Seçim çalışmalarını sürdüren Davutoğlu, bugün Almanya'da gurbetçilerle buluşacak, yarın da Ankara'da partisinin seçim beyannamesini açıklayacak.

 

SEÇMEN SAYISI YÜKSEK OLAN İLLERE GİDECEK

Habertürk'ün haberine göre, 7 Haziran'daki genel seçim öncesinde 81 ilin hemen hemen tamamında miting yapan Başbakan Davutoğlu'nun, 1 Kasım'daki erken seçim için zaman darlığı nedeniyle miting programını seçmen sayısının yüksek olduğu illere dönük hazırladığı öğrenildi. Davutoğlu, miting için önceliği seçmen sayısı 400 binin üzerinde olan 24 büyükşehre verdi. Buralarda mitinglerin yanı sıra gençler ve kadınlarla programlar gerçekleştirecek olan Başbakan Davutoğlu, bazı illerde sivil toplum kuruluşları veya kanaat önderleriyle de buluşacak.

 

 

İLK MİTİNG SAMSUN'DA

Davutoğlu, ilk mitingini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'da 5 Ekim'de yapacak. 6 Ekim'de Erzurum mitingini gerçekleştirecek olan Başbakan Davutoğlu, son mitingini memleketi ve seçim bölgesi Konya'da 30 Ekim'de yapacak.

 

SEÇMENİN YÜZDE 70'İNE ULAŞACAK

Davutoğlu, bu miting programıyla, 1 Kasım'daki seçimde oy kullanacak 54 milyon seçmenin 38 milyonuna, yani seçmenin yüzde 70'ine doğrudan ulaşmayı hedefliyor. Başbakan'ın, ekim ayında yoğun miting programı içerisinde 3 günü boş bıraktığı belirtildi. 7 ve 31 Ekim'de İstanbul'a gidecek olan Davutoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da Ankara'daki törenlere katılacak.

Editör: TE Bilisim