Van haftasonu Başbakan Binali Yıldırım’ı toplu açılış töreninde ağırladı. Van’da son yılların en büyük mitinginde konuşan Yıldırım’ın Beşyol buluşmasına onbinler akın etti. Son seçimlerdeki düşüşe rağmen Van’da bu seçim öncesi ilk kez böylesi bir kalabalık toplanırken başbakandan önce konuşan Van Milletvekili Beşir Atalay toplanan kalabalığa “Yüzümüzü ak ettiniz.” Diye teşekkür etti. Başbakan’dan Çevre Yolu’nun hemen bitirilmesini talep eden Atalay’ın ardından Burhan Kayatürk ise Van’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıklarını unutmadığını söyledi. Büyük bir kitleye konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise referandum çağrısını Kürtçe sözler ile yaparken Van halkına: “ERÊ, HEZAR CAR ERÊ!” sözleriyle seslenip referandumda ‘Evet’ çağrısı yaptı. “Van işi bitirmiş, evet diyor.” Dedi.

 

Başbakan Yıldırım, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına tüm Vanlıları selamlayarak başladı. On binlerin ettiği Beşyol Meydanı renkli görüntülere sahne oldu. Binali Yıldırım Yapımı tamamlanan eserlerin Van'a yakıştığını söyleyen Yıldırım, Vanlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini bildirdi. Yıldırım, Van ile gurur duyduğunu belirterek, "15 Temmuz'da 'Vanlıyım, şanlıyım, darbelere karşıyım' diye darbecilere darbe vuran, caddeleri gül bahçesine çeviren Van, sizleri bugün binlerce yıllık kardeşliğimizin samimiyetiyle selamlıyorum." diye konuştu.

 

 

YILDIRIM: BU MİLLET BİR DAHA İMTİHAN OLMASIN

Van'ın ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Yıldırım, "Yarın 2 Nisan. 2 Nisan Van'ın kurtuluşu, işgalin sona ermesi. Allah bir daha bu millete esaret yüzü göstermesin. Hürriyeti için 15 Temmuz'da destan yazan bu millet bir daha darbelerle imtihan olmasın, hainlere Rabbim fırsat vermesin." ifadesini kullandı.

 

“KÜRT'ÜN TÜRK'TEN ÜSTÜN OLDUĞUNU KİM SÖYLEYEBİLİR?”

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim diyebilir 'Kırmızı sarı renkten, mavi yeşilden daha üstün?'. Bir bahçede bütün çiçekler sadece kırmızı olsa demezler mi 'Bunun sarısı nerede?'. Tek renk çiçekten oluşan bahçeye bahçe denir mi? 'Gülü, nergisi, papatyası, yasemini nerede?' diye sormazlar mı? Yeşilin hangi tonuna, çiçeğin, gülün hangi türüne kötü denir? Bahçe dediğin her renk, her çeşit çiçeğin, her tondan yeşilin bulunduğu yerdir. O zaman işte bu bahçe gerçek bir bahçedir. İnsanlık ailesi ilahi takdirle aynı zenginliktedir, aynı çeşitliliktedir. Kim diyebilir 'İnsanlık bahçesi tek ırktandır, tek renktendir?'. Kürt'ün Türk'ten, Laz'ın Çerkez'den üstün olduğunu kim söyleyebilir? Bir dilin, bir ırkın üstün, diğerinin değersiz olduğunu söylemek evvela ırkları, renkleri yaratan Cenabı Mevla'nın iradesine saygısızlık değil midir? Allah'ın yarattığını hor görmek değil midir? 'Her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı ayaklarımın altına aldım' diyen Peygamber Efendimize hürmetsizlik değil mi? Biz Allah'tan, Peygamber'den böyle bildik, böyle inandık."

 

 

YILDIRIM: KANDİL'İ SÖNDÜRECEĞİZ

İnsanları "bir tarağın dişleri" gibi gördüklerini, bir dili, ırkı inkar etmenin insanlık suçu olduğunu bildiklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:  "Bizi Adem ve Havva anamızdan yaratan Rabbime hamdolsun. Bizi kardeş kılan, Hazreti Peygamberimize ümmet kılan Rabbimize hamdolsun. Dünya alem bilsin ki Türk de biziz, Kürt de biziz, Zaza da biziz, Laz da biziz, İzmir de biziz, Van da biziz. Kürtçe de bizim, Türkçe de bizim, Zazaca da bizim, Lazca da bizim. Bizler Alparslan'ın, Selahaddin Eyyubi'nin torunlarıyız. Ne diyor şair? 'Sen ve ben gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız, rengimize baksınlar kandan ve çamurdanız'. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelir, aynı camide saf tutarız, ilahi huzurda kıyama dururuz, Peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyarız. Allah'ın birleştirdiğini ayıranlara hep karşı dururuz. Yeter ki oynanan oyunu görelim, oynanan oyunun farkına varalım. Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek, Kandil'i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin rüzgarı o Kandil'i söndürecek."

 

“VANLILAR GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI”

Yıldırım, Suriyeli bir 15 Temmuz gazisinin tanklara karşı neden yürüdüğü sorulduğunda, "Reis, 'meydanlara inin' dedi. Ben de vatansız kalmanın ne demek olduğunu bildiğim için meydanlara indim." cevabını verdiğini anlattı. Esnaftan zorla para toplayanların, tehdit, şantaj ve haraçla milleti tehdit edenlerin kim olduğunu bildiklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, birçok iş adamının yatırımlarını yarıda bırakıp, zarara uğradığını ve sermayenin, vatandaşların göç etmek zorunda kaldığını bildirdi.

 

 

YILDIRIM: VAN İŞİ BİTİRMİŞ, VAN 'EVET' DİYOR

Yıldırım, şöyle devam etti: "Unutmayın, asla unutmayın devletin şefkatli eli, yardımı ve desteği hep sizinle beraber olacak. Ancak demir yumruğu da teröristin, sizin hayatınızı zorlaştıranların tepesinde patlayacak. Güvenlik güçlerimiz, yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak, bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara sadece Van'ı değil, sadece Türkiye'yi değil, dünyayı dar edeceğiz, dünyayı. Biz Menderes'iz, biz Özal'ız, vesayete rağmen iktidara giden Necmettin Erbakan'ız, biz, 'dostun eli gönüllerdir gönüller yapmaya geldik' diyenlerdeniz. Biz aynı inanç denetimini paylaşan Ahmed-i Hani'yiz, aynı ezgilerle yürek tellerimize dokunan Şivan Perver'iz, Ahmet Kaya'yız. 'Halepçe, Bosna, Filistin' denince bizim içimiz yanar. Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ız, Kemal Tahir'iz, Necip Fazıl'ız, Nazım Hikmet'iz. Olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan kardeşiz biriz, beraberiz." Başbakan Binali Yıldırım, 2011'deki Van depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "Medeniyet şehri Van Kudüs'ün Halep'in, Kerkük'ün, Saraybosna'nın, Arakan'ın kardeşi Van. İşte Van ayakta. 16 Nisan'a hazır mı? Okçu tepesi hazır mı? Van işi bitirmiş, Van 'evet' diyor." Dedi.

 

“ERDOĞAN ELİNİ UZATTI, VAN ELİNİ TUTTU”

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Onlara bu toprakları dar edeceğiz. Onlar bu ülkenin başının belası olmaktan çıkacak. AK Parti eski Türkiye alışkanlıklarını değiştirirken Van'la Urfa'yla Mardin'le Bitlis'le Şırnak'la Hakkari'yle kucaklaşırken kan ve gözyaşı siyaseti yapanlar rahatsız oldu. Kimsenin söylemediğini söyleyen, kimsenin yapmadığını yapan, aklıyla ve yüreğiyle hareket eden bir lider çıktı, elini Van'a uzattı. Vanlı da onun elini tuttu. O elin sahibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."

 

 

YILDIRIM: GÜN UYANIK OLMA GÜNÜDÜR

AK Parti'nin bölge insanının yaralarını sararken, karanlık odakların kirli emellerine, karanlık gündemlerine devam ettiğini belirten Yıldırım, "Büyük şair Ahmet Arif kardeşliğimize kasteden bu alçaklara ne güzel söylemiş. 'Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır.' Gün uyanık olma günüdür. Hileli tuzakları görme, ferasetli davranma günüdür." ifadesini kullandı.

 

“VANLILARLA KARDEŞLİĞİMİZİ BUNLARIN OYUNLARINI BOZAR MI?”

Vaktiyle Cezayir'de halkı bölmek parçalamak için insanların "Berberiler" ve "Yerliler" diye ikiye ayrıldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Şimdi bizi de 'Kürtler, Türkler' diye ayrıştırmak istiyorlar. Biliyorum ki Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Asil milletimiz hileli tuzaklarını başlarına geçirecek. Bizleri ayrıştırmaya çalışacaklara gereken dersi Van verecek mi? Verecek misiniz? Türkiye AK Parti ile geliştikçe, bunların dengesi şaştı, feleği şaştı. Eski Türkiye siyasetinin çare bulamayan kafaları bugün üstümüze geliyor. Ama Van ve Vanlılarla olan hukukumuzu, kardeşliğimizi bunların oyunlarını bozar mı?”

 

 

YILDIRIM: VANLA BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ

Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında, “Van, Gezi olaylarında hep devletiyle beraberdi. Van 17-25 kumpasında bizimle beraberdi. Van 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi burada nöbetteydi. Okçular tepesinde gece gündüz bir ay nöbet tuttunuz. Van Pensilvanya'daki ihanet şebekesine, hendeklerle geleceğimizi karartmak isteyen bölücülere karşı 16 Nisan'da gereken cevabı verecek misin? Sandıklara giderek, binlerce yıllık kardeşliğimizi daha da güçlendirmeye var mısın? Kardeşliğimiz için birlik beraberliğimiz için Suriyeli, Filistinli, Iraklı, Arakanlı, Somalili, Doğu Türkistanlı mazlumlar için çocuklar yetim büyümesin diye, demokrasi için birlikte Türkiye olmak için işte duyun dünya duysun Vanla biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz, birlikte Türkiyeyiz." İfadelerini kullandı.

 

“VANLININ LAFA DEĞİL, PROJELERE İHTİYACI VAR”

"Van, aynı desteği 16 Nisan'da da gösterecek misiniz?" diye soran Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Biz 'yeni anayasa' dedikçe HDP, CHP milleti tehdit ediyor, korku salıyor. Gerçeklerden uzak, bir hayal alemi içinde geziyor bunlar. Artık ikiz kardeş olmuşlar, birisi ayağını kaldırıyor, diğeri basıyor. Vanlının lafa, eğlenceye değil işe ihtiyacı var, yeni eserlere, projelere ihtiyacı var. Bunların savunduğu anayasa hangisi biliyor musun? Türkiye'de 1980 darbe sonrası işkencelerle anılan bir ülke haline getiren anayasayı savunuyorlar, darbe anayasasını savunuyorlar. Bu anayasada, bizim savunduğumuz anayasa da kavga, çatışma, ayrışma, bölünme yok. Yeni anayasada çukurculara, hendekçilere yer yok. Millete hizmetkar olacaklara yer var."

 

 

YILDIRIM: YARALARI SARMAK İÇİN VAN'DAYDIK

Van'ın en büyük yaralarından birinin Van depremi olduğunu anımsatan Yıldırım, "Acısını biliyoruz. Erzincan depremini bilen bir kardeşiniz olarak, Van depreminin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Sizlerin acısını yüreğinde hisseden her yaralı yüreğe, her mazlum coğrafyaya ilgi gösteren Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızla birlikte hemen Van'a geldik. Yaraları sarmak için Van'daydık." ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, çetin kış şartlarına rağmen, eşine az rastlanan bir şekilde, hızla 20 bin konutu yaptıklarını, hak sahiplerine verdiklerini, birçok mağduru sıcak yuvalarına kavuşturduklarını belirtti.

 

“NEDEN VAN HUZURUN MERKEZİ OLMASIN”

"Neden Van huzurun, refahın merkezi olmasın? Neden Van Doğu'nun İstanbul'u Antalya'sı olmasın? Büyüleyici güzelliği ile Van gölü turizme, su sporlarına ev sahipliği yapmasın? Neden Van bölgede ticaretin merkezi olmasın? Neden kalkınan herkesin iş aş sahibi olduğu bir şehir haline gelmesin?" diye soran Yıldırım, AK Parti hükümetinin Türkiye'ye yatırım yaparken şantiyeler kurduğunu, bölünmüş yollar inşa ettiğini, PKK'lı teröristlerin ise iş makinelerine ve çalışanlara zarar verdiğini vurguladı.

 

 

"TERÖRDEN EN ÇOK KÜRTLER ZARAR GÖRMEDİ Mİ?"

PKK'nın, millete, Van'a, Türkiye'ye zarar verdiğini, hükümet inşa ederken, onların yıktığını anlatan Başbakan Binali Yıldırım,  şunları söyledi: "Çocuklarımızı dağa kaldırarak, genç yaşta ellerine silah vererek, insanlara saldırtanlar en çok bu memleketin asil insanlarına Kürtlere, Türklere zarar vermediler mi? Bu bölgenin çocukları okumasın, cahil kalsın diye okulları yakan bunlar değil mi? Yollar, tüneller yapılmasın diye işçileri, mühendisleri kaçıranlar, katledenler bu alçaklar değil mi? En çok bu işten, bu terörden Kürtler zarar görmedi mi?"

 

YILDIRIM: VAN’IN BU MEYDANI ŞAHİT OLSUN

Memleketin evlatlarını katil yapanlardan, kalem tutması gereken ellere silah tutuşturanlardan hesap soracaklarına işaret eden Yıldırım, "Başbakan olduğum ilk günlerde bir şey söyledim, dedim ki 'Bu terörü, bu terör belasını mutlaka sona erdireceğiz, milletin başından bu belayı defedeceğiz.' Hamdolsun ki bu yolda devam ediyoruz. Siz de şahit olun ki Van'ın bu meydanı şahit olsun ki annelerin gözyaşı dinecek, terörün gençlerimizi kullanmasına asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

 

 

“BELEDİYELER VAN’IN PARASINI DAĞA GÖNDERDİ”

Yıldırım, "Cazibe Merkezleri Programı"na Van'ı da dahil ettiklerini, AK Parti iktidarının Van'ı Doğu'nun parlayan yıldızı olarak gördüğünü ve kentin gelişmesi için Van'ı Büyükşehir Belediyesi yaptığını kaydetti. Vanlıların HDP'den belediye başkanı seçtiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Onlar ne yaptı? Gelen trilyonları Van'ı güzelleştirmek için Vanlı kardeşlerimizi gönlünü kazanmak için Van'ı yemyeşil, güzel bir şehir yapmak için harcayacaklarına paraları dağa gönderdiler, teröristlere gönderdiler." değerlendirmesinde bulundu.

 

YILDIRIM: VANLI GENÇLERİN GELECEĞİ

Belediyeye gönderilen paralarla ilgili konuşan Yıldırım şeklinde konuştu: “Her yıl 400 trilyon para gönderiliyor, nerde bu para? 750 trilyon borç taktılar, borç. Sizin paralarınızı yediler, teröre verdiler. Van’a hiçbir faydaları olmadı bu alçakların. Şimdi bunun hesabını sorma vakti değil mi? Bunun hesabını 16 Nisan’da soracak mıyız? Değerli kardeşlerin şimdi bunların birde destekçisi türedi. Avrupa ülkeleri işi gücü bıraktılar bunların reklamını yapıyorlar. Propagandasını yapıyorlar. Biz Van’ın geçlerine iş, aş emin ederken Avrupa’daki bazı ülkeler Vanlı gençlerin geleceğini karartan bölücülerle iş tutuyorlar. Bu Avrupa değildir, bu demokrasi değildir. Bu çifte standarttır. Bu iki yüzlülüktür. Bunların amacı kardeşliğimize nifak sokmaktır. Zalime merhamet mazluma zulümdür.”

 

 

“MUŞTU’YU ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE KURŞUNLADILAR”

Özalp ilçesinde örgüt tarafından evinde öldürülen Aydın Muştu’yla ilgilide konuşan Yıldırım, “Bizden asla merhamet beklemesinler” dedi. Yıldırım, “Sizde iyi bilirsiniz. 6-8 Ekim olaylarında kandırdıkları zavallı çocukların ellerine silahları, patlayıcıları tutuşturarak halka ne yaptıklarını biliyorsunuz. O gencecik kardeşlerimiz dedeleri yaşındaki adamlara ne ceza çektirdiklerini biliyorsunuz. İş yerlerini yakarak sokak başlarını tutmadılar mı? Sizlerin işinize gücünüze gitmenize engel olmadılar mı? 52 masum kardeşimizin ölümüne sebep olmadılar mı? Yasin Börü’yü arkadaşlarını acımasızca öldürüp genç bedenlerinin üzerine araçları sürmediler mi? Vicdansız katiller merhamet beklemesin. Şemdinli’de kurban bayramında evine gelen, misafir zannettiği katillerin çocukları gözleri önünde kurşun saydırarak şehit edilen Ahmet Budak’ın alçak katilleri bizden merhamet beklemesin. 70 yaşındaki nur yüzlü Latif Şener’i camiden çıkarken gecenin karanlığında kurşun yağmuruna tutan katilleri bizden merhamet beklemesin. Özalp’te evinde çoluğunun çocuğunun gözü önünde kurşunlanarak şehit edilen Aydın Muştu’nun katilleri bizden asla merhamet beklemesin. Şimdi hepsi teker teker yakalandı hesabını veriyor. Bundan sonra her kim benim Vanlı kardeşlerime, gençlere, hanımlara yan bakarsa, tehdit ederse karşısında adaletin kılıcını bulacak, karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletini görecektir. Hala kapınıza gelip sizden haraç isteyen, bilmem nereye çağırarak tehdit ediyorsa, katiyen bunlara prim vermeyin, bize haber verin, tepelerine binelim canlarını okuyalım. Hala köylerde bu tür şeyler varsa bunları da bilmek istiyoruz. Asla bunların gözünün yaşına bakmayacağız.” İfadelerini kullandı.

 

 

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORLAR”

Meselenin Kürt meselesi olmadığını ifade eden Yıldırım, asıl meselenin Türkiye’nin büyümesinin önlenmesi ve Türkiye’nin her alandan gelişmesinin hazmedilememesi olduğunu kaydetti. “Her türlü sorun yerel dinamiklerle çözülür. Küresel güçlerle çözülmez. Biz varsak sorunumuzu ancak biz çözeriz. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz.” Diyen Yıldırım şöyle devam etti:  “Şimdi anlıyor musunuz PKK, HDP, DEAŞ neden bu değişikliğe hayır diyor? Neden eli kanlı darbecilerin yaptığı anayasayı istiyor, neden bu anayasaya hayır diyor? Neden Avrupa ülkeleri ağız birliği yapmış gibi hayır kampanyası yapıyor biliyor musunuz? Türkiye büyümesin diye. Meydanlarını teröristlere açıyor, bizim milletvekillerimize ve bakanlarımıza yasak getiriyorlar. Neden Vanlı kardeşim neden, düşünelim bunları. Anayasamızda onların aleyhine, Avrupa’nın aleyhine bir madde mi var. Bizim anayasa değişecek diye Avrupalılar yerinde duramıyor. Elbette bunun cevabını biliyorsunuz. Onlar Türkiye’nin büyümesini istemiyor. Onlar istese de istemese de Türkiye büyüyecek. 16 Nisan’da gümbür gümbür sandıkları doldurmaya var mısınız? PKK’ya FETÖ’ye dünyayı dar etmeye hazır mısınız?”

 

YILDIRIM: ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Türkiye’nin önündeki engelleri kaldırdıklarını söyleyen Yıldırım, “Yeni anaysa da bağımsızlık var. İktidar milletin oluyor. İktidarı millet seçiyor. Siz meclisi de seçeceksiniz. Sizler milletvekilleri seçip ondan sonra ne olursa olsun demeyeceksiniz. Bir sandıkta cumhurbaşkanını seçeceksiniz diğer sandıkta da milletvekilini seçeceksiniz. Aynen belediye seçimleri gibi, siz seçim bittikten sonra 5 yıllığına Türkiye’yi kim yönetecek onu seçeceksiniz. Sonra güvenoyu yok diyorlar. Gücen oyunu siz vereceksiniz siz. Tutturmuşlar tek adam diye. Sizin keyfiniz için 2 tane mi cumhurbaşkanı seçelim. 2 tane mi muhtar, belediye başkanı seçelim. CHP son zamanlarda tutturmuş eş cumhurbaşkanlığı olsun. Gördük HDP’nin sonunu. Sende böyle yapmaya devam edersen millet de gereken cevabı sana verir. Cumhurbaşkanı tek olacak ama patron sizler olacaksınız.” Dedi.

 

 

“GELİŞMİŞ BİR VAN BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Açılışlarını gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili de konuşan Yıldırım şöyle devam etti: “Bugün 117 eserin açılışını yapıyoruz. Bir milyar 536 milyonluk yatırım. 54 adet okul ve milli eğitim hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Uzun yıllar sizin bakanınız olan Hüseyin Çelik Van’ımıza, memleketimize çok güzel hizmetler yaptı. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Uzun yıllar hükümetimiz için emek veren, Van depreminde sürekli burada olan Van Milletvekili Beşir Atalay hocamıza, kısa sürede Van’ın yaralarının sarılmasına büyük hizmetler verdi. Van milletvekillerimizin büyük hizmetleri oldu bu memlekette. Hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Başka ne yapıyoruz derseniz, iş geliştirme merkezi, kadın emek pazarları, Muradiye, Özalp devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezi, ağız diş sağlığı merkezi, Çatak’ta bir entegre ilçe hastanesi, Karapet kar tüneli, Van Özalp, Saray Kapıköy yolu, Hatipoğlu köprüsü, Erciş Patnos yolu. Erciş şehir geçişi, Gevaş Gürpınar yolu, Havalimanlarımıza yeni terminal, teknik blok, kule, Van YYÜ Mimarlık Fakültesi, rekreasyon projeleri, sosyal donatımlar, turizm donatıları. Enerji ve çevre şehircilik bakanlığıyla ilgili, tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili, ormancılıkla ilgili birçok yatırımın açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımız bununla sınırlı değil. Biz Van’la gurur duyuyoruz. Bütün bu hizmetler Vanlı kardeşlerimiz için. Eserler bırakıyoruz eserler. 2003’te Van’da sadece 36 km bölünmüş yol vardı. Biz dönemimizde tam 540 km bölünmüş yol yaptık. 36 km nere 540 km nere. Yolları böldük hayatları, milleti, gönülleri birleştirdik. Yoları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Van’ın gençlerine daha kalkınmış, gelişmiş bir Van, bir Türkiye bırakmak istiyoruz.”

 

 

YILDIRIM’DAN VAN STK’YA TEŞEKKÜR

Başbakan Yıldırım son olarak bir teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım kısa süre önce kurulan ve referandum için ciddi çalışmalar yapan Van STK’ya da teşekkür etti. Yıldırım son olarak, “21 Mart’ta nevruzu kutladık. Baharı kutladık. Bugün Van’da 100 bin İranlı misafirimiz var. Van’ımıza hoş geldiniz. İşte Van’da terörün bittiğinin en güzel örneğidir bu. 100 bin turist Van’a tatil yapmaya geldi. Yeni eserlerimiz için evet demeye hazır mısınız? Kalıcı istikrar, iş, aş için, büyük projeler, kalkınmış Türkiye için var mısınız? Kararımız evet mi? Hepinize çok teşekkür ediyorum. Meydanları dolduran Van’ın yiğit insanını tebrik ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarını ve Sivil Toplum Konseyini tebrik ediyorum. Sağ olun var olun. Van bir rekor yapmaya hazır mısınız? Van destan yazmaya hazır mısınız? 16 Nisan’da sandıklar açıldığında gözüm kulağım Van’da olacak. Bu duygularla hepinizi tekrar sevgi ile saygı ile selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.


(YUNUS EMRE AYKAÇ-ÖNDER ALTINAL-MERALYILDIZ)

Editör: TE Bilisim