AK Parti Van’da 1 Kasım’ın startını verirken il teşkilatı 8 milletvekili adayını düzenlenen bir toplantı ile tanıttı. Büyük bir katılım ile gerçekleşen toplantıda büyük bir heyecan yaşanırken Van’ın 8 adayı birer birer seçime dair değerlendirmelerde bulundu. 1 numara adayı Beşir Atalay’ın konuşmasında bu seçimde Van’da farklı bir heyecan olduğunu ve 1 Kasım’da 7 Haziran’a göre daha farklı bir sonuç çıkacağını söyledi. Burhan Kayatürk ise bu listenin çok farklı bir liste olduğunu ve Van’da şimdiye kadar oluşturulmuş en güçlü liste olduğunu söyledi.

 

Ak Parti Van adayları tanıtım toplantısı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Gerçekleştirilen aday tanıtım programda, Van milletvekili adayları Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Vahdettin İnce, Fatih Çiftçi, Kayhan Türkmenoğlu, Ebubekir Kaçmaz, Faruk Alpaslan ve Ferman Yıldırım birer konuşma yaptı. Programda ilk açılış konuşmasını Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın ardından sırasıyla milletvekili adayları konuştu. Aday konuşmalarında eski başbakan yardımcısı ve Van milletvekili adayı Beşir Atalay son olarak konuştu. Atalay, Van'da sadece AK Parti ve HDP'nin seçim çalışması yürüttüğünü belirterek, "Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şu: Eğer demokrasiye inanıyorlarsa seçimin huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz." Sözlerine yer verdi.

 

SOĞANDA: BOĞAZİÇİ’NE GİTMEYE GEREK YOK

Gerçekleştirilen aday tanıtım programı ilk olarak Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın açılış konuşmasıyla başladı. Soğanda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’ye 80 yılda yapılmayan hizmetleri Ak Parti 14 yılda yaptı. Hakikaten ulaştırmada, eğitimde, sağlıkta tahakkür edemeyeceğimiz hizmetlerle karşı karşıya kaldık. Çırağan Sarayı’nı seyretmek için Boğaziçi’ne gitmeye gerek yok. Her bir okulumuz bir Çırağan Sarayı’dır. Bunlar AK Parti hükümeti tarafından yapılan hizmetlerin bir kısmıdır. Fakat biz bunları yaparken, birileri yakıp yıktı. Kürt adına çıkıp Kürtlere en büyük hakareti yapan bu hareket, 1 Kasım tarihinde Van’dan ve Türkiye’den bir tokat yiyecektir.  Biz 1 Kasım seçimleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bütün halkımızın ayağına giderek, onların hizmetkârı olacağız. Bu seçimde bütün teşkilat bir olmalıyız. Bu hareketi daha ileriye götürmeliyiz. Çünkü Türkiye’nin daha fazla gelişmesini istiyorsak herkes fedakârlık yapacak. Bizim meselemiz sadece Van meselesi değil, bütün ümmettin meselesidir.”

 

YILDIRIM: AK PARTİ’NİN HALKA İHTİYACI VAR

Ardından sırasıyla milletvekili konuşmalarının ilkini AK Parti 8’inci sıra Van Milletvekili Adayı Ferman Yıldırım yaptı. Yıldırım, “1 Kasım seçimlerinde inşallah tek başımıza iktidara gelerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Van’dan 4 milletvekili meclise göndereceğiz. Seçim çalışmalarımız kapsamında bütün halkımızın kapısını çalacağız. Kentte gitmedik yer bırakmayacağız. Çünkü halkın Ak Panti’ye, Ak Parti’nin de halka ihtiyacı var. Partimiz birçok konuda büyük yatırımlar yaptı. Kimsenin cesaret edemeyeceği adımları attı. Bize bu canı Allah verdi ve ancak Allah alır. Kimseden korkmadan siyaset yapıp sandıklara sahip çıkacağız. “

 

ALPASLAN: EY BE NAMERTLER!

AK Parti 7’nci sıra Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşama da isim vermeden çok sert eleştirilerde bulundu. Alpaslan “Siz hasta alamaya giden ambulansa ateş edecek kadar alçaksınız” dedi ve şu ifadeleri kullandı: “Biz bu memleketin çocuklarıyız. Vatandaşın hangi sorunu olursa olsun sonuna kadar takipçisi olma içerisindeyiz. Onun için korkmadan halkımıza hizmeti götüreceğiz. Biz değil onlar korkacak. Bizim girdiğimiz yere onlar giremeyecek. Eğer ki sizler Kürt’seniz, ben Kürt oğlu Kürt’üm. Daha dün ki bildirgenizde Kürt halkı için zerre kadar bir şey var mı? Yok. Şimdi Ak Parti bir tarafa bırakılmış Erdoğan düşmanlığı başlattılar. Ey be namertler! 13 yıl öncesine gidin bakalım bu bölgede, bu coğrafyada bu halkın çektiğine bir bakın bakalım ve birde 13 yıl içinde Kürtlere verilen değeri araştırın. Ak Parti her türlü imkânı buraya sağladı. Peki, siz ne yaptınız yaralı götüren ambulansa ateş edecek kadar alçaksınız. Kimse bizi Kürt düşmanı diye zannetmesin. Biz Kürt’üz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde birinci sınıf vatandaşıyız. Biz bu bölgede olacağız ve olmaya devam edeceğiz. Ben şuan 7. sıradayım. Listede dahi olmasaydım bugün yine Ak Parti için çalışırdım. Partim için kapı kapı dolaşacağım. Hiç kimseden korkmadan bu yolda yürüyeceğim.”

 

“FATİHA OKUMAMIZA İZİN VERMEDİLER”

Hepimizin Hüseyin Çelik’i şimdi arıyoruz diyen Alpaslan, Başkale’de Fatiha okumalarına izin verilmediğini belirtti. Alpaslan, “Türkiye’de bu davayı başlatan ve Türkiye’yi yeniden var eden 3 isimden birisini bir daha buraya getirdik. Koskocaman bir Hüseyin Çelik’i şu anda hepimiz arıyoruz. Ama onunla birlikte yeniden bir heyecanı bulan Beşir Atalay Van’dan aday oldu. Herkesin başımız üzerinde yeri var. Asla yer kavgası yapmadık, yapmayacağız. Allah şahidim olsun ki bütün köylere gidip her şeyi anlatacağım.  İlimize yatırım gelmesi için, halkın özgürlüğüne kavuşması için var gücümle çalışacağım. Partimizin teşkilatıyla birlikte seçim gezilerine gittik. Vallahi 300 kişi saldırdı tınlamadık, tınlamayacağız. Ama biz bu sefer ordu şeklinde önlerine gideceğiz. Biz hizmet için gidiyoruz. Biz oraya savaş için gitmiyoruz. Başkale’ye gidip Fatiha okumak istedik Fatiha okumamızı bile istemediler. Nedeni ise sen bizim partiden değilsin. Bize Fatiha okumayın dediler. Ben orada Başkale’de yüksekokulu yapma yerini temin ettim. Bütün oranın projelerini hazırlattım. Çünkü biz halka gerçekleri anlattığımız zaman halk onların ne olduğunu bilecek. Ama biz gidip anlatacağız. Allah doğrudan yanadır. Hiçbir zaman onlardan korkmayacağız.” Dedi.

 

KAÇMAZ: AŞİRETÇİLİK BİR GERÇEKTİR

Alpaslan’ın ardında Ak Parti Van Milletvekili 6’ncı sıra adayı Ebubekir Kaçmaz konuştu. Kaçmaz aşiretçiliğin bu bölgenin bir gerçeği olduğunu ifade etti. Kaçmaz şöyle devam etti: “Allah nasip ederse 1 Kasım 2015 tarihinde sandık başına gideceğiz. Her şeyden önce ben bu seçimin milletimiz için, ülkemiz için, tüm İslam ve insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşiretçilik ve ağalık bu bölgenin bir gerçeğidir. Kimse bu gerçeği değiştiremez. Aşiretçilik bitti, ağalık bitti demekle bu gerçeği biz yok sayamayız. Görmezden gelemeyiz. Onun için hakkı temsil etmek adına başta Küresünni aşireti adına ilimizin tüm aşiretlerini, ağalarını ve mensubu olan kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Ama bizler Müslüman kimliğimizle övünüyoruz. Çünkü Yüce Allah biz sizleri birbirinizi daha iyi tanıyasınız diye kabileler halinde yarattık. İnsanoğlu birbirine eşittir. Hiç kimsenin ailesinden dolayı, soyundan dolayı, zenginliğinden dolayı ve ırkından dolayı bir üstünlüğü yoktur. Biz üstünlüğün takvadan olduğunu biliriz.”

 

“AKAN KARDEŞKANINI DURDURALIM”

Ümmet kardeşliği bilinciyle yaşanması gerektiğini belirten Kaçmaz, “Ortak bir vatan olarak kabul edelim. Bu ülkenin güzelliklerinden zenginliklerinden barış ve huzur içinde yaşayalım. Ele ele verip ülkemizi kalkındıralım. Hep birlikte güçlü olalım. Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan da bunu istiyor. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Ama üzülerek söylemek istiyorum. Ne yazık ki insanlarımız bu konuda çok da memnun edememiş görünmekteyiz. Kimi insanlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızı ülkenin bir bölümü satmakla, kimi ise Kürtleri öldürmekle suçluyor. Ben gelin bu acı dili bırakalım. Kimseye faydası olmayan bu çekişmelerden vazgeçelim. Çocuklarımıza, gençlerimize ve insanlarımıza daha mutlu, daha huzurlu bir ortam oluşturalım. Akan kardeşkanını durduralım. Gelin analarımızı ağlatmayalım.” Dedi.

 

TÜRKMENOĞLU: AK PARTİ İLE İTİBARLISINIZ

Ak Parti Van Milletvekili 5’inci sıra adayı Kayhan Türkmenoğlu, Ak Parti ile insanların dünyada itibarlı olduğunu belirtti. Türkmenoğlu şu sözlere yer verdi: “195 ülkenin neresine giderseniz gidin, orada bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma özelliğiniz vardır. Hele hele AK Parti hükümeti ile dünyada itibarınız artmıştır. İnşallah bu seçimlerde 2002 yılını ruhunu canlandıracağız. Bunun için teşkilatımız üzerine düşen tüm görevleri yapacaktır. Böyle bir çalışkan, kendini milletine adayan ve Türkiye’yi yeniden inşa eden Ak Parti hizmetlerine devam edecektir. Hizmeti milletin ayağına kadar götüren bu hareket herkesin sesi olacaktır. Bu dava Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sahip çıkma davasıdır. 1 Kasım seçimlerine doğru gidiyoruz. HDP hiçbir zaman düşmanımız değil, rakibimizdir. Şuanda Van’da tek rakibimiz HDP’dir. Biz HDP ve seçmenini ikna edeceğiz. Bu dava bizim gönül davamızdır. Bu davanın önünde de samimiyet vardır. Samimiyet çok önemlidir.”

 

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ BİR BAYAN OLSUN”

Türkmenoğlu yaptığı konuşmanın devamında “Ben 270 yıllık bir aile geleneğinden gelen bir kardeşinizim. Bu şehrin tüccarının ve esnafının sesi olan Van TSO’da da başkanlık yaptım. Halkın sesi Van Belediyesi’nde uzun yıllar meclis üyeliği yaptım. Üniversitede kurucu başkanlığını yaptım. Biz bu şehrin aşığıyız. Herkes gider biz buradayız. Bu şehir bizimle beraber güzelleşecektir. Elbette içimizde kırgınlıklar olabilir fakat bu kişisel kırgınlıklardır. Hiç kimse partiye kırgın veya küskün değildir. Değerli bayan kardeşlerim gönlüm isterdi ki bu listede bir tane çiçek olsun. Kadın bir çiçektir. Eğer onu dalından koparırsanız ne kokusunu alabilirsiniz. Ne de sevgisini, biz sizi dalınızdan koparmadık. Bu vesileyle her biriniz bizim için kıymetlisiniz. Ama takdir edersiniz ki genel merkezimiz bu kararı vermiştir.  Bugünden itibaren ağabeylik rolünü üstlenen ilimize aşık olan, depremde bizi yalnız bırakmayan her fırsatta Van ile ilgili dertlerimizi çözmeye çalışan çok saygıdeğer hocamız Sayın Beşir Atalay listemizi şereflendirmiştir. Biz kendilerine hoş geldiniz diyorum. İnanın 1 Kasım seçimlerinde sizlerle birlikte kenetleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

ÇİFTCİ: HERKES AK PARTİ’NİN YANINDA YER ALMALI

25’inci dönem milletvekili ve Ak Parti Van Milletvekili 4. sıra adayı Fatih Çiftci ise yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Ben Van’a hizmet etme onurunu ve şerefini yaşadım. Her platformda ve her alanda Van’ın ve ilçelerimizin menfaatlerini korumak doğru ve saatli hizmetlerin gelmesi için gücümüz nispetinden arkadaşlarımızla birlikte teşkilatlarımızdan, hemşerilerimizden aldığımız talepleri, ihtiyaçları Ankara’da takip edip sonuçlandırmak adına gayret gösterdik. Bugüne kadar bize teveccüh eden tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. AK Parti’nin 1 Kasım’da tek başına iktidar olması için, bu siyasi hareketin, bu kutlu hareketin başarılı olması için Allah nasip ederse gayret göstereceğiz.  Ak Parti hakikaten çok büyük yatırımlar yaptı. Van’a ayrı bir pozitif verdi. İlimizin bütün ilçelerine hizmet götürdü. Bununla birlikte bu ülkenin demokratikleşmesi için büyük reformlar gerçekleştirdi. Ak Parti bugüne kadar hiçbir şeyi görmezden gelmedi. Halkın 1 Kasım’da bu siyasi hareketin yanında yer alması gerekiyor. Çünkü Ak Parti asla halk arasında ayrımcılık yapmadı. Bütün sorunları çözdü. Biz partimizin başarılı çıkması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

İNCE: AK PARTİ BÜYÜK DEVRİMLER YAPTI

AK Parti 3’üncü sıra Van Milletvekili Adayı Vahdettin İnce yaptığı kısa konuşmada, “Türkiye’de 13 yıllık bir AK Parti iktidarıyla büyük devrimler yapıldı. Kürtlerle Türkler ne zaman el ele vermişlerse dünyanın kaderini değiştirmişlerdir. Kürt ve Türk kardeşliğini pekiştirmek suretiyle dünyanın kaderini burada değiştireceğiz. Türkiye’de değiştireceğiz, Van’da değiştireceğiz.” Dedi.

 

KAYATÜRK: BU KAOSTAN ÇIKACAĞIZ

Ak Parti Van milletvekili ve 2’nci sıra Van Milletvekili adayı Burhan Kayatürk Ak Parti’nin yıpratılmak istediğini vurguladı. Kayatürk şu ifadeleri kullandı: “Özellikle Cumhurbaşkanımız üzerinden partimiz yıpratılmak isteniyor. Geçen dönem Cumhurbaşkanımıza peş peşe dört iftira atıldı. Kobani’den, Roboski’den, IŞİD’den, Kürt sorununun ihmali ve inkârından kendisinin söylemediği, hiçbir zaman ifade etmek istemedikleri üzerinde bir algı oyunu yaptılar. Maalesef bir kısım insanların ve bir kısım medyanın da desteği ile bölgede oy kaybetmemize sebep olduklarını gördük. Şimdi iki tane daha oyun var. Cumhurbaşkanımız koalisyon değil seçim istedi ve seçim için de savaş istedi diyecek kadar iftira atıyorlar, bunlara artık inanmayacağız. Van’ı konulduğu kaostan, girdaptan Allah’ın izniyle biz çıkaracağız.”

 

ATALAY: BAŞARILMAZI BAŞARDIK

Atalay, partisinin Van Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Van'da bu seçimin farklı olacağını, ilk gün ki aşkla çalışacaklarını söyledi. AK Parti'yi bir kutlu misyon, bir hareket olarak gördüklerini vurgulayan Atalay, "Biz ne için çalıştığımızı çok iyi biliyoruz. Bunun karşılığının nerede, nasıl verileceğini de biliyoruz. Onun için çalışıyoruz ve rabbimize hamdolsun biz başardık. Türkiye'de başarılamazı başardık. AK Parti'nin şu 14 yıllık tarihine bakarsak, hiçbir siyasi partinin yapamayacağı büyük başarılara imza attık. Kurucu liderimizden, genel başkanımıza ve en ücra köşedeki köy temsilcimize kadar dimdik ayaktayız ve ayakta olacağız" diye konuştu.

 

“VAN’DA ADAY OLMAKTAN MUTLUYUM”

Atalay, Van'dan milletvekili adayı gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, bunun kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu dile getirdi. Van'da çok planlı ve programlı bir seçim kampanyası yürüteceklerine dikkati çeken Atalay, partililerin son 1 aylık seçim sürecini çok iyi değerlendirmesini istedi. Atalay, partililerin heyecan ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Hiçbir endişe ve korku bize yaklaşmasın. Müslümana korku yakışmaz. Girmediğimiz ev kalmayacak, Van'ın gitmediğimiz bir köşesi kalmayacak. Van bizim, buna inanacağız ve böyle çalışacağız. Biz Van'da huzurlu bir seçim ortamı arzu ediyoruz. Bütün ülkede seçimin huzuru için hükümetimiz çalışıyor. Güvenlik tedbirlerimiz daha etkili şekilde uygulanıyor ve uygulanacak ama biz AK Parti olarak seçim ortamının huzurlu bir demokrasi şöleni halinde geçmesini arzu ediyoruz ve bunun için çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Bunu bozacak hiçbir mesajımız olmayacak. Aksine, bunu bozacaklara karşı tutumumuz ve sözümüz olacak. Kimseye bu huzur ortamını bozdurma fırsatını da vermeyeceğiz."

 

ATALAY: BU SEÇİM HDP İÇİN DE BİR SINAVDIR

AK Parti dışında Türkiye genelinde siyaset yapan bir parti olmadığına işaret eden Atalay, "Biz Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her köyünde siyaset yapıyoruz. Onun için diyoruz ki AK Parti Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün çimentosudur, sigortasıdır. Görüyorsunuz burada başka partiler yok. Bizim dışımızda bir parti var. Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şu: Eğer demokrasiye inanıyorlarsa, seçim huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz. Bunu bilsinler" diye konuştu.

 

“HALK, HAK ETTİĞİNDEN FAZLASINI VERDİ”

"Burada özellikle HDP'li dostlara şunu söylüyorum: Biz sivil siyasete çok önem veriyoruz" diyen Beşir Atalay, şunları ifade etti: "Sivil siyasetin, vesayetten kurtulmuş siyasetin, milli iradeyle oluşan siyasetin Türkiye'nin geleceğini belirlemesi için çalışıyoruz. AK Parti bunun için var. AK Parti vesayet mekanizmalarıyla mücadele ederek bugünlere geldi. Onun için Vanlı kardeşlerim, geçen seçimde bir sivil siyaset umuduyla HDP'ye oy verdi, hak ettiğinden fazlasını verdi. Umut neydi; terör ve şiddet biter, siyaset kurumu güçlenir ve Türkiye'nin meselelerini TBMM çözer ama böyle mi oldu? Vanlı kardeşimiz şimdi görüyor, 7 Haziran'dan sonra yeniden terör ortamını canlandırdı ve bu partinin en tepesindekiler terör örgütünün gölgesine sığındı. Böylesi bir siyaset olmaz. Bu başka bir vesayettir. Çözüm Süreci'nin hedefi neydi? Silahlar gömülecek, devlet eve dönüşle ilgili gerekli çalışmaları yapacak, bundan sonra şiddet ve terör değil, siyaset konuşacak. Biz şimdi onu arzu ediyoruz ve bu seçim bana göre HDP için de bir sınavdır. Ya sivil siyaset alanında güçlenecek, seçim ortamında gösterdiği tutumlarla onu ispat edecek ya da terörle bütünleşmiş, siyasi hiçbir anlamı olmayan bir hareket olacaktır."

 

ATALAY: KAPIKÖY VAN’IN CAN DAMARIDIR

Atalay, İran ile olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın Van'ın hayat damarı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bir yandan terör bir yandan da ticari hayatı canlandıran o kapı kapanmış. Niye kapandı o kapı, biliyorsunuz değil mi? Bunlar o kapıda çalışan gümrük memurlarını kaçırdılar. Peki kapı nasıl çalışacak o zaman? Şimdi ticaret odası başkanımız 'Aman o kapı açılsın' diyor. Bütün Vanlılar bunu istiyor. Vanlılar şunu da görmeli: Bu kapı niye kapandı, kim kapattı, HDP, o kişilerin kaçırılmasından sonra kapıda hangi açıklamayı yaptı? Bunları herkese anlatmalıyız. Bunu iyi anlatırsak, kazanırız. İnşallah o kapı için çalışıyoruz."

 

“VAN’DA BELEDİYECİLİK YOK”

Van’da belediyeciliğin olmadığını ifade eden Atlay, “Van’da iki belediyemiz var. Bunun dışında Van’da belediyecilik göremiyorsunuz. Ana caddeleri dışında Van’da belediyecilik yok. Siz içinde olduğunu için pek göremiyorsunuz ama Van Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Hep söylerim bin 700 rakımda denizi olan başka bir şehir yoktur. Bu kadar güzel bir coğrafya boşa mı bütün medeniyetlerin başkentlik yaptı. Burada gezdik ve daha çok güzellik gördük. Bu yüzden Van’a sahip çıkalım. Öyle Van’ı terk etmek falan asla! Van bizim diye inşallah daha fazla sahip çıkacağız. Önümüzdeki hafta yani Pazartesi’nden itibaren çok önemli toplantılarımız olacak. İl ve ilçeler çok sayıda toplantılar yapacağız. SKM’lerimiz bu anlamda çalışmalar yapacak ve bizler buna uyacağız. Bildiğiniz gibi süreç çok kısa bu yüzden bizim çok hızlı çalışmamız gerekiyor. Burada hiçbir imkânsızlığımız olmayacak. Her çalışanın elinde yeteri imkân olacak.” Dedi.

 

ATALAY: TÜRKİYE’DE SESSİZ DEVRİM YAPTIK

‘Sessiz Devrim’ kitabı hakkında da konuşan Ataly, şöyle devam etti: “Elimizde veriler ve çalışmalar var. Bildiğiniz gibi geçen seçimde ‘Millete Hizmet Yolunda’ bir kitapçık çıkarmıştık. Bu kitapçık 7 Haziran’dan önce dağıtılmıştı. Yani bu 13 yıl içerisinde Van’a ve ilçelerine nasıl hizmet yapılmış hepsi bunda yer alıyor. Bunun dışında size önerebileceğim bir kitapçık-kitap daha var. Oda, “2002-2014 Sessiz Devrim” olacak. Bu 2002 ile 2014 arasından demokratikleşme adına Ak Parti döneminde neler yapılmış bunları hepsi yer alıyor. Özellikle teşkilatlarımızın bu elinde muhakkak bulunsun. Neden sessiz devrim biliyor musunuz? İsmini de ben koydum. Türkiye’de Ak Parti bir devrim yapıldı. Ama bu bir ihtilal değil, bu bir halk hareketiyle olmadı. Tamamen demokrasi içerisinde sandıklar kuruldu biz siyaset yaptık, millet o sandıklarda bize destek verdi ve bizde o hukukun içinde parlamento içerisinde bu devrimleri yaptık. Onun için adına sessiz diyoruz. Türkiye’nin normal hayatı içinde bu devrim yapıldı.”

 

“HADDİNİ BİLMEZLERİN ZULMÜ VAR”

Van'ın talihini değiştirmek için farklı bir heyecanla çalıştıklarını anlatan Atalay, bu seçimin Türkiye'nin de geleceğini ve talihini belirleyeceğinin altını çizdi. Kürt vatandaşların hakkını, hukukunu bugüne kadar AK Parti'nin savunduğunu ifade eden Atalay, "Kürt vatandaşlarımız HDP'den bugüne kadar ne görmüş. Biz her vatandaşımızın hakkını savunuruz. AK Parti bir adalet partisidir. Nerede bir haksızlık görürsek onunla mücadele ederiz. Bugün devletin zulmü yok ama o haddini bilmezlerin zulmü var. Devlet kendisiyle hesaplaştı, 'Yanlış yapmışım' dedi. 2001'de parti programına ne yazdıksa onu yapıyoruz. Birileri istiyor diye yapmıyoruz. Bu benim vatandaşımın hakkıdır, bizde bunu bu yüzden yapıyoruz. Biz haklıyız, hak ve hukukun yanındayız ve bunu yapacağız. Biz Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüyüz. Ak Parti olmazsa bu ülkede ne olacak bir düşünün. Bir seçim yapıldı. Biz 5 ilde vekil çıkaramadık. Ana muhalefet partisi ise 82 ilin 37’sinde vekil çıkaramadı. Diğer partilerde bu durumda, sen nasıl Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye’de herkes bunu bilecek ve seçimlerde gerekeni yapacak.” Dedi.

 

Gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti milletvekili adaylarının yanı sıra eski milletvekilleri, milletvekili aday adayları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partilinin yanında vatandaş katıldı. Gerçekleştirilen programın ardından, Beşir Atalay, programın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.


ŞEHRİVAN SİYASET – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim