ŞEHRİVAN ÖZEL - Ak Parti Van Milletvekili Atalay gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Atalay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden mitinge katılmadığını ve yarın yapılacak mitingle ilgili konuştu.

 

Yarın Van’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı mitingle ilgili gazetemize konuşan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nede mitinge katılmadığını açıkladı. Atalay 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, vatandaşın seçimde hiçbir sorun yaşamayacağını dile getirdi.

 

BAŞBAKAN BÜYÜK BİR HEYETLE GELECEK

Atalay şu ifadelere yer verdi: “Başbakanımız ve birçok bakanımız yarında Van’da olacaklar. Van’da önemli bir gün ve bizde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu mitingin görüntüsünü ben önemli görüyorum. Referandum öncesi çalışmalarda da ben büyük bir değişim gördüm. Bu miting onun bir görüntüsü olacak. İnşallah havada daha güzel olur.”

 

ATALAY: RAHATSIZLIĞINDAN DOLAYI GELEMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden Van’a gelmediğini de açıklayan Atalay, “Cumhurbaşkanımız bir rahatsızlıktan dolayı Van’a gelemediler. Özel kalem müdür bizi aradı ve bize gelemeyeceğini iletti. Bu bir mecburi değişikliktir. Geçtiğimiz yıllarda da böyle mitinglerde değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Başbakanımız büyük bir heyetle Van’a gelecek inşallah güzel bir miting yapacağız. Ben bütün Vanlı hemşerilerimizi oraya bekliyorum. Muhteşem bir görüntü vereceğimize de inanıyorum.” Dedi.

 

“VAN’DA GÜZEL BİR ATMOSFER VAR”

Van’daki seçim havasını da değerlendiren Atalay şöyle devam etti: “Van’da güzel bir atmosfer var. Referanduma doğru giderken güzel çalışmalar var. Bizde parti olarak yoğun bir çalışma yapıyoruz. Herkes özgürce çalışıyor. Kanaatlerini de açık bir şekilde söylüyorlar. Bu ortamın oluşması bile iyi bir şeydir. Doğru ben bu ortamı çok pozitif görüyorum. Genel olarak ben Van’daki atmosferi iyi görüyorum. İnşallah bunun iyi yansıyacağını da düşünüyorum. Daha 2 haftalık bir süreç var, biz şu anda çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

ATALAY: KARARSIZLAR KESİM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Van’da kararsız insanların yüksek oranda olduğunu dile getiren Atalay, “Türkiye genelinde de ilimiz genelinde de halen kararsız bir kitle var. Bu kararsız kitleyi etkileyici çalışmalar yapılacak. Genelde son haftalara kadar kararsız insanlar oluyor. Ben bu işin içinde olan birisi olarak bunun iyi biliyorum. Van’da da doğrusu sokaklarda ve caddelerdeki çalışmalarda kararsız oranının halen yüksek olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde arkadaşlarımız çalışmalarını artırıyorlar.” Şeklinde konuştu.

 

“VAN’DA SEÇİMİ RAHAT GÖRÜYORUM”

Seçim güvenliğiyle ilgilide konuşan Atalay son olarak şunları söyledi: “Güvenlikle ilgili bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar. Şu anda bir sorun yok ki vatandaşta bunu hmiyor. Ben Van’da seçimi rahat görüyorum. Van’da bu konuda bir rahatlık var. Referandumda güvenlik konusunda bir sıkıntının olmayacağını düşünüyorum. Hükümetimizde bu konuda gerekli tedbirleri alıyorlar.”

Editör: TE Bilisim