Başbakan Erdoğan, PKK tarafından kaçırılan çocukların ailelerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eylemi tebrik etti.  HDP'ye çocukları geri getirmeleri çağrısı yapan Erdoğan, "Adresini biliyorsunuz. Siz gidip getirmezseniz bizim de B planımız, C planımız var." dedi.

"HDP'YE ÇAĞRI YAPIYORUM"

"77 milyon kardeş olmak için hepimiz gayret göstereceğiz. Ak Parti grubundan bir mesaj daha veriyorum. BDP yeni adıyla HDP'ye çağrı yapıyorum. Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan anne ve babaları yürekten selamlıyorum. 15 yaşında çocukları dağa kaçırılan yürekleri yanan anne babaların feryadını dünya medyasının görmesini arzuluyorum. Galatasaray Lisesi önünde oturanları yazardınız. Bu yavruların annelerini niçin görmüyorsunuz. Türkiye medyasına, duyarsız kalanlara sesleniyorum. Siz neden yazmıyorsunuz, görmüyorsunuz.

"BİZİM DE B PLANIMIZ, C PLANIMIZ VAR"

HDP, BDP hani siz neden görmüyorsunuz. Gidiyorsunuz, alıyorsunuz ya o yavruları da alıp gelin. Bunların da adreslerini iyi biliyorsunuz. Nerede neyin olduğunu biliyorsunuz. Alıp gelmediğiniz takdirde b planımız c planımız devreye girer. Bugüne kadar anneler, babalar tehdit nedeniyle bu acılarını içlerine atıyordu. Bu feryadın duyulmasını o annelerin haklı mücadelesini 77 milyon tarafından desteklenmesini diliyoruz. Biz de anneleri çocukları ile buluşturmak için bu mücadeleyi sürdüreceğiz."


Editör: TE Bilisim