Kiracılara ayrılan 500 konutun kura çekim töreni için Van’da bulunan Atalay, Van ziyaretinde İstabul’daki Gezi Parkı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Gezi Parkı dolayısıyla Türkiye genelinde yaşanan olaylarda en büyük sağduyuyu Doğu ve Güneydoğu halkının özellikle de Van halkının gösterdiğini belirten Atalay, Vanlılara teşekkür etti.

 

VATANDAŞ GEREKEN CEVABI VERDİ

 

Son günlerde İstanbul'da yaşanan Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu olaylara Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin hiç prim vermediğini ifade eden Atalay, olayların neden yapıldığını iyi anladıklarını kaydetti. Atalay, "Ben öncelikle Vanlılara teşekkür etmek istiyorum. Gezi’de en büyük örneklerden birini sergilediler ve olaylara dahil olmadılar. Teşekkürü hak ediyorlar. Ama bir taraftan da olayın diğer bölgelerdeki boyutu var ama biz hükümet olarak çok iyi analiz ve değerlendirmeler yaptık. Türkiye büyüyor, dünyanın sayılı ülkelerinden oluyor. Dünyanın yıldızı, parlayan ülkelerinden biri oluyor. Bundan rahatsız olanlar var. İçeride AK Parti hükümetleriyle bunların yapılmasından rahatsız olanlar var, dışarıda da Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. 11 yıldır iğneyle kuyu kazarcasına dünyada oluşturduğumuz Türkiye'nin büyüyen imajını zedelemek için ülkede bazı tuzaklar kuruldu, oyunlar oynandı. Hamdolsun bunlar bitti. Vatandaşımız bunlara çok fazla destek vermedi. Sadece bir miktar medyanın büyütmesiyle tabi hem içeride hem uluslararası alanda ülkenin büyüyen imajına da zarar verilmiş oldu. Türkiye yoluna devam edecek. İstanbul, Ankara mitingleri şunu gösterdi. Türkiye, bu Gezi Parkı bahane edilerek şehirlerimizde geliştirilen olaylara prim vermiyor. Vatandaşımız gerektiğinde gereken cevabı veriyor" dedi.

 

“BİZ ETNİK SİYASET YAPMIYORUZ”


İnsanların Van Depremi'nde olduğu gibi, el ele, gönül gönüle vermesi gerektiğini ifade eden Atalay, "Bu işlerin içinde bulunan ve bu analizleri iyi yapanlardan biri olarak diyorum, bu olayların, Gezi Parkı ve diğer olayların çözüm sürecini engellemeyle büyük ilgisi vardır. Bunu bilin. Türkiye en büyük sorununu çözüyor şu anda. Çözüm süreci çalışmaları iyi gidiyor, verimli ilerliyor. Hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Son zamanlarda kafa karıştırmak isteyenler var. AK Parti olarak ne yaptığımızı biliyorsunuz. Ülkemizde milli kardeşlik projesiyle aramıza fitne sokmak isteyenlerin fitnelerini engellemek için çok çalıştık. Ret, inkar politikalarını bir kenara ittik. Terör bahanesiyle vatandaşlara yapılan haksızlıklara karşı çıktık. Devlet, bugün kendisiyle hesaplaşıyor, 'Geçmişte ne hatalar yaptık?' diye. Her kültür, renk, kendi değerleri ile ülkemizde huzur içinde yaşayacak. Biz de bunun için çalışıyoruz. Hiç kimse ötekileştirilemez. Bunu en iyi Vanlılar biliyor. Bunların planlarını boşa çıkaralım. Terörle varılacak hiçbir yerin olmadığını herkes biliyor. Hükümetimiz, demokratikleşme adımlarında atılması gereken adımları atıyor ve atmaya devam edecek ama bu süreç aynı zamanda herkesin imtihanıdır. Bu samimiyet testidir, güven testidir. Hükümet olarak samimiyiz, kararlıyız ve inşallah bu sorunlarımız bitecek. Huzur devam edecek ama herkese düşen görevler var. Biz her kesimin partisiyiz. Etnik siyaset yapmıyoruz. Biz Türkiye partisiyiz" dedi. 

Editör: TE Bilisim