Van’da partiler merkez ve ilçelerde seçim çalışmalarını yürütürken, seçim yaklaştıkça tartışmalar ve gerginlikler de yaşanmaya devam ediyor. Özellikle AK Parti ile BDP arasındaki gergilimde son yaşanan olay tansiyonu iyice yükseltecek cinsten.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün Bahçesaray’da bir miting düzenlemek üzere ilçeye giden BDP heyeti, Bahçesaray’da tartışma yaratacak bir olaya imza attı. Mitingde konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Gülşen Orhan ve ailesi ile ilgili suçlayıcı ifadelere yer verdi. Daha sonra, yıllar önce yaşanan bir kan davasında yakını öldürülen ardından da davalı olduğu Orhan ailesinden bir genci öldüren ailenin mensubu olan MHP eski İlçe Başkanının kardeşi de sahneye çıkıp yıllar önce yaşanan olayı yeniden alevlendirdi. Platforma çıkıp konuşma yapan eski MHP ilçe başkanının kardeşi, Orhan ailesine meydan okudu.

“İŞTE GELDİM BURADAYIM, ERKEKSENİZ GELİN!”

Öldürülen MHP ilçe başkanının kardeşi “Beni 5 senedir tehdit ediyorlar. Akrabalarım işsiz kalmaktan korktukları için beni sahipsiz bıraktılar. Geldim işte buradayım, kimseden korkmuyorum. Erkekseniz gelin buradayım” dedi. Bunun üzerine Bahçesaray ilçesinde bir anda tansiyon yükselirken Orhan ailesi ve Bahçesaray ilçe sakinlerinden de Üçer'e ve mitingi düzenleyen ilçe teşkilatına tepki yağdığı öğrenildi. Yeni bir ölüm gerçekleşmemesi için birçok kişinin devreye girdiği bilinen söz konusu kan davasının gündeme gelmesiyle ilgili; "Sönmüş bir ateşe benzin döktüler" diye tepkilerini dile getiren ilçe sakinlerinin, konunun bu şekilde deşilmesinden rahatsız olduğu gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilisim