Seçim çalışmaları kapsamında, kentteki temaslarını sürdüren Atalay, Van ve ilçelerindeki kanaat önderleriyle bir araya geldi.

 

Kentteki bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Beşir Atalay, Türkiye'deki fiziki siyaset kültürü ile partilerin bakış açısının koalisyon kurma çalışmalarında başarılı sonuç vermediğini belirtti. Atalay, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin, bölgenin ve Van'ın kaderini tayin etme anlamına geldiğini vurgulayarak şunları anlattı: "Bu seçim diğer seçimlerden daha çok tayin edici niteliği olan bir seçim, Türkiye tekrar 13 yıl olduğu gibi istikrarlı döneme geçecek. Ekonomi ve demokratikleşme dönemini sürdürecek ya da son aylarda yaşadığımız görüşmelerle kurulabilecekse koalisyonla devam edecek. Buna milletimiz karar verecek. Van için, bu kader belirleme daha çok önem kazanıyor. 1 Kasım seçimleri buradaki kardeşlerimin daha fazla meselesi olmalı. 7 Haziran seçim sonuçlarını Van'ın normal bir seçim sonucu olduğunu kabul etmek istemiyoruz. 1 Kasım seçimi sonuçları inşallah farklı olacak. Van burada bir karar verecek ya tekrar huzurlu, bütün farklılıkların bir arada yaşadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir il olacak ya da terör irtibatlı kesimin güdümüne yine kenti terk edecek."

 

"HİÇBİR SİYASİ PARTİ ŞİDDETLE YAN YANA GELEMEZ"

Kentte huzurlu bir seçim kampanyası istediklerini ve sözün değerinin her şeyden önemli olduğuna dikkati çeken Atalay, sandık güvenliği konusunda devletin bu dönemde daha fazla hassasiyet gösterdiğini, parti olarak da daha fazla tedbir aldıklarını aktardı. Seçim sonuçlarının sağlıklı alınması için her sandığın başında olacaklarını ve güvenlik konusunda her türlü önlemi alacaklarını anlatan Atalay, bu konuda kanaat önderlerinden destek beklediklerini, alacakları destekle kentin kaderini değiştireceklerini bildirdi. Van'ın bölge için önemine değinen Atalay, kentin bundan sonra da ayrı bir ilgiye mazhar olacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Türkiye'de yapılan yanlışları, devlet adına birilerinin yaptığı yanlışları düzelten çok çalışma yaptık. Geçmişle hesaplaşıldı. Bölge insanına, Kürt vatandaşlarımıza büyük haksızlıklar yapıldı. Bunlarla mücadele ederek geliyoruz. Devlet geçmişte kendi vatandaşlarıyla sorunlu hale gelmiş. Bunların hepsine son vereceğiz dedik ve yaptık. Artık her kamu kurumunda her görevde kendi örtüsüyle kimliğiyle dimdik giderek görevini yapabiliyor."

 

ATALAY: ÖZGÜR BİR ORTAM VADEDİYORUZ

"İnsanın huzurlu olmadığı bir ortam varsa devlet güçlü olmaz" diyen Atalay, Vanlılara özgür ve demokratik bir ortamda yaşayacakları günleri vadettiklerini açıkladı. AK Parti'nin özgürlükçü, herkesin özgürlüğüne saygı duyan, hak hukuk için çalışan bir parti olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini anlatan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Terörle siyaseti ayırmak durumundayız. Dünyanın her yerinde siyaset için özgür bir alan vardır. Tek sınır, terör ve şiddettir. Hiçbir siyasi parti terör ve şiddetle yan yana gelemez. Biz zamanında çok cefalar çekerek bu günlere geldik. Hepimizin hayat öyküsünde geçmişinde sıkıntılar haksızlıklar vardır. Kurucu genel başkanımız şiir okudu diye cezaevine düştü. Biz mücadelemizi nasıl sürdürdük. Parti kurduk, özgür siyaset içinde haklarımızı savunduk ve başardık. Özgürlüklerin savunucusu olduk. Eğer terörün şiddetin himayesine sığınırsan o siyaset değildir. Öyle siyaset olmaz. Bölgede, bu süreçte ve gelecekte huzurlu güvenli hayat kurulana kadar devletin, güvenlik birimlerinin kararlılığı var, çalışmalar sürecek. Operasyonlar bunun için yapılıyor. Her devlet bu konuda gerekeni yapar. Vatandaşlarımız en küçük rahatsızlığına uğramayana kadar çalışmalar devam edecek." 

Editör: TE Bilisim