MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da vatandaşlara seslendi. Bahçeli HDP'nin sloganı olan "İnadına" ifadesi ile MHP'ye oy istedi. İşte o açıklama:

 

"İLK HDEF TRT"

“Özel televizyonlarına bir şey demiyorum. Onlar kendi tercihleri doğrultusunda hareket ediyor. Ama hepimizin vergisiyle oluşmuş, milletin televizyonunun havuz başı televizyonu gibi hareket etmesinden dolayı eğer Cenab-ı Allah nasip ederse TRT'den hesap sormazsam namerdim.

 

"İNADINA MHP DEYİN"

MHP haksız yere suçlanmıştır. MHP'nin düşünceleri milletimizden saklanmıştır. Tek yanlı düşüncelerle bizi yargılamayın, sorgulamayın. Biraz da MHP'yi de dinleyin. MHP haksızsa oy vermeyin. Ama MHP mağduriyete maruz kalıyorsa inadına MHP deyin. MHP, kıt imkanlarla 54 ili ziyaret ederek seçim mitingi düzenlemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı temel atma törenlerine 54 defa katılmak suretine AKP lehine konuşmalar yapmıştır. AKP'nin parti olarak gösterdiği çaba da hariçtir. Bu haksız bir rekabettir. Bu devletin imkanlarını seferber ederek millete zulümdür.

 

KOALİSYON AÇIKLAMASI

7 Haziran'da çoğunluk AKP'de olmasına rağmen tek başına iktidar olamamıştır. Partiler ülkeyi yönetimsiz bırakmamak için belli ortak görüş oluşturarak millete hizmet edecek koalisyon yönetimine gidebilirler.”

Editör: TE Bilisim