Davutoğlu, Bugün hareketimiz için çok sembolik bir alan olan Afyon'dayız. İstiklalimizin de istikbalimizin de bir olduğu Afyon'da, tekrar bir olma yolunda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Gücünü milletinden alan bir parti olarak AK Parti 14. hizmet yılındadır. Bugün yine ilk günkü aşkla görev başındayız" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

 

"HİÇBİR SENARYO MİLLETİMİZ İLE ARAMIZA GİREMEYECEKTİR"

Türkiye'yi umutsuz bir tablodan çıkararak bugünlere getiren AK Parti hareketi 2001 yılında buradan yola çıktı. Akıllarımızı birleştireceğiz ama en önemlisi gönüllerimizi birleştireceğiz. Bu bizim kültürümüzde de var. Hiçbir senaryo milletimiz ile aramıza giremeyecektir. Hiçbir dahili ve harici odak bizi, yolumuzdan çeviremeyecektir.

 

"CHP VE MHP ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMADI"

Biz millet ile iştişareyi zaruri görürüz, bu toplantılarda milletin bize emanet ettiği konularda bir eksiğimiz var mı kontrol ederiz. 2015 sıradan bir yıl değildi. Siyasi yolumuzda çok önemli bir eşikti. İki seçimin hikayesine dikkatle bakanlar, AK Parti'nin muhasebesini ne kadar dikkatle yaptığını görürler. 7 Haziran sonucunu millitimizin uzlaşı mesajı olarak gördük. Ortak hükümet kurmak için samimiyetle tavır gösterdik. Ancak aynı samimi tavrı muhataplarımızdan göremedik. Ardından zorunlu olarak seçim kararı alındı. Ancak anayasanın açık hükmüne rağmen CHP ve MHP elini taşın altına koymadı, sorumluluktan kaçtılar. Biz bir yanda bu sıkıntılı dönemin Türkiye'ye zarar vermemesi için gayret gösterdik, diğer taraftan seçim meydanlarını doldurduk. 

 

"BAŞIMIZ HİÇBİR ZAMAN ÖNE EĞİLMEYECEK"

Ülkemizi hedef alan operasyonlara büyük bir kararlılıkla karşı durduk. AK Parti'yi zayıflatarak, Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlara izin vermedik. Milletimiz de bizimle oldu ve 1 Kasım'da yeniden iktidara geldik. AK Parti siyasetinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu kamuoyuna aktarmak isterim. 7 Haziran gecesi, herkes Genel Merkezimizin önünü doldurarak ümitsizliğe kapılmamamız gerektiğini söylediler. Milletimizin mesajını iyi okuyup, 1 Kasım seçiminden başımız dik ayrıldık. Başımız hiçbir zaman öne eğilmeyecek.

 

"KURUCU İLKELERİMİZ BİZE YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Parti içinde oluşan görüşlerle çok geniş bir istişare zemini oluşturduk. Bu derslerle kongremize gittik. Partimizin kurucu ilkelerini kurumsallaştırmak üzere yeni birimler ikdas ettik. Siyasi Etik ve Erdem Kurulu'nu kurduk. Sevinerek ifade etmeliyim ki kurucu ilkelerimiz bize yön vermeye devam ediyor. Burada yakılan meşalenin kurucu ilkelerde hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz de. Bu davayı şahsi çıkarları için kullananlara izin vermeyeceğiz. Dua eden mazlum milletlerin umudunu, yaşlı kadınlarımızın hakkını, hukukunun birkaç kişi tarafından harcanmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

 

"DUALARIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Bizim üzerimizdeki en büyük sorumluluk duaların gereğini yapmaktır. Bu gereği yapacağız. Uykusuzluksa uyumayacağız, yeter ki bu aziz insanların dualarının, emeklerinin hakkı verilsin. 

 

"1 KASIM'DA CHP,MHP,HDP TOPLAMINDAN DAHA FAZLA OY ALDIK"

Türk demokrasisini hedef alan Ankara saldırısında sorumluluktan kaçmadık, gerekli takibi yaptık ve sorumluları tespit ettik. Milletimiz samimiyet ve ehliyetimize güvendi.  1 Kasım demokrasi zaferi oldu. Terörden ,kargaşadan, iftiradan medet umanlar kaybetti. 23,7 milyon oy ile Türkiye'de 317 milletvekili çıkardık. Bugüne kadar girdiğimiz seçimlerdeki en yüksek oyu aldık.  1 Kasım seçimlerinde CHP'nin, MHP'nin ve HDP'nin toplamından daha fazla oy aldık.

 

"3 ŞEHİR İÇİN TALİMAT VERDİM"

81 ilin 78'inden milletvekili çıkarırken, sadece 3 ilimizden milletvekili çıkaramadık ama geçen MYK'da arkadaşlarla karar aldık; bu illerimizdeki vatandaşlarımız da müsterih olsunlar hiçbir şekilde sahipsiz oldukları kanaatine düşmesinler. AK Parti olarak onları da sahipsiz bırakmıyoruz. Aldığımız kararla, Tunceli, Şırnak ve Hakkari illerimize Meclis grubumuzundan ikişer milletvekili atayarak, onları o şehirlerimizin milletvekili kabul ederek onları görevlendiriyoruz. Bizim aramızda bölgesel, ayrımcı, etnik milliyetçilik olmaz; bizim aramızda Türkiye milletçiliği vardır.

 

"REFORMLARI YERİNE GETİRİYORUZ, GETİRECEĞİZ"

1 Kasım seçimi ileride Türkiye'yi değiştiren seçim olarak hatırlanacaktır. 1 Kasım seçimlerinde milletimize verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz, getireceğiz. Her reformumuzun amacı milletimizin rahatını sağlamaktır.

Kaynak : Haber7

Editör: TE Bilisim