Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla Ahmet Davutoğlu da Başbakan olarak görevine başladı. Bunun üzerine kurulan 62.Hükümet'te Ahmet Davutoğlu'nun en yakın çalışma arkadaşları da belli oldu.

AHMET DAVUTOĞLU'NUN A TAKIMI'NDAKİ İSİMLER

ALİ SARIKAYA

Ahmet Davutoğlu'nun, Dışişleri Bakanı olduğu dönemdeki danışmanı Ali Sarıkaya, Başbakanlık Başmüşavirliği’ne atandı. Davutoğlu'nun henüz Başbakan olmadan önce, üniversiteden beri yanında olan Sarıkaya’nın Başbakanlık’a atanması kulislerde, “Yeni Başbakan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu mu oluyor?” sorusuna yol açmıştı, öyle de oldu.

- SEYİT AHMET IŞKIN

1973 yılında Sivas’ta doğdu.  İstanbul Üniversitesi Siyasal  Bilgiler Fakültesi’nden  mezun oldu. Marmara  Üniversitesi Bankacılık ve  Sigortacılık Enstitüsü  Bankacılık Bölümünde  yüksek lisans programını  tamamladı. 
Halen Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Doktora Programına devam etmektedir. 1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. 1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı. 2008-2013 yılları arasında İstanbul Altın Borsası’nda sırasıyla Teftiş Kurulu Başkanı ve Borsa Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul Altın Borsası’nı temsilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Piyasalar ve Enstrümanlar Komitesi Üyeliği ve Onuncu Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu (Finansal Hizmetler) Üyeliği görevlerinde bulundu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliği yapan, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı Başkan Yardımcısı ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü üyesi olan Işkın’ın Bankacılık alanında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmakta olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

- DOÇ.DR.ERTAN AYDIN

ODTÜ'den lisans, Bilkent  Üniversitesi Siyaset Bilimi ve  Kamu Yönetimi Bölümünden  doktrora derecesini aldı.

2000-2003 yılları arasında Harvard Üniversitesi’nde ve Dartmouth Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulundu. 2004-2012 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Son iki senedir Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi işlerden sorumlu başdanışmanlığını yürüten Aydın, bu göreve Davutoğlu ile devam edecek. Aynı zamanda Pollmark Araştırma'nın ortağı olan Aydın'ın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

- TAHA ÖZKAN

New York’ta, New School for  Social Reseach’te doktora  çalışmaları sırasında, SETA  kurucu ekibi içerisinde yer  almak üzere Türkiye’ye  dönen Taha Özhan, altı yıldır  SETA Başkanlığını  yürütmekteydi.

Geçmişte New York devlet üniversitesinde dersler de veren Özhan, politik-ekonomi alanında başladığını akademik çalışmalarına, dış politika ve Türkiye siyaseti üzerine devam etmektedir. Yayımlanmış Türkçe ve İngilizce makale ve kitapları bulunan Özhan, Türkiye ve Ortadoğu’da siyasal dönüşüm üzerine yoğunlaşmaktadır.  SETA’da, gerek Türkiye gerekse de bölge ülkelerinde saha araştırmalarını yöneten Özhan, bölgesel değişimi ve aktörlerini yakinen takip etme imkanı bulmuştur. Birçok uluslararası mecrada akademik çalışmaları yayınlanan Özhan, ulusal ve yabancı medyada da sık sık yazıları ve yorumlarıyla yer almaktadır. Farklı Türkçe ve İngilizce gazetede yazdığı köşe yazılarına, Star Gazetesi, Daily Sabah ve Middle East Eye’da devam etmektedir. Bugüne kadar bütün Ak Parti strateji ekipleri içinde yer alan Özhan Erdoğan ve Davutoğlu ile çok yakın çalıştı.

- HATEM ETE

Columbia Üniversitesi’ndeki  akademik çalışmaları  sonrasında SETA Siyaset direktörü olarak görev alan Hatem Ete, Türk siyasi tarihi konusunda uzman bir isimdir. ODTÜ sosyoloji mezunu olan Ete, doktora çalışmalarını vesayet sisteminin kurulması üzerine yapmıştır. Özellikle tek parti dönemi demokrasi ve vesayet tartışmaları üzerine yoğunlaşan Ete’nin, alanıyla ilgili birçok akademik çalışması bulunmaktadır. SETA’da birçok farklı saha araştırmasını yöneterek, son yıllarda Türkiye’de yaşanan değişimi en yakından takip etme imkanına kavuşmuştur.Ulusal ve uluslararası medyada sıkça görüşlerine başvurulan Hatem Ete, Akşam ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı, görsel medyada programlar yapmaktadır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde dersler veren Ete, çözüm sürecini, siyasal partileri ve asker-sivil ilişkilerini yakinen takip etmektedir.

- OSMAN SERT
osman sert başbakanlık basın müşaviri

Davutoğlu'nun ve Dışişleri  bakanlığının ilk günlerinden  beri yanında olan Osman  Sert sürpriz bir isim değil.  Gazeteci kökenli olan  Osman Sert, ODTÜ uluslararası ilişkiler bölümü mezunu. Meslekte ilk yıllarını Kanal 7 Ankara Haber merkezinde geçiren Sert, sonrasında CNN Türk’ün Diplomasi Muhabirliği görevini üstlendi.

TRT Türk’ün kuruluş döneminde Kudüs Temsilcisi olarak görev yaptı. Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri bakanlığı görevine getirilmesinin ardından, Osman Sert Kudüs temsilciliği görevini bırakarak Davutoğlu’nun yanında görev aldı.

Sert, Dışişleri Bakanı Basın Müşavirliği görevini 5 yıl boyunca sürdürdü. Davutoğlu’nun başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından ilk atama yaptığı isimlerden biri oldu. Başbakan Başmüşaviri olarak atanan Osman Sert, Davutoğlu gibi Konyalı, evli ve iki kız çocuğu sahibi.

-İSMAİL KÜÇÜKBAYRAK

2002 Konya Gençlik  Kolları’nda ve Konya Ak  Parti il yönetiminde görev  aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde danışman ve başmüfettiş olarak görev yaptı Türkiye’nin ilk büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi projesini yürüttü. 2011 seçimlerinden bu yanda Ahmet Davutoğlu’nun en yakınındaki isimlerden. Küçükbayrak Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans ve lisans üstü eğitim yaptı, Dış yardımların dış politikaya etkisi üzerine tez hazırladı.

Editör: TE Bilisim