ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYTAÇ AYKAÇ-ERDAL ERBAŞ - Türkiye’nin yeni seçim sürecini gündeminden düşürmediği süreçte Van’da da bir birinden önemli isimler kentin ve halkın vekili olmük için görev bekliyor. Tecrübelerini, deneyimlerini ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerini kentine hizmet etmek için bekleyen isimlerden birisi de Yakup Aladağ. Herkesin kaçar adım Ak Parti’den uzaklaştığı bir süreçte Ak Parti’ye büyük bir katılım yapan ailenin öne çıkan ismi olan, Ak Parti’nin 7 Haziran’daki en zor sürecinde milletvekili listesine girip çalışan Aladağ, uzun süre boyunca edindiği kamu kurum yöneticiliği tecrübesini de birleştirip Van halkına hizmet etmek istiyor. “Kendimize değil kentimize hizmet etmek istiyoruz.” Diyen Aladağ, yeni süreçte halkın sorunlarına odaklanan ve halkın dertleri ile dertlenen siyasetçiler arasında yer alıp Van’a hizmet etmek için görev bekliyor.

 

Türkiye’nin yeni seçim sürecini gündeminden düşürmediği süreçte Van’da da bir birinden önemli isimler kentin ve halkın vekili olmük için görev bekliyor. Tecrübelerini, deneyimlerini ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerini kentine hizmet etmek için bekleyen isimlerden birisi de Yakup Aladağ. Herkesin kaçar adım Ak Parti’den uzaklaştığı bir süreçte Ak Parti’ye büyük bir katılım yapan ailenin öne çıkan ismi olan, Ak Parti’nin 7 Haziran’daki en zor sürecinde milletvekili listesine girip çalışan Aladağ, uzun süre boyunca edindiği kamu kurum yöneticiliği tecrübesini de birleştirip Van halkına hizmet etmek istiyor. “Kendimize değil kentimize hizmet etmek istiyoruz.” Diyen Aladağ, yeni süreçte halkın sorunlarına odaklanan ve halkın dertleri ile dertlenen siyasetçiler arasında yer alıp Van’a hizmet etmek için görev bekliyor.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı iken istifa edip AK Parti Van Milletvekilliği için başvuru yapan Yakup Aladağ Şehrivan’a konuştu. Hem eğitimci hem de kamu yöneticisi sıfatıyla geçmişte listede yer almasının tecrübesini buluşturmak istediğini söyleyen Aladağ, hem sürece hem de geleceğe yönelik düşüncelerini Şehrivan aracılığı ile paylaştı. Aladağ, temayül öncesinde de önemli mesajlar verdi.

 

VAN YENİ SÜRECİN EN ÖNEMLİ PARÇASI

 

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayarak söze başlayan Aladağ: Kim ne derse desin bu süreç hem ülkemizin hem milletimizin hem de kentimizin en kritik seçimidir. Van da bu anlamda kritik bir yerde durmaktadır. Van bölgenin çekim merkezi ve bölgenin lokomotif olan bu kenttir. 2023 vizyonunun olmazsa olmaz parçası olan Van’a yapılacak olan her dokunuş bölgede çarpan etkisi yapacaktır. İşte bu yüzden Van’ın güçlü kılınması ve güçlü bir temsiliyet ile 2023 yolunda yer alması gerekmektedir. Son bir yıldır sağlanan bu huzur ortamı, bu güven ortamı yeni süreçte güçlü bir AK Parti’yle kente hizmete, kente değer katmaya dönüşmeli.”

 

“EĞİTİM ŞART” DİYOR

 

Bir eğitimci olması hasebiyle eğitim konusunda hassasiyetinin ön planda olduğuna vurgu yapan Aladağ, “Allah izin verirse bizim Van için güzel hizmetler tasarlıyoruz. Van bu konuda çokça sayıda proje yapmaya, yapılacak her şeyin de rahatlıkla uygulanabileceği bir şehir. Biz de nasip olması halinde bir vizyon ve misyon çerçevesinde bildirgemiz de şekillenecektir elbet. Fakat bundan önce uzun süredir bekleyen sorunları ve talepleri hızlıca çözmek gerekli elbette. Ben hem kamuda görev yapan bir yönetici hem de eğitimci gözüyle eğitim odaklı çalışmaları önemseyeceğimi belirtmek istiyorum. Biz çalıştığımız süre içerisinde kentin eğitim seviyesinin üst seviyeye çıkması için ciddi çalışmalar yaptık. Fakat bu konuda hala yatırıma müsait bir il. Hem eğitim altyapısının güçlendirilmesi hem de kız çocuklarının okula kazandırılması gibi önemli konular gündemimizde mutlaka olacak.”

 

İKİNCİ ÜNİVERSİTE GÜNDEMİMİZDE OLMALI

 

Eğitim konusunda Van’ın en büyük beklentilerinden birisi olan üniversite konusuna vurgu yapan Aladağ: “Son günlerde hepimizin de haberdar olduğu gibi hükümetimiz üniversite konusunda sınırları genişletiyor. Artık kentler ikinci, üçüncü üniversitelere kavuşuyor. Bu noktada Van da geçen dönem Zehra Üniversitesi gibi prestij katacak bir üniversite konusunu çok konuştu. Ki vekillerimiz bunun için ciddi de bir mücadele verdi. Bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak kurgulanan Zehra’nın yasama dönemi açılır açılmaz kente kazandırılması önceliğimiz olacak. İran ile ilişkilerin iyice geliştiği ve Van’ın bölgenin çekim merkezi olduğu bir süreçte çok dilli bir üniversite Van’a değer katan bir hamle olacaktır.” Dedi.

 

DERSİMİZİ ÇALIŞTIK, HAZIRIZ

 

Van sadece eğitim odaklı değil tüm sorunlarına çalıştıklarının altını çizen Aladağ: “Ben sıralamaya konulmamız ve siyasette bulunmamız dolayısıyla siyasete yabancı değilim. Partime alanda çalışıp kapı kapı dolaşma fırsatı buldum. Meclise gidemesek de bu hayatımın en önemli tecrübelerinden birisi oldu. Ardından da kente hizmet etme şansı yakaladık. Haliyle sürecin hep içinde olduk. Bu kentin Çevre Yolu gibi, Stadyum ihtiyacı gibi önemli konularında bilgi sahibiyiz. Önümüzde nelerin durduğunu çok iyi biliyoruz. Bu konuda aylarca zaman harcayıp yeniden bir analiz çıkarmakla zaman harcamadan seçilir seçilmez yol haritası dahilinde hızlı bir şekilde çözüm üretmeye hazır durumda olacağız.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim