AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberinde Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Veysi Ebiri, Fethi Yıldız, Merkez İlçe Yönetiminden Abdurrahim Arslan ve Şebap Gencay ile Merkeze bağlı Tabanlı, Kumluca, Gedikbulak, Pirgarip, Eğlence, Meydancık, Değirmenözü, ve Derebey köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek, çalışma ve icraatları paylaştı. Köy muhtarlarının ve vatandaşlarca karşılanan İl Başkanı Aras ve heyeti, köy sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinlerken Aras’ın yaptığı konuşmalarda köylerin en iyi koşullara sahip olmaları için AK Parti hükümetiyle, milletvekili ve teşkilatla yıllardır çaba gösterdiklerini, köyler için hizmet seferberliğinde olduklarını ve köylünün her zaman yanında olduklarını kaydederek,  çözüm süreci için herkesin destekte bulunmasını ve duyarlılık göstermesini istedi.

 

“BİR TRAFO İÇİN NELER YAPARDIK…”

 

Köy ziyaretlerinde konuşan Tabanlı Köyü Muhtarı Fikri Yuka ise  “Geçmiş dönemlerde köye bir trafo getirmek için günlerce merkeze gidip çalmadık kapı bırakmıyorduk o kadar çabalamamıza rağmen bir trafo alana kadar neler çekiyorduk ama şimdi istediğimiz kurum veya kuruluşa çok rahat bir şekilde gidip istediğimiz hizmetleri seri bir şekilde yaptırabiliyoruz.  Köyümüz 30 haneli olmasına rağmen köyümüzde 3 adet trafo var. Buda hükümetimizin başarısını açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

 

“KÖYÜMÜZ BİR ANDA MODERNLEŞTİ”

 

Yuka ayrıca şu sözlere yer verdi, “Deprem süreci ve sonrası gecemizi gündüzümüzü halkımıza hizmet için harcadık. Gece 9’da da, gece 4’te de yardımlar gelmeye devam ederken biz uyumayıp o yardımları köylülerimize dağıtmakla meşguldük. Deprem öncesine göre depremden sonra gerek alt yapı, gerek yol, gerekse köy evleri ile köylerimiz modernleşmeyi sürdürüyor. Şu an böyle güzel evlerde oturmamızı sağlayan ve yardımcı olan herkesten Allah razı olsun, Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim