ŞEHRİVAN/ÖMER AYTAÇ AYKAÇ

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenine damga vuran Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başbakan Erdoğan'ın Van tartışması ülke gündemine bomba gibi düştü. Gözlerin bir anda Danıştay'a çevrildiği o toplantıda tartışmanın başlamasına sebep olan Van'daki konteyner kentlerle ilgili o sözlerin ardından Başbakan Erdoğan Afyonkarahisar'daki toplantıda da yine depremden sonra Van'da yapılanları anlattı. Feyzioğlu'nun Van'da yapılanlardan haberdar olmadığını belirten Başbakan'ın sert çıkışına Van'dan ilk destek ise ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan'dan geldi.

Başbakan'ın Van konusunda eleştirilmesini haklı bulmadığını belirten Alpaslan, Van'da yapılanların herkes tarafından bilindiğini belirterek konteynerler ve deprem sonrası yapılanların bir yargı mensubu tarafından siyasete konu edilmesini ve acımasızce bir eleştiri olarak sunulmasını kınadığını açıkladı.

ALPASLAN: ALAKASI OLMAYAN İNSANLAR ELEŞTİREMEZ!

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Faruk Alpaslan;

Feyzioğlu'nun bu tavrını şiddetle kınıyorum. Van'da depremden sonra bu kadar katkı sunan Başbakan Erdoğan'ın siyasi kaygılarla bu şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Bir yargı mensubunun tamamıyla siyasi söylemlerle Van'ı da konuşmasına konu ederek böylesi yapılanlardan bihaber konuşması depremden sonra tüm yapılanları bizzati gören biz Vanlıları derinden üzmüştür. Yapılanların doğru anlatılması gerektiğini biz zaten her fırsatta dile getiriyoruz. Eksikliklerin ne olduğu konusunda eksikliklerin zaten dile getirilyor biz de bunu depremden sonra her fırsatta dile getirdik ve konuştuk.. Hiç katkısı olmayan insanların da iktidara böylesi acımasız eleştirileri tepki göstermemiz gerekiyor. Feyzioğlu sadece bir kez geldiği Van'da Van hakkında yanlış söylemlerde bulunmuştur. Başbakan Erdoğan' da zaten bunu hemen dile getirdi. Tepkisinin haklı olduğunu belirtmek istiyorum. Van'dan da bu tepkiyi ilk olarak ben göstermek istiyorum." şeklinde tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim