Önceki gün BDP tarafından servis edilen bir haberde mensubu bulunduğu aşiretin BDP’ye geçtiği iddia edilen AK Parti Van eski milletvekili Kerem Altun’dan o haberlere yalanlama geldi. Yapılan o habere tepki gösteren Altun; “Aşiretleri kullanarak yapılan siyaset tarzı, bu coğrafyada yaşayan halkın geleceğine karşı yapılacak en büyük yanlıştır. Yıllardır feodaliteye karşı söylem geliştirenler bu gün ne yazık ki büyük bir yanlış ve gaflet içindedirler. Mensup olduğum ailem ile ilgili olarak da; ‘Kitlesel olarak BDP ye geçtiler’ bilgisi tamamen eksik bilgi ve yanlıştır.” Dedi.

“KENDİLERİNİ İKAZ EDİYORUM!”

AK Parti Van Eski Milletvekili Kerem Altun yaptığı bir açıklama ile ailesinin BDP’ye geçtiği yönündeki iddiaları yalanladı. Konu ile ilgili sert bir açıklamaya yer veren Altun, haberi yalanlayarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “30 Mart Yerel seçimlerin yapılacağı ülkemizde siyasi partilerin lehlerinde propaganda yapmaları doğaldır. Ancak bu süreçte siyasi partilerimizin, söylem, üslup ve kullandıkları propaganda araçlarına hassasiyet göstermeleri ahlaki bir gerekliliktir. Günlerdir kamuoyu ile paylaştığımız bir husus vardır. Siyasi partiler birbirlerinin rakibidir, ancak birbirlerine düşman değillerdir. Düşmanlık zemininde siyaset yapmamalıdırlar. Hele hele aşiretleri kullanarak yapılan siyaset tarzı, bu coğrafyada yaşayan halkın geleceğine karşı yapılacak en büyük yanlıştır. Yıllardır feodaliteye karşı söylem geliştirenler bu gün ne yazık ki büyük bir yanlış ve gaflet içindedirler. Kendilerini ikaz etmeyi, yapılan yanlıştan bir an önce dönmelerini dostça salık veririm.”

“DÜRÜST VE VEFALI OLUN”

Kerem Altun konu ile ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer vererek; “Siyasi propagandalarınıza aşiretleri alet etmeyiniz. Aşiret ve aileler arasında gönül yarasına yol açacak söylem ve eylemlerden vaz geçiniz. Mensubu olduğunuz halkınıza karşı adil, dürüst ve vefalı olunuz. Aksi halde yakın tarihin tanıklığı sizleri kamu vicdanında mahkum edecektir. Şahsım olarak, basınla da paylaştığım bir hususu tekrar edeceğim. Birtakım kaygı ve endişelerimin yer aldığı yerel seçim sürecinde temennimiz; seçimlerin meşru bir zeminde sağlıklı yapılmasıdır. Yaşadığımız coğrafyaya kan ve gözyaşı getiren, yoğun propaganda ve tahribat istilasına karşı, barış sürecinin heba edilmemesidir. Halkımıza karşı, zulm eden, aldatan, dayatan, direten, kayırmacı, ötekileştirici, buyurgan bir anlayış yerine, Türkiye toplumunu kucaklayan, kardeşleştiren, yarınlara umutla ve güvenle bakan bir anlayışı yerleştirmeye gayret etmek herkesin görevi olmalıdır.”

“BDP’YE GEÇMEDİK”

Son olarak BDP’ye geçtikleri iddiasını bir kez yalanlayan Altun, aile mensubu 10 kişi geçmeyen bir grubun geçişini temsiliyet olarak saymanın doğru olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi; “Mensup olduğum ailem ile ilgili olarak da; ‘Kitlesel olarak BDP ye geçtiler’ bilgisi tamamen eksik bilgi ve yanlıştır. Toplam 7-10 kişi olduğu bilinen bir grubun, binlerce temsiliyet kabiliyeti olan ailemi temsil ettikleri söylenemez. Geçmişte BDP hareketi önderliğine hakaret eden bir zatın, Erciş ilçemize gelerek yaptığı bu eylemi günah çıkarma gayreti ve aklama arzusu olarak değerlendiriyorum. Geçmişte büyük acılar yaşamış, saygın yere sahip ailemizi, kişisel çıkar ve ikbali için kullananlara fırsat vermeyeceğiz. Ailemiz ve Erciş halkı, buna kanmayacak kadar feraset sahibidir. Ak Partide yüklendiğim Misyonu şerefle yerine getirmeye çalışıyorum. Kamuoyuna, aziz hemşerilerime saygı ile duyurmayı, vicdani bir gereklilik olduğu kanaatindeyim.”

Editör: TE Bilisim