IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK'nin siyasi kolu KCK'ye sert eleştirilerde bulundu.

KDP'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "KCK, her zaman olduğu gibi KDP'yi hedef alacak şekilde düşmanca bir yazılı açıklama yaptı. Artık herhangi bir sorunda veya kendi siyasi işlerinde bir başarısızlık elde ederlerse, şüphesiz haksız bir şekilde KDP'yi suçlamalarına alıştık. KDP'yi her zaman kötü ve ağır yenilgiler almış bir parti olarak gösterme gayreti içerisinde olup, bizi karalama dışında sanki hiçbir işleri yokmuş gibi bir tabloyu ortaya çıkarıyorlar" ifadelerine yer verildi.

 

''NEDEN SİZİN YANLIŞINIZIN BEDELİNİ ÖDESİN''

Türk askerinin Musul yakınlarında yerleşmesinin, KCK'nin yanlış siyaseti sonucu meydana geldiği kaydedilen açıklamada, "KDP neden sizin yanlış siyasetinizin bedelini ödesin, daha ne yapsın KDP, birçok sebepten dolayı Kürdistan halkı ve toprağı için bedelle sonuçlanan zulmünüzü bile milletten saklamıştır" değerlendirmesinde bulunuldu.

 

''KÜRT MİLLETİNE ENGEL ÇIKARMAKTAN BAŞKA NE YAPTINIZ''

Kürt halkı önünde sorunun asıl kaynağının KCK olduğuna işaret edilen açıklamada, "Kürt kurtuluş hareketi ve Kürdistan halkının önünde sizler sorunların kaynağı oldunuz. Siz dahil hiç kimse ne istediğinizi bilmiyor. Neyin peşinde olup, kim tarafından öne sürüldüğünüzü bilmiyor. Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız Neden gidip sorunlarınızı Türkiye ile çözmüyorsunuz. Madem Türkiye'ye karşı gelemiyorsunuz, neden Kürdistan bölgesi için sorunlara sebep oluyorsunuz" yorumu yapıldı.

Açılamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sizin Kürdistan bölgesine neler yaptığınızı Kürdistan halkının bilmesi ve bu zulmünden haberdar olması için harabeye dönmesine sebep olduğunuz 500 köy ismini verebiliriz. Oralardaki köylerde hayat adına bir şey kalmadı ve insanlar göç etti. Kürdistan hükümetinin bu köyleri yeniden inşa edip hizmet götürmesine de izin vermediniz. Kürtlerin hayatını karıştırmak sizin mesleğiniz olmuştur. Bu sebeple de Türkiye'deki birçok köyde hayatı ortadan kaldırmak ile meşgulsünüz. Sizin bu yanlış siyasetiniz yüzünden o bölgedeki halkın huzuru kalmadı ve göç yollarına düştüler. Kürdistan halkının sizi tanımasının vakti gelmiştir. Mukayese etsinler, siz mi Kürdistan halkının yaşamını alt üst ettiniz yoksa Kürdistan Demokrat Partisi mi "

KCK'den, dün yapılan açıklamada, KDP sert bir dille eleştirilerek, "Irak'a asker gönderilmesi, söylenildiği gibi bazı güçleri eğitmek amaçlı değildir. Böyle söylenerek gerçek amaç gizlenmeye çalışılmaktadır" iddiasında bulunulmuştu.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim