Geçtiğimiz yıldan bu yana kuruluşu beklenen Ali Babacan’ın partisinin kuruluş dilekçesi bugün İçişleri Bakanlığına verildi. Ali Babacan başkanlığındaki yeni partinin kurucular kurulu da açıklandı. Bugün resmen kurulacak olan partide AK Parti'nin eski ağır topları da yer alırken listede Van'dan da 3 ismin olduğu dikkat çekti. Kurul da Sadullah Ergin, Nihat Ergün gibi bakanlık yapmış isimlerle birlikte Van eski vekili ve iş dünyasından iki genç isim yer aldı. 90 kişinin bulunduğu kurulda, Gülay Göktürk ve Metin Gürcan gibi isimler de var. 

PARTİNİN İSMİ BELLİ OLDU

Kurucular kuruluna ilişkin kamuoyuna duyurulan dosyada parti amblemi veya ismi yer almıyor. İddialara göre ise partinin ismi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) oldu. Yeni partinin kuruluş toplantısının Çarşamba günü Ankara'da yapılacağı açıklandı. 90 kişiden oluşan kurucular listesinin 27'si kadınlardan, 16'sı ise genç isimlerden oluşuyor.

VAN ESKİ VEKİLİ DE LİSTEDE

Partinin kurucular listesinde AK Parti'nin Van eski vekili Kerem Altun ile birlikte son dönemlerde isimlerinden sıkça söz ettiren genç işadamı Mehmet Avcı ve iş kadını Evrim Rızvanoğlu da yer aldı. 

AK Parti'de bakanlık yapmış isimlerin de yer aldığı 90 kişilik kurucular kurulu şöyle:

Editör: TE Bilisim