Akkoyun: AK Parti ile organik bir bağımız yok

Önder ALTINAL - Şehrivan

Osmanlı Ocakları Van il teşkilatı basın mensupları ile kahvaltı da bir araya geldi. Bir kahvaltı salonun da basın ile bir araya gelen ve basına Osmanlı Ocakları hakkında bilgi veren Osmanlı Ocakları Teşkilat Başkanı İlyas Akkoyun, amaçlarının büyük bir STK haline gelerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yürümek olduğunu dile getirdi.

AKKOYUN: AK PARTİ İLE BİR BAĞIMIZ YOK

Türkiye genelinde 2004 yılında kurulan ve Genel Merkezi Erzurum olan Osmanlı Ocakları geçtiğimiz günlerde Van’da kuruldu. Temmuz ayının 10’unda açılması planlanan Osmanlı Ocakları’nın İl Başkanlığına ise İlyas Akkoyun getirilmişti. Dün sabah saatlerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Akkoyun ve teşkilat yöneticileri AK Parti ile hiçbir bağlarının olmadıklarını belirtti. Akkoyun şu sözlere yer verdi: “Van Osmanlı Ocakları malumunuz üzere Van’da yeni kuruldu. Osmanlı Ocakları olarak öncelikli hedefimiz büyük bir STK olmaktır. Bunun yanı sıra bizim AK Parti ile her hangi bir organik bağımız bulunamamaktadır. Ama Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan izinde yürüyen büyük bir STK hedefliyoruz. Öncelikli hedeflerimizden olan milli birlik ve kardeşlik projesini geliştirmek, anlatmak adına elimizden gelenin en iyisini yaparak, bunu kamuoyu ile paylaşmaktır. Tabi bunun yanında Osmanlı hoşgörüsünü, nezaketini, mütevaziliğini de ayrıca anlatmak görevimiz olacaktır. Bunlar bizim hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra bir takım projelerimiz de var. Bunu da önümüzdeki dönemlerde yine basın ve kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim şuan itibariyle 25 gençlik kolları, 25 kadın kolları ve 25 ilden oluşmaktadır. Mahalle ve köy temsilcilerinin yanı sıra aynı zamanda önümüzdeki günlerde ilçe başkanlıkları atamaları da olacak.”

“KÜRT SORUNU BU ÜLKENİN BİR GERÇEĞİDİR”

Osmanlı Ocakları Van İl Teşkilatı’nı 10-11 Temmuz’da açılışını gerçekleştireceklerini belirten Akkoyun, açılışa bir ya da iki bakanı da davet edeceklerini söyledi. Türkiye’de 44 şubelerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Akkoyun, son olarak şunları kaydetti: “Türkiye’nin birçok ilinde Osmanlı Ocakları temelleri atıldı ve şu an açılmayı bekliyor. Ayrıca biz bir siyasi hareketiz. Başbakanımızın izinde olan bir STK’yız ancak kesinlikle AK Parti ile bir organik bağımız yok. Toplumun sorunlarına da duyarlı olacağız. Kesinlikle bu ülkede Kürt sorunu da vardır. Bu Türkiye’nin bir gerçeğidir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuyla ilgilide çalışmalarımız var. Biz tarafsız bir STK olmaya çalışacağız. Bu ilde hangi partinin eksikliği varsa eleştireceğiz.”

 

Editör: TE Bilisim