Önceki gün sürpriz bir şekilde MHP’yi ziyaret eden Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve ekibi ikinci sürprizi ise geçtiğimiz günlerde Van İl Başkanlığı açılan Hüda-Par’a yaptı. Tüm muhalefet partilerini ziyaret etme amacıyla yola çıkan Aras, görünüşe göre çözüm süreci için büyük bir açılım yapacak.

 

AK Parti İl Başkan yardımcıları AbdullahatArvas, Osman Türkmen, Şevket Yaşin, İrfan Teke, Selami Taşdemir, Ümit Esengül ve İsmet Biner ile Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız ile birlikte HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Abdullah Aras, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Oğuz ve İl Başkanı Rasim Sayğın tarafından karşılandı. Türkiye’nin önemli gündem maddelerine değinilen ziyarette, toplumun menfaatleri doğrultusunda ortak hareket etme mesajları verildi. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, “Öncelikle partinizin ve teşkilatınızın hayırlı olmasını, hayırlı çalışmalar yapmasını diliyorum. Türkiye’de her siyasi partinin topluma ve insanlığa hizmet etme görevi vardır. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek hepimizin ortak gayesidir. Bildiğiniz gibi bölgemizin kendine has sorunları ve hassasiyetleri var. Bu konularda mutlaka müşterek siyaset yapmaya ihtiyacımız var. Neticede hepimiz insani ve İslami geleneklere ve sorumluluğa sahibiz. Bundan dolayı huzuru ve kardeşliği temin etmek için elimizden geldikçe diyalogu ve dayanışmayı arttırmamız gerekir. Bu noktada üstümüze düşenleri yapmalıyız” dedi.

 

“DOĞRU YAPIYORSANIZ YANINIZDAYIZ”

 

Türkiye’de var olan haksızlıkları dile getiren HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcı Mehmet Mehdi Oğuz ise, iktidarın özellikle haksız yargılama ve tutuklamaların önüne geçmesi gerektiğini dile getirerek, çözüm süreciyle ilgili görüşlerini aktardı. Oğuz’un görüşlerini aktarmasının ardından konuşan HÜDA-PAR İl Başkanı Avukat Rasim Sayğın ise, “Türkiye’de insani ve İslami bir siyasete ihtiyaç var. Bu noktada insani ve İslami boşluğa el atmak adına yola çıktık. Bizim muhalefet anlayışımızda asla sırf muhalefet olmak yoktur. Biz kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun eğer doğru bir şey yapıyorsa her zaman yanlarındayız. Bu anlamda sizlerle de bu toplumun faydasına olduktan sonra birlikte yapacağımız çok iş olduğunu düşünüyoruz. Ama önem verdiğimiz tek kriter doğrulardır” dedi. 

Editör: TE Bilisim