Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşler Bakanlığı'nın kente yaptığı 269 milyon TL'lik 23 yeni tesisin toplu açılış töreni ile Tuşba Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar öncesindeki konuşmasında Van'ın HDP'li belediyesine yüklenen Başbakan Yıldırım, "Belediyeye 400 trilyon para geliyor, ne hizmet geliyor Van'a, soruyorum size? Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz" dedi.

 

VANLILARA TERÖRLE MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ

Başbakan Binali Yıldırım terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek,"Ülkemiz Temmuz'dan buyana terörle mücadele ediyor. Bunun amacı huzur, birlik ve beraberliği sağlamak, ülkemizin başına bela olan bu terörden kurtarmaktır. İnşallah Türkiye bu terör belasından kurtulacak. Bu acıları Van çekmeye mecbur mu? Hayır mecbur değil. Kimse bize zarar veremez. Zararı biz kendimize veriyoruz. Van çukura izin veremdi. Çukur siyasetine 'dur' dedi. Teröre geçit vermedi. Onun için teşekkür ediyorum. Değerlerinize sahip çıktınız. Kardeşliğimizin bozulmasına izin vermediniz. Yüksekovalı kardeşlerimizi Van bağrına bastı. İdeolojik belediyeciliği şiar edinenler insanlık dramı karşısında parmağını oynatmazken Vanlı insanlığın gereğini yaptı. Tüm bu terör olaylarını yapanlar bunu Kürt halkı adına yaptığını söylüyor. Kürt halkına hizmet baskı ve esnafa eziyetle mi, yatırı mı engellemekle, haraç toplamakla mı yapılır? Çukur kazmak, caddeleri ateş çemberine döndürmekle mi olur? İş makinelerini ateşe vermek midir. Bu yapılanlardan kim mağdur oldu. Sokakları tehditle, halkı ürküterek Van gibi illeri güvensiz göstermeye çalışanlar bunlar değil mi? Bunlar halkın düşmanıdır. Terörün üstesinden geleceğiz, hep beraber. Van'ı Türkiye'nin gözbebeği yapacağız. Van ve bölge terörden kurtulurken yatırım gelecek. Ekonomi büyüyecek. Terörün kardeşliğimizi zedelemesine müsade etmeyeceğiz. Terör destekli bir parti var. 6-8 Ekim'de halkı sokağa döktüler. 53 masum vatandaşımızın hayatını yok ettiler. Bu da yetmezmiş gibi vekillerin bazıları 'PKK isterse tükürükte sizi boğar' diyecek kadar küstahlaştılar" dedi.

HDP'Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ

Van Büyükşehir Belediyesine de yüklenen Başbakan Yıldırım, "Belediyeye 400 trilyon para geliyor, hangi hizmet geliyor size soruyorum. Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç ama hiç, asla ve asla müsamaha etmeyeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim