İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:  

Çanakkale’de nasıl ecdadımız omuz omuza yürümüşse nasıl Selahattin Eyyubi Kudüs’e inancımız için yürümüşse biz de geleceğe beraber yürüyeceğiz.
Bu Havalimanı ile Hakkari’yi Çanakkale ile kardeş kılmaya komşu kılmaya var mısınız..
Biz kilimlerimizin desenlerinin birleşmesi gibi ülkemizin her santimetrekaresini birbirine ebediyen Hakkari kilimi gibi kılmaya geliyoruz.
Denizin üzerine havalimanı yapacak kudrete bir devletimiz var. Ülkemizin hiçbir coğrafyası birbirine ırak olmayacak.
2002’de Ak Parti hareketi başlarken ilk mitingi burada yapılmıştı. Biz de ilk mitingimizi burada yapacaktık ama havalimanı yetişisin ve hediyemizle birlikte mitingimizi yapalım dedik.

Bugün resmi imzasını atıp da geldim. Üzümlü kapısı da hayırlı olsun.
Hedefimiz Yüksekova’yı sadece Hakkari’nin değil çevre ülkelerin de merkezi kılmak.
Çok çarpıcı istatistikler var. Biz iktidara geldiğimizde sadece 1 ambulans var. Şimdi 42 ambulans var. Bölünmüş yol sadece 1 km’ydi şimdi 73 km var. 
Bu dağları şenlendireceğiz, bu yaylaları bereketlendireceğiz. Yüksekova’da kayak tesisi yapılması ifade edildi. Buraları barış diyarı yapacağız.
Türkiye kararlı şekilde çözüm yolunda ilerlerken birileri tuzak kurma peşinde. Bir araya gelerek AK Parti’yi engellemeye çalışıyorlar.
HDP bürolarına saldırılar olduğunda hemen olayı kınadık. Kısa süre sonra Selahattin Demirtaş AK parti ben ve sayın cumhurbaşkanımızı suçladı. CHP, MHP, paralel medya ve Doğan Medya aynı şeyi söyledi. Yapanın DHKP-C’li bir terörist olduğunu ortaya çıkardık.
Biraz önce sayın cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Birlik beraberlik denince akla kim gelir. Yüksekova’ya öyle bir isim verelim ki herkes bizim liderimiz desin. İnşallah Havalimanı’na bu mesajı vermek için ve Kudüs ebediyen Müslümanlarındır demek için Selahaddin Eyyubi adını vermeye karar verdik.

Editör: TE Bilisim