Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Edremit Belediyesi Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, Çiçekli Beldesi'nde halkla buluşarak köyleri ziyaret etti. Kaya burada yaptığı açıklamada "Biz Kürtler var olduğumuz günden beri komşularımızla her şeyimizi paylaştık. Canımızı, malımızı, suyumuzu, ekmeğimizi her şeyimizi onlarla paylaştık. Ama artık oy'umuzu onlarla paylaşmayacağız" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Edremit Belediyesi Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, Çiçekli Beldesi'nde halkla buluşarak köyleri ziyaret etti. Uzun bir konvoyla Çiçekli BDP belde binası önüne gelen eşbaşkanları, yüzlerce kişi sloganlarla karşıladı. Kadın, çocuk ve gençlerin çoğunlukta olduğu yüzlerce kişi eş başkanlarını karşılayarak belde binası önüne kadar getirdi.

ÇOBAN: BİZ 14 KURŞUN İLE ÖLENLERİN YOLDAŞLARIYIZ

Burada halka hitap eden Edremit Belediyesi Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, seçimlerin önemine değinerek, referandum niteliğinde bir seçim yapacaklarını bunun için tüm halkın oylarına sahip çıkması gerektiğini belirtti. Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, Kürt halkının büyük emekler vererek bugünlere geldiğini ve bugün artık Kürtlerin birlikte hareket ettiklerini söyledi. 12'sinde 14 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in yoldaşları olduklarını söyleyen Çoban, Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele ettiklerini belirtti.

KAYA: ONLAR SİSTEMİN BEKÇİLERİDİR

Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, seçimlere iki ay gibi bir süre kaldığını söyleyerek, herkesin halka giderek vaatler vereceğini ancak bu vaatlere kendilerinin bile inanmadığını söyledi. Hangi parti iktidar olursa sistemin bekçiliğini yaptığına işaret eden Kaya, ANAP, DSP, MHP, FP ve son olarak iktidara gelen AKP'nin tamamen sistemin bekçileri olduğunu bu zihniyetin asla değişmeyeceğini söyledi. Tüm bu iktidarların söylemlerinin aynı olduğunu aktaran Kaya, bunların hizmet için değil, kutularını doldurmak için çalıştıklarını söyledi. Kürt halkının büyük bedeller verdiğini söyleyen Kaya, parti olarak tek projelerinin Kürdistan'ın özgürleşmesi olduğunu belirtti.

KAYA: ARTIK OYUMUZU PAYLAŞMAYALIM

Kürtler olarak tarihin her döneminde komşuları ile herşeylerini paylaştıklarını aktaran Kaya, "Biz Kürtler var olduğumuz günden beri komşularımızla her şeyimizi paylaştık. Canımızı, malımızı, suyumuzu, ekmeğimizi herşeyimizi onlarla paylaştık. Kurtuluş savaşındaki tüm cephelerde bizler bu komşularımızla omuz omuza savaştık ve canımızı verdik. Her şeyimizi paylaştığımız komşularımız bize ihanet etti, yine kendi özgürlüğümüz için yaptığımız mücadelede biz kendi kendimize de ihanet ettik.Ama artık o günler geçti. Kürtler artık kendilerini ihanet etmeyecek ve oy'unu kimseyle paylaşmayacaktır" dedi. Daha bir yıl önce 'PKK'nin 40 kişilik yönetim kadrosunu bitirirsek PKK biter' diyenlerin bugün barış sözcüklerini ağızlarından düşürmediklerini aktaran Kaya, "Onlar barışı bu kadar istedikleri için değil, halkımızın mücadelesi önünde duramadıkları için barıştan söz etmeye başladılar" diye konuştu.

KAYA: DAHA FAZLA HALKA HİZMET ETTİK

Van Belediyesi ile ilgili birçok iftira ve yalanın söylendiğini belirten Kaya, belediye olarak her yıl halka açıkladıkları mali raporu Salı günü yine halka açıklayacaklarını hatırlatan Kaya, "Halkımız bugüne kadar gelip bizden 'bunun hesabını verin' demedi. Ama biz ahlaki olarak halkımıza her yıl bu raporları açıklıyoruz ve açıklamaya devam edeceğiz. Biz asla halkın arasında eşitsizlik yapmadık. 2009 seçimlerinde bize oy vermeyen yüzde 47'lik kesimin bize neden oy vermediğini araştırıyor ve onları da bu partiye katmaya çalışıyoruz. Biz bu dönem onların döneminin 3-4 katı kadar bu halka hizmet etmemişsek bu görevi bırakır gideriz" dedi.

KÖYLERDEN EŞ BAŞKANLARA BÜYÜK MORAL

Kaya'nın konuşmasının ardından eşbaşkanlar, Xorxum (Dilkaya), Koşk (Köşk), Mars (Andaç), ve Xêrekanis (Enginsu) köylerini ziyaret etti. Köy ziyaretlerinde eşbaşkanlar yoğun ilgiyle karşılanırken, köylülerin 'Başkanım buraya gelmeyin bizim oyumuz zaten sizedir. Bize gelmenize gerek yok. Oy için hiç şüpheniz olmasın' demesi üzerine Kaya, "Mala we ava. Ama biz oy için gelmedik. Bizler bu halkın özgürleşmesi için neler yapabiliriz? Onları konuşmaya geldik" cevabı verdi.

Editör: TE Bilisim