Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti ile mücadele edilmez. Devlet toprağının her adımında huzuru sağlamak için tedbiri alır. Bundan sonra da böyle olacak" dedi.

 

Atalay, Van'daki seçim çalışmaları kapsamında Edremit ilçesinde partililerle bir araya geldi. AK Parti'nin 13 yıldan bu yana ülkenin yönetimini yürüttüğünü ve Türkiye'nin her yerinde siyaset yaptığını belirten Atalay, "Bu manada Türkiye'nin birliğinin bütünlüğünün kardeşliğinin çimentosuyuz, sigortasıyız" diye konuştu. HDP ile MHP'nin ırkçı politikalar yaparak birbirlerini beslediğini, ülkenin birlik ve bütünlüğüne zarar veren bir atmosfer yarattığını anlatan Atalay, şunları söyledi: "Bu bölgede bizden başka parti yok. Keşke MHP, CHP gelse buralarda siyaset yapsa. Bu partiler Türkiye'nin partisi değil. CHP, ana muhalefet ama 37 ilde milletvekili yok. MHP'nin 34 ilde milletvekili yok. HDP bu seçimde batıda da bazı illerde milletvekili çıkardı ama oradaki insanlar pişman. Siyaset güçlenir ve terör biter diye oy verdiler ama aksine HDP terör örgütüyle birlikte siyaset yaptığını açıkladı. Bu haliyle Türkiye partisi olamaz."

 

Bugün artık devletin zulmetmediğini ifade eden Atalay, insanların geçmişte uğradığı haksızlıkların önlendiğini vurguladı. Bölgede vatandaşa baskı yapan  bir örgüt ve bir siyasi parti bulunduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti: "Muhtarları vatandaşları tehdit ediyor. İş adamlarından para istiyor. Bunlar mı Kürt halkının hakkını, hukukunu savunacak. Her inançtan etnik gruptan vatandaşımız var. Hepsi birbirinden değerli ve azizdir. Devlet şimdi bölgede güvenlik önlemleri aldı, operasyonlar yapıyor. Devlet neden operasyon yapıyor, çünkü vatandaşın üzerinde bu örgütün, partinin baskısı var. Vatandaşı o baskıdan kurtarmak için bu operasyonlar yapılıyor. Ülkemizin her köşesinde her vatandaşımız huzurlu yaşasın, yaylasına gitsin, çocukları dağ yerine okula gitsin diye bu operasyonlar yapılıyor. Devlet sorunları çözmek için her yolu denedi. Bunlar hep o süreçleri istismar ettiler. Türkiye Cumhuriyeti ile mücadele edilmez. Devlet toprağının her adımında huzuru sağlamak için tedbiri alır. Bundan sonra da böyle olacak. Bu kararlılık var."

 

4 aydan bu yana ülkede bir istikrarsızlığın olduğunu, ekonomide dalgalanmaların yaşandığını aktaran Atalay, Türkiye'yi sevmeyenlerin bu durumdan memnun olduğunu, birilerinin tekrar ülkede terörü yeşerttiğine vurgu yaptı. Atalay, konuşmasının ardından ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim