Dün AK Parti İl Başkanlığında başvurusu kabul edilen Gökırmak, ardından İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte bir açıklamada bulundu. İlk olarak konuşan ve Gökırmak’a başvurusunun hayırlı olması temennisinde bulunan İl Başkanı Soğanda’nın ardından bir açıklama yapan Gökırmak özgeçmişinden, neden aday olduğunu ve neler yapacağını anlattı. Gökırmak şu sözlere yer verdi: “Bugüne kadarki çalışmalarımda izlediğim yol Van ve onun değerlerini daha çok anlatmak, iyi taraflarını göstermek sadece ülke çapında değil Dünya çapında bir değer olabilmesi için çalışmaktı.”

 

GÖKIRMAK: HAYATIMDA HER ZAMAN VAN’A HİZMET ETMEK VAR

Mesleki hayatında her zaman Van’a hizmet etmek olduğunu söyleyen başarılı iş kadını Gökırmak, “Bir taraftan sizlere hitap etmenin heyecanını yaşarken oluşabilecek dil sürçmeleri için beni bağışlamanızı umut ediyorum. Ailemin katkısı ve bugüne değin geçirdiğim tüm tecrübelerde Van'ın kültür dairesinde olmamın çok büyük katkılarını gördüm ve yaşadım. Mesleki ve cemiyet hayatımın tamamında Van'a hizmet etme ve insanlarını hak ettiği seviyeye ulaşması içinde var gücümle çalışma imkânını yakaladım. Çok şükür, hamdolsun. Gülen bir yüz, küçücük bir teşekkür her daim en önemli motivasyonum olmuştur. Bugüne kadarki çalışmalarımda izlediğim yol Van ve onun değerlerini daha çok anlatmak, iyi taraflarını göstermek sadece ülke çapında değil Dünya çapında bir değer olabilmesi için çalışmaktı.” Sözlerine yer verdi.

 

GÖREV ALDIĞI PROJELERİ AÇIKLADI

Ardından görev aldığı alanlar hakkında açıklamalarda bulunan Gökırmak şu ifadelere yer verdi: “Van Sanayici iş Kadınları Derneği bünyesinde Kadın istihdam projesi. Hiperaktif Çocuklar için eğitim ve özel program faaliyetlerinin yer aldığı bir okul projesi ve aynı zamanda Hiperaktif Çocukların iş hayatına kazandırılması düşüncesiyle cafe projesi şuan altyapı ve fizibilite çalışmalarını yürüttüğüm projelerdir. En yakın zamanda Van'daki pek çok kamu ve sivil toplum örgütünü koordine ederek ve projenin genel koordinatörü olarak Dünya'nın en kalabalık kahvaltı sofrasını hazırlattık bununla birlikte Van Kahvaltısını Guinness Rekorlar Kitabı'na sokarak Amerika'nın elinde bulunan rekorunu kırdık. Van denizi derneği ile Kuzey Irak seyahatimiz ile çeşitli ikili ilişkiler geliştirerek birçok projeye karşılıklı imza attık. Bu projeler arasında Kapıköy sınır kapısı sorunları, Kuzey Kürdistan bölgesindeki iş hacminden Van Iİ iş adamlarının yararlanması, Van Erbil direk uçuşlarının hayata geçmesi gibi projeler noktasında temaslarda bulunduk. Önümüzdeki 28 Mart'ta Haliç kongre merkezinde Van Ekonomi Zirvesi'ni Van Platformu başkan vekili olarak bu projede aktif olarak görev almaktayım. Cumhurbaşkanımıza ev sahipliği yapacağız. Ki, siz bu projelerin dışında birçoğunu duyduğunuzu, bildiğinizi düşünerek tekrar etmek istemiyorum.”

 

GÖKIRMAK TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMADI

Yaptığı çalışmalarda kendisine destek verenleri de unutmayan iş kadını Şule Gökırmak birde teşekkür açıklaması yaptı. Gökırmak, “Ancak, bugün bu noktada başarımı ve çabamı değerli emekleri ve katkıları ile destekleyen kişi ve kurumlar var ki, onların adlarını zikretmeden geçemeyeceğim. Sayın Valimiz, Saygıdeğer Millet Vekillerimiz, Saygıdeğer il Başkanımız, Belediye Başkanlarımız, Sayın YYÜ Rektörümüz, isimlerini söylediğim veya söyleyemediğim tüm Van sevdalılarının adını zikretmekten ayrı bir onur ve şeref duyduğumu onların çevresinde bulunmaktan büyük bir kıvanç yaşadığımı ayrıca belirtmek isterim. Bu dostlarıma da söylemek istediğim şudur; Hatice Şule Gökırmak'ın başarıları aynı zamanda sizin de başarınızdır.” Sözlerine yer verdi.

 

“2015 SEÇİMLERİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

2015 seçimlerine de değinen Gökırmak şöyle devam etti: “Bu mekanı doldurmadan öncesine kadar Van'ın hemen hemen tüm üst organizasyonlarında fiilen görev almış biriyim. Bu şerefi yaşamış olmak ne kadar mutluluk verici ise, tüm bunların yanında sorunlarını ve acılarını görmek de bir o kadar ızdırap vericiydi. 13 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde yapılan icraatlar Cumhuriyet tarihinde yapılmamıştır. Buna rağmen Van için yapılması gerekenler var. Dolayısı ile değerli, dostlarım sadece işin sadece avantajlı tarafında olmak, sorunlarına yüz çevirmek olmazdı. 2015’in süreçle beraber bir dönüm noktası olduğu düşünüldüğünde bizde bu süreçte yükü sırtlamaya geldik. Partimizin kararı ve Milletimizin takdiri her nasıl tecelli ederse etsin, bugün burada buluşmamızı hep birlikte, Van'ın sorunlarında ve geleceğinde söz sahibi olacak kararlılık ve çalışma azminden bir adım geri atmayacağız.”

 

GÖKIRMAK: VAN İÇİN BİR OLALIM

AK Parti’nin 2023 hedeflerini birlikte ortaya koyacaklarını vurgulayan Gökırmak, “Doğduğum ve kişiliğimin gelişmesinde baskın kültürün kaynağı Van'ın hak ettiği tarihsel, kültürel ve Turizmine katkıda bulunacak, 2023 yılı hedeflerine uygun bir vizyonu hep birlikte ortaya koyacağız. Bu irade ve kararlılık sadece benim değil siyaset yolu ile Van'ın geleceği hakkında sözü olan herkesin ortak mücadelesi olacaktır. Benimle bu ortak mücadelede pay sahibi olmak, benimde bu memleket için fikrim var diyenlere, sorunları aktaracak oluşturacağımız kurullarda görev almak isteyen tüm Van sevdalısı hanım ve gençleri, Partilileri Van için bir olmaya davet ediyorum. Bu sayede, gerek kardeşlik sürecimize (Barış) gerekse Van'ın yükselişine de hizmet edecek olan bizler siyaseti de bu yolla daha değerli ve anlamlı kılacak bir süreci de hep birlikte yaşamış olacağız. Sınır ticareti ile ilgili beklentiler, ekonomik dar boğaz, deprem sonrası oluşan yeni dengelerin getirdiği zorluklar ve bunun gibi sıkıntıların farkındayız. İşte tüm bu sorunları çözmek için hep birlikte çalışacak zorlukların üstesinden geleceğiz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim