'de böyle bir şey olmaz. Yüzde 49 bunun en güzel cevabıdır. AK Parti'nin hem Kürtlerden hem ülkücü tabandan oy alabilmesi ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim