HDP'li Altan Tan, isim vermeden kendisini eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine "'Yol ayrımında olan Altan Beydir. Biz bir yol ayrımında değiliz" demişse bir arkadaşımız o da demek ki yolunu belli etmiştir" dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin adım adım büyük bir kaosa ve krize kanlı ve karanlık bir iç savaşa doğru sürüklenmekte olduğunu belirterek bu noktada aklı selim insanlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

"BUNDAN SONRA DA SİYASİ ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİM"

Altan Tan, bir bütün olan Kürt siyasi partileri, çevreleri ve siyasetçilerinin de bir yol ayrımında olduğunu kaydeden Altan Tan, “Şiddet, çatışma ve topyekûn savaş ile demokratik ve meşru siyaset arasına nihai bir tercihte bulunmak gerekmektedir. Çare ve çözüm tüm etnik, dini, mezhebi, sınıfsal ve ideolojik farklılıkları birlikte barış içinde yaşatmayı hedefleyen demokratik, barışçıl, legal ve vesayetin olmadığı bir siyaset olmalıdır. Siyaset susmalı fikirler ve siyasi projeler ortaya konulmalı ve konuşulmalıdır. Bu amaç doğrultusunda bugün yapılması gereken derhal hak ve adaletleri öne çıkaran yeni adil bir demokratik Türkiye perspektifi ortaya koymak ve bu çerçevede birliktelik ve hukuk oluşturmaktır. Son günlerde açıklamalarımla ilgili spekülatif değerlendirmelerim muhatabı değilim. İçinde tüm farklı çevrelerin olacağı bir demokrasi bloğu ancak ülkedeki tansiyonu düşürerek toplumsal uzlaşmayı ve barış iklimini sağlayabilir. Bundan önce yaptığım gibi bundan sonra da siyasi çalışmalarıma devam edeceğim" diye konuştu.

 

Bir gazetecinin açıklamasından ne anlaşılması gerektiğini sorması ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın isim vermeden kendisine yönelik "Yol ayrımında olan biz değiliz. Yolunu şaşıranlar kendilerini bulacaktır" sözlerinin anımsatması üzerine Altan Tan "Şiddet ortamı bitmeden HDP'nin alanı daralmaktadır. HDP bu savaşı istemedi, bu kavgayı istemedi ama bu savaşın ortasında kaldı. Dolayısıyla ihtiyaç budur. Bugün aranan yapılması gereken budur. Benim yapmak istediğim çok net. Yol ayrımında olan Altan Bey'dir. Biz bir yol ayrımında değiliz demişse bir arkadaşımız o da demek ki yolunu belli etmiştir" dedi.

Editör: TE Bilisim